Bayer Úr, tüntetniük kell! – nyílt levél a CÖF-nek

2016. október 18. 14:14

Szél Bernadett
Facebook
Szervezzenek békemenetet az ország függetlenségét felszámoló szabadkereskedelmi megállapodások ellen! Üzenjünk egy óriási, minden eddiginél nagyobb Békemenettel Ottawának és Brüsszelnek, meg Felcsútnak is, hogy nem kérünk a fejünk fölött megkötött és Magyarország szuverenitását veszélyeztető szabadkereskedelmi megállapodásokból!

„»Soha nem volt aktuálisabb a köztudatba beivódott „Nem leszünk gyarmat!” molinó! Vegyék elő a kredencből és irány az utca! Persze, amennyiben a CÖF ismét gyáván megfutamodik és nem áll e nemzeti összefogás élére, akkor jelzem, az LMP szeretné elkérni a „Nem leszünk gyarmat!” feliratú molinójukat, hiszen Önöknek már úgy sincs rá szükségük.« Nyílt levelem a CÖF-nek. Szerintetek lesz békemenet?

#####

Tisztelt CÖF! Tisztelt Bayer Zsolt!

Talán Önök is követik az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény ügyének alakulását. Az alapján, amit a CETA-nak nevezett egyezményről tudni lehet, kimondhatjuk: veszélyben a szuverenitás! A helyzet annál is rosszabb, mert a napnál is világosabb számunkra, hogy a jobb napokat látott polgári kormány végképp elárulta a nemzetet: a Fidesz frakció igent mondott a CETA-ra. A magyar kormány szégyene, hogy a Fidesz meghajolt a nagyvállalati érdekek előtt, hozzáteszem szerencsére a vallonokban még van bátorság és a minap nemet mondtak erre a merényletre.

Önök ezt az ámokfutást nem nézhetik tétlenül. Mondjuk ki: szégyen, hogy nem a magyar kormány volt az, aki elsőként állt ki a magyarok ügye mellett. Annál is inkább lépniük kell, hiszen ha a magyar kormány elárult minket a CETA-val, ezzel bizonyította, hogy gyenge, innentől kezdve várhatóan el fog árulni minket az amerikai-uniós egyezménnyel, a TTIP-pel is. Nincs mire várniuk: rá kell szorítani a magyar kormányt arra, hogy a nemzet érdekében cselekedjen!

Bayer Úr, tüntetniük kell! Szervezzenek békemenetet az ország függetlenségét felszámoló szabadkereskedelmi megállapodások ellen! Üzenjünk egy óriási, minden eddiginél nagyobb Békemenettel Ottawának és Brüsszelnek, meg Felcsútnak is, hogy nem kérünk a fejünk fölött megkötött és Magyarország szuverenitását veszélyeztető szabadkereskedelmi megállapodásokból!

Emlékeztetem Önöket: a CETA elleni fellépés közös nemzeti ügyünk. Ha elfogadják, akkor a rendelkezésre álló független kutatások szerint munkahelyeket fogunk veszíteni, csökkeni fognak a bérek, az elővigyázatosság elvének felszámolásával komoly egészségügyi veszélyeknek tesszük ki az uniós polgárokat, a sunyin a géntechnológiai cégeknek kedvező változások miatt a génmódosított élelmiszereknek semmi nem fogja útját állni, sőt a magyar államot, a magyar embereket, a magyar vállalkozásokat nemzetközi bíróságok elé fogják citálni a saját nyereségükért mindent megtevő külföldi multinacionális cégek.

Bayer Úr, ha a CÖF komolyan veszi a nemzet ügyét, üzenniük kell Felcsútnak! Én már Paks 2 ügyében is ezt kértem Önöktől, de nem hallgattak rám. Most nézze meg: a nukleáris projekttel a magyar érdek a brüsszeli Bizottságtól függ, miközben a másik oldalról Moszkva figyeli sunyin a történéseket. Ugye, hogy tüntetniük kellett volna?

Látnia kell: soha nem volt aktuálisabb a köztudatba beivódott »Nem leszünk gyarmat!« molinó! Vegyék elő a kredencből és irány az utca! Persze, amennyiben a CÖF ismét gyáván megfutamodik és nem áll e nemzeti összefogás élére, akkor jelzem, az LMP szeretné elkérni a »Nem leszünk gyarmat!« feliratú molinójukat, hiszen Önöknek már úgy sincs rá szükségük. Akkor tudomásul vesszük, hogy Önök feladták a küzdelmet hazánkért – mi viszont kitartunk, mert ahogy így körbenézünk, lassan már csak egy legény és egy leány van talpon a vidéken.

Üdvözlettel:

Szél Bernadett”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt kell mondjam kormánypártiként is, hogy egyetértek az LMP-vel CETA és TTIP ügyben.

A hitelesség és a koherencia követelménye is azt kívánja, hogy egy olyan kormány, amely a nemzeti szuverenitás megőrzését zászlajára tűzte (legalábbis kommunikációjában), szíveskedjen ezt az elvet tettekben is képviselni.

Például azzal, hogy világosan nemet mond az említett két dokumentumra.

Mert bizony az Észak-Amerika-i cégek jelentette fenyegetés, veszély van olyan reális, mint a migránsok által jelentett.

ez nem más farka, te idióta. Hanem Magyarország jövője.

Nem tudom, ki lehet az én "elvtársam". 1994-ben vehettem részt választáson először, azóta a jobboldalra szavazok, ami akkor még nem is a Fidesz volt. Őket 1998 óta támogatom.

Vagyok annyira autonóm személyiség, hogy a saját véleményemet írjam le. Az pedig ennyi: a nemzeti szuverenitást hangoztató kormány NEM támogathatja a CETÁ-t vagy a TTIP-t.

Sajnálom, ha ezért a véleményért "elvtárs" leszek. Ugyanakkor javaslom, hogy a kormánypárti iránti lojalitás ne abban nyilvánuljon meg, hogy ha valaki ellenvéleményt merészel megfogalmazni, akkor "leelvtársazod". Mert ez bizony éppen ellenzéki-liberális tempó: aki nincs velünk, az ellenünk van...

Köszönöm a részletes és kedves választ!

Bernike!
Van itt minden, abban, amit ide tetszett böffenteni, a kredenctől a molinoig, csak egy nincs, a lényeg:

Mi is az a CETA és miért ne tetsszen a népnek!
Legközelebb, ha lehetne, tessen már túllépni a bugyutaságán és homályosítson már fel bennünket, miért is kellene Önöknek az a molino!

Olvastam a cikket, kommenteltem is.

Tudod, Dénia, nekem annyira nincs igazam sohasem, hogy már megint csak azt kell mondjam, amit a környezetemben szoktak mondani: Honnan tudtad?

De!
Nincs harag, mindenki úgy olvas, ahogy akar!
Az tény, hogy Schiffer idézett egy csomó konkrétumot, mint írtam, én sem vagyok oda a CETA-ért.
Viszont, Bernikéék álságos magatartása és Hadházy hülyesége teljes mértékben világossá tette a CETA-ügyet.
Valahogy más szemszögből nézem az ügyeket, mint általában itt szokták, de ezzel nem vagyok egyedül.
Ez a sokszíbűség, ami csak előre viheti az embert.
Sokat tanulok másoktól, negyven barmot már X-eltem, mert nem vagyok időmilliomos.
:))

Mondjuk én vettem a fáradtságot, ugyanúgy, mint az UNIO-s szavazás előtt.
Ezt a CETAT nem szavaznám meg soha, de ismered a papagáj, a macska és a tehénlepény esetét.
Lehet, hogy most ez áll fent.

A GMO elleni küzdelemről jut eszembe. USA-ban (sajnos nem általánosan) kötelező feltüntetni az élelmiszeren, hogy volt e dolga GMO táppal, adalékkal az adott terméknek. A vásárló aztán eldönti, elolvassa,veszi vagy nem veszi. Németek attól félnek, hiába vannak nagyszerű energiatakarékos készülékeik, a jóval olcsóbb, de rossz hatásfokú berendezések árasztják el a piacot. Ismét, ezeket nem kötelező megvenni. Persze ehhez tudatos vásárlók kellenek és bizonyos életszínvonal.

Próbálj mindent összerakni!
A Schiffer cikknél valaki azt írta, hogy a CETA nemcsak Magyarországnak, Európának is árt, küzdjön más is!
Eddig ez volt az egyetlen átfogó látásmódot tükröző komment.

te ne beszélj hozzám többes számban, még akkor sem, ha ezt adták napi parancsba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés