Ilyen a Sauflon innovációs központja

2016. október 18. 15:02
Az új tér-együttes feladata a Sauflon legújabb technológiai megoldásainak és a vállalat eredményeinek bemutatása.

Tudomány-technológia-művészet hármasa által inspirált belső született a lencsegyárban. A Földes stúdió, egy üvegszobrász, a kontaktlencsék és a műgyanta találkozása Gyálon. Szépvölgyi Viktória írása.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évek gazdasági kihívásai a vállalatok többségét megtépázták, a kontaktlencseipar töretlen fejlődést mutatott. Az ápolószer- és kontaktlencse gyártó, brit Sauflon vezetősége 2005-ben úgy döntött, hogy áthelyezi a termelés egy részét Magyarországra. A gyáli leányvállalat évi 35%-os növekedéssel bizonyította a magyar termelés létjogosultságát.

Ennek köszönhetően az angol board egy innovációs központ, a Sauflon Innovation Centre létrehozását tűzte ki célul, a magyarországi gyárral egy épületben. A tervpályázat szerint az új tér-együttes feladata a Sauflon legújabb technológiai megoldásainak és a vállalat eredményeinek bemutatása volt, reprezentatív, üzleti, konferencia és klinikai tréning funkciók betöltésével. A 2012-ben kihirdetett pályázatra 5 magyarországi tervezőiroda kapott meghívást, amelyek közül Földes László és munkatársai, Csűri Johanna és Holics Tamás munkáját választotta ki az angol vezetőség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés