Gyurcsány: Még nincs diktatúra, önkény az, ami itt van

2016. október 13. 12:21
A DK elnöke szerint az önkény szó tökéletesen írja le Orbán Viktor rendszerét. Gyurcsány Ferenc úgy látja, már csak azért sincs még diktatúra, mert még lehet ellenzéki pártot alakítani.

„Én az önkény kifejezést használom” – mondta Gyurcsány Ferenc az Orbán-kormányról csütörtök reggel az ATV-ben, megemlítve, hogy a friss HVG-ben Kornai János különböző szempontok szerint elemezte a demokráciákat, az önkényuralmakat és a diktatúrákat. A DK elnöke szerint briliáns Kornai elemzése: „Az önkény tökéletesen kifejezi, ami itt van. Még nem diktatúra. Például még azért lehet ellenzéki pártot alakítani.”

Gyurcsány Ferenc az ATV csütörtök reggeli műsorában arról is beszélt, hogy bár a közvélemény nem látja még, de a demokratikus oldal együttműködése sokkal jobb, mint korábban: például Karácsony Gergellyel (Párbeszéd) és Szigetvári Viktorral (Együtt) is konstruktívabb beszélgetések folynak. A kétfarkú kutyapártról Gyurcsány azt mondta, kellemes színfoltja volt a népszavazási kampánynak, hiszen kell néha nevetni is.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha szakállt növesztene, akár Gandalfot is eljátszhatná. Baromira öregszik.

Válaszok:
pollip | 2016. október 13. 12:26

Szanyi szerint olyan diktatúra volt már kb egy éve, hogy éppen csak nem akasztottak. A rádióban mondta.

Önkény?
Neked még meg van a szemed világa, de kilövetted másét!
Az mi volt, te szemét?

Ez a banya egy meghasonlott skizofrén.
Pénzért még bocsánatot is tud kérni, sőt!
" Kérem az elvtársakat arra, hogy segitsenek hibáim kijavításában. Tudom, hogy anélkül, hogy a párt aktuális ideologiai harcaiban részt vennék marxista filozofus nem lehetek. Szeretném, ha megmondanák, mivel tehetnék bizonyosságot – nap napi pártmunkámon kivül – elhatározásom őszinteségéről. [...]"

elvtársi üdvözlettel:
Heller Ágnes

http://tortenelemportal.hu/201..

Nézd meg a haját. Tisztára megőszült.

El tudom képzelni, mennyire konstruktívan beszélgettek. "2018 összefogás?" "Ja, basszameg, muszáj lesz."

Egyébként arról letettek már, hogy a Fidesz előrehozott választást akar tartani, vagy ez még aktuális topik a DK-nál? Nem mintha egyébként annyira ijesztő lenne. Én nem hiszem, hogy sokan megijednének egy előrehozott választástól.

Azért Gyurcsányt bolsevizmusban nem lehet felülmúlni. Van egy épphogy 5%-os pártja, amit ő folyamatosan úgy ad el, mintha 60%-os támogatottsága lenne, csak éppen pont választások idején, a fene se érti miért, az a 60% nem rá szavaz.

Hatalmas tisztelet övezi külföldön. No, de ennyire?!

"Amikor elkezdődött a tanácskozás, Gyurcsány felállt és közölte, kidolgozott négy pontot Európa megmentésére, amit szeretne ismertetni. Az elnöklő Sarkozy azt válaszolta: „Miniszterelnök úr, még senki nem hallott olyat, hogy a beteg akarja gyógyítani az orvost. Ne az akarjon tanácsot adni nekünk, aki a saját országának a gazdaságát elkúrta. Gyurcsány erre felugrott, dühödten kirohant a teremből, és elutazott haza.”

Akkor most Ferenc megkérte Egonka kezét?

"Gyurcsány eladta a vagyonát..." Ugyan már! Soha nem volt a vagyona. A felesége vagyona. Gyurcsány csak kitartott.

Klárika már lezsírozta. Befekteti külföldön 2 milliárd uniós támogatással.

Itt már diktatúra SINCS!

A Zorbán azt is tönkretette, leépítette, ellopta, haveri zsebekbe juttatta, elosztogatta a klientúrának, satöbbi.

Mindenesetre monnyonle!

GyF is diktatúrázott egyfolytában. Káoszosok lettek. GyF nem jár be dolgozni, az mszp rosszul szavaz, az lmp-nek ötlete sincs, hogy szavazzon, a jobbik nagyon balra húz. nem csoda, hogy kapkodják a fejüket, ennyi változást elviselni egyszerre nem tudnak:-))))) nekünk meg megy:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés