Gyurcsány: Még nincs diktatúra, önkény az, ami itt van

2016. október 13. 12:21

A DK elnöke szerint az önkény szó tökéletesen írja le Orbán Viktor rendszerét. Gyurcsány Ferenc úgy látja, már csak azért sincs még diktatúra, mert még lehet ellenzéki pártot alakítani.

„Én az önkény kifejezést használom” – mondta Gyurcsány Ferenc az Orbán-kormányról csütörtök reggel az ATV-ben, megemlítve, hogy a friss HVG-ben Kornai János különböző szempontok szerint elemezte a demokráciákat, az önkényuralmakat és a diktatúrákat. A DK elnöke szerint briliáns Kornai elemzése: „Az önkény tökéletesen kifejezi, ami itt van. Még nem diktatúra. Például még azért lehet ellenzéki pártot alakítani.”

Gyurcsány Ferenc az ATV csütörtök reggeli műsorában arról is beszélt, hogy bár a közvélemény nem látja még, de a demokratikus oldal együttműködése sokkal jobb, mint korábban: például Karácsony Gergellyel (Párbeszéd) és Szigetvári Viktorral (Együtt) is konstruktívabb beszélgetések folynak. A kétfarkú kutyapártról Gyurcsány azt mondta, kellemes színfoltja volt a népszavazási kampánynak, hiszen kell néha nevetni is.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/105108