Kocsis Máté: Technikai részletkérdés, hogy kampányol-e a közhivatalnok

2016. szeptember 29. 13:44
Nem tartja olyan nagyon durva dolognak Kocsis Máté, hogy önkormányzati és minisztériumi alkalmazottak munkaidőben az október 2-i népszavazáson való részvétel mellett kampányolva telefonálgatnak a választópolgároknak.

„Ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak lehetőségük van ebben részt venni, és ha ehhez nekik egy kommunikációs támpont kell, én azt azért nem tartom egy olyan nagyon durva dolognak” – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy nem lát-e kivetnivalót a közhivatalnokok kampányoltatásában.

A téma azt követően került elő, hogy a 444 megírta: arra utasítottak hivatalnokokat, hogy külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy Fidesz-KDNP-s logóval ellátott kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról

A józsefvárosi polgármester, egyben a Fidesz budapesti elnöke szerint a hír mára kezdi magát városi legendává kinőni: „Egy alaphírt rendkívül jól és baromi gyorsan el lehet torzítani. Nem tudom, hogy ez kötelező-e” – utalt Kocsis a 444 azon állítására, miszerint számos minisztériumban és önkormányzatban utasításba adták a telefonálgatást.

Rónai Egon kérdésére, miszerint kaphat-e a minisztériumi dolgozó fizetést, ha közben arra buzdít munkaidőben, hogy menjenek el szavazni az állampolgárok, Kocsis Máté azt mondta: „Ha része a munkájának. A közszolgák nem ezért kapják a fizetésüket, hanem van egy állásuk, és azért kapják a fizetésüket. De ha egy ügy része a munkájuknak ugyanúgy megkapják a fizetésüket. Én ezt nem tartom egyébként... szerintem sokkal fontosabb, hogy miről szavazunk vasárnap. Ezek technikai részletkérdések.”

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kampányolnak. Pont most erősítették meg a kormányinfón.
A népszabis Ildikó is csak úgy hallotta, mondták neki...

Az nagyon nagy baj, hogy Kocsis Máté nem tartja durvának, illetve technikai részletkérdésnek tartja, hogy kampányol-e egy közhivatalnok munkaidőben. Ráadásul szerinte lehet olyan, hogy ez "része legyen a munkájának".

Kormánypártiként én szégyellem magam helyette. Azért meg különösen, hogy az intellektuális és a morális képességek ilyen látványos hiányával ilyen magasra juthatott.

Vagy éppen ezért talán?

Ha "ezek" alatt a jelenlegi politikai "elitet" érezzük, akkor kénytelen vagyok egyetérteni. Mert nincsenek illúzióim arról, hogy a mostani ellenzék intelligensebb, és jobban értené a demokrácia erkölcsi normáit.

Csak hát nekem a saját oldalam sötétsége, cinizmusa és a hatalom birtoklásából fakadó gőgje fáj.

Nem kicsit. Nagyon.

Nem tolok én semmilyen szekeret. Van egy értékrendem, egy világképem, amelyhez a Fidesz áll legközelebb a kínálatból. De pont az értékrendem és a világképem teszi lehetetlenné, hogy lojális legyek olyanokkal, akik erkölcstelenek és/vagy hülyék. Ilyenek nyilván ebben a pártban is vannak, csakúgy mint a többiben.

Röviden: szeretem Szókratészt, de még jobban az igazságot.

Van igazság abban, amit írsz. Az egészen bizonyosan igaz, hogy jobboldali érzelmű vagyok.

A krone.at interneten kérdezi az olvasóit, hogy helyesnek tartják Orbán Viktor migránskérdésben képviselt keményvonalas álláspontját.

Jelenlegi állás: 93,3 % IGEN és 6,7 % NEM.

http://www.krone.at/nachrichte..

meg a jó édes lábszárcsontja....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés