Morvaiék dokumentumfilmet készítettek Gaudi felmentéséről

2016. szeptember 27. 13:14
„Gaudi-Nagy jogerősen felmentve – minden bírót még nem tudott bedarálni a központosított hatalom” – írta korábban Morvai Krisztina EP képviselő Facebook oldalán, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen felmentette a „Pásztor-ügyben” Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet. Morvaiék most dokumentumfilmet is készítettek a témában.

„Gaudi-Nagy jogerősen felmentve  minden bírót még nem tudott bedarálni a központosított hatalom” – írta korábban Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő Facebook oldalára, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen felmentette a „Pásztor-ügyben” Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet. Morvai Krisztináék most dokumentumfilmet készítettek Gaudi felmentéséről és a bírák szerepéről a mai Magyarországon.

Az EP képviselő szerint a rendszerváltás óta egyre kiszolgáltatottabb az állampolgár, és egyre központosítottabb, ellenőrizetlenebb és korlátozatlanabb a hatalom Magyarországon. A dokumentumfilm szereplői, dr. Morvai Krisztina, dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Manger Marcell ügyvéd több kérdésre is igyekeznek választ adni. Mi a szerepe a bírónak, a bírói lelkiismeretnek az elnyomás csökkentésében? Hogyan függ össze Gaudi-Nagy Tamás  ügyében történt jogerős felmentése a devizahitelesek jogfosztottságának megszüntetésével? Mit jelent a hatalommegosztás, a fékek és ellensúlyok rendszere, a bírói függetlenség?

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés