Iszlámterjesztés

Hatalmas muszlim központ nyílik a Rabbiképzővel szemben

2016. augusztus 29. 12:12

A józsefvárosi Gutenberg téren az ATV értesülései szerint muszlim kulturális központ fog létesülni az iszlam.hu-t is működtető Jótékonysági Béke Alapítvány keretei között. A tervezett helyszínnel szemben található az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem.

Az ATV arról ír: muszlim kulturális központ fog létesülni a józsefvárosi Gutenberg téren, a Nagykörút és a Blaha Lujza tér közelében. A Józsefvárosi Önkormányzat az ATV megkeresésére elmondta, a Gutenberg tér 1. szám alatti társasházban 2014-ben egy magánszemély 30 millió forintért vásárolt meg egy helyiséget egy árverésen.

„Tudomásunk szerint jelenleg a Jótékonysági Béke Alapítvány kulturális központot kíván ott létesíteni. Arról, hogy ott muszlim imaházat terveznének létrehozni, Öntől értesültünk” – közölte az ATV-vel a kerületi önkormányzat.

Nem tipikus imaház

Megkeresték az ügyben a Jótékonysági Béke Alapítványt is, melynek kuratóriumi elnöke úgy válaszolt: az ingatlanban nem tipikus imaház épül, hanem egy olyan kulturális központ, amelyben egy galériát fognak üzemeltetni. Az elnök hozzátette, az imahelyiségnek különböző építészeti előírásoknak is meg kellene felelni, az ingatlanban különböző kiállítások, konferenciák, találkozók, különböző nő és férfi klubok kerülnek majd megrendezésre. 

A tervezett muszlim központtal szembeni utcasarkon az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem található.

Cél az iszlám terjesztése

A Jótékonysági Béke Alapítvány az iszlam.hu honlap üzemeltetője. Portáljukon található bemutatkozásuk szerint az Alapítvány és az Iszlám Egyház céljai között van az iszlám vallás ismertetése és terjesztése hazai és nemzetközi hitterjesztők és tudósok segítségével; az iszlámot ismertető és terjesztő kiadványok terjesztése révén, konferenciák, tanfolyamok és előadások szervezése a célok érdekében; mecsetek és imahelyek alapítása a vallási jelképek fenntartására.

Céljaik között szerepel továbbá iszlám oktatási intézmények létesítése a muszlimok gyermekeinek, magyar tanulók kiküldése ösztöndíjjal iszlám országokba iszlám tanulmányok folytatása céljából, valamint munkalehetőségek biztosítása muszlimok számára az Alapítványon keresztül.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/103568

Ajánljuk még a témában