Elektronikus választási rendszert szeretnének a Liberálisok

2016. augusztus 3. 14:39
A Magyar Liberális Párt úgy gondolja, ha Észtországban működik, nálunk miért ne működhetne az elektronikus választási rendszer. A párt indoklása szerint a javaslat megkönnyítené 600 ezer, Magyarországon született, de külföldre távozott magyar szavazását.

A Magyar Liberális Párt (MLP) azt javasolja, hogy észt mintára Magyarországon is vezessék be az elektronikus választási rendszert. 

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy Észtországban már tíz éve lehet elektronikus úton szavazni, a 2015-ös parlamenti választáson például már a lakosság több mint 30 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. Hozzátette, hogy a technológiát az EU is jóváhagyta.

A politikus hangsúlyozta, hogy ezzel a lehetőséggel megkönnyíthetnék a szavazást a körülbelül 600 ezer, Magyarországon született, de azóta külföldre távozott magyar állampolgár számára. Súlyos különbségtételnek nevezte, hogy a külhoni magyarok levélben is szavazhatnak, míg a külföldre költözött magyarországi magyarok csak a külképviseleteken voksolhatnak.

Az ügyvivő elmondta, elképzelésük szerint a külföldön élő szavazók a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál igényelhetnének egy elektronikus azonosító kártyát, aminek segítségével az interneten keresztül is leadhatnák szavazatukat.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés