Varga Mihály mint új kormányfő

2016. július 22. 14:32

Solymosi Frigyes
Népszabadság
Mondanom sem kell, hogy a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna, és Orbán Viktor is hasznosíthatná tapasztalatait az európai politikában.

„Meglepő hír kering a médiában: a legközelebbi parlamenti választás után esetleg Varga Mihály lenne az új miniszterelnök. Elgondolkoztam: miért ne lehetne ezt a változást már most megvalósítani? Itt nem kormányváltásról, hanem csupán kormányfőcseréről lenne szó, ami bizony a demokratikus világban gyakran megtörténik. Milyen bel- és külpolitikai változásokkal számolhatnánk, ha ez bekövetkezne? (...)

Mindez nyilván nem következne be egyik napról a másikra, de a társadalom támogatásával, következetes, kemény politikával meg lehetne teremteni ennek a demokratikusabb kormányzásnak az alapjait.

Előtérbe kerülnének a látványberuházásokkal szemben az ország fejlődését meghatározó beruházások. Feltehetőleg nagyobb figyelmet és több támogatást kapna az oktatás, a kultúra és az ország jövőjét meglapozó kutatás-fejlesztés (K+F). A kormány meghallgatná a különböző társadalmi rétegek javaslatait, és nem lenne szükség a bőrfejűek bevetésére a tiltakozók ellen. Eleve szóba sem kerülnének olyan intézkedések, amelyek több tízezer ember tiltakozását váltanák ki (lásd internetadó!). Hiszen a kormány minden nagyobb változás bevezetése előtt megtárgyalná azt az érintett rétegekkel. Minden, amit a társadalom jónak talál, természetesen változatlanul megmaradna. Mondanom sem kell, hogy a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna, és Orbán Viktor is hasznosíthatná tapasztalatait az európai politikában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

solymosifrigyesizmus

Én mindig lemaradok a lényegről. Hiába, az ellenzék mindent jobban tud. :D

Ne fantáziálj! Orbán Viktor lesz a miniszterelnökünk.

Igen nekem az lesz. Közöd? És neked ki lesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés