Orbán válsága

2016. július 22. 7:28

A szerk.
Népszabadság
A monoton állandóság nem teremt feszültséget. Márpedig a magyar miniszterelnök ezen állításai kitartóan ismétlődnek.

„Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, mert Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét – közölte Orbán Viktor a visegrádi országok kormányfőinek csütörtöki varsói csúcstalálkozója után. Mi nem élünk át drámai pillanatokat e nyilatkozat kapcsán, mert a monoton állandóság nem teremt feszültséget. Márpedig a magyar miniszterelnök ezen állításai kitartóan ismétlődnek.

A 2014-es választási győzelem utáni beszédében azt mondta, hogy »Európa válságban van, napról napra hanyatlik. Azért hanyatlik, mert túl liberális, túlságosan az egyének jogaira koncentráló rendszer szerint működik.« Egy évvel korábban, a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén ez így hangzott. »Nagy változások előtt állunk: Európa nem maradhat úgy ahogy van, és többet nem lehet olyan, amilyen a válság előtt volt.«

(…)

És hátrálhatnánk az időben, szinte míg a kedvünk tartja. ­Európa válsága állandó elem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán válsága - és naponkénti bukása - is permanens.
És akkor mi van?

Hát igen, a baloldalon, ahol az a módi, hogy kedden már nem emlékszünk arra, hogy hétfőn mit hazudtunk, szokatlan lehet ez a kitartás a vélemény mellett. Amely véleményt sajnos a tények meg még nem szégyellnek alá is támasztani.

Amúgy vicces ezt az állandóságot ironizálni szándékozó cikket olvasni egy olyan sajtóorgánumban, amelyben az állandóságot a patás diabolizálása, a rezsim diktatúrázása és Orbán folyamatos bukása jelenti az írásokban.

Legyen szó akár a recept rovatról, vagy az időjárás-jelentésről...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés