Erdoğan pártjának leveleit szivárogtatta ki a WikiLeaks

2016. július 20. 8:45
A Wikileaks a török kormánypárt közel 300 ezer e-mailjét szivárogtatta ki. A szervezet a pénteki puccskísérlet utáni tisztogatásokra hivatkozva hozta előre a bizalmas levelek publikálását, ugyanakkor kijelentette, a forrásuk nem áll kapcsolatban a puccsistákkal, ahogy semmilyen rivális párttal vagy országgal sem. A WikiLeaks később őket érő online támadásokról számolt be. Arra kérték a törököket, hogy a cenzúrát megkerülő fájlmegosztókat használjanak az anyagok eléréséhez.

A török kormánypárthoz köthető 762 e-mail fiók 294.548 e-mailjét tette közzé a WikiLeaks –számol be az Al Jazeera. A szervezet állítása szerint a pénteki puccskísérlet előtt egy héttel jutottak hozzá a bizalmas e-mailekhez, melyek „a nagyvilággal kapcsolatosak, szemben a legérzékenyebb belügyi témákkal”.

A WikiLeaks a „puccs utáni tisztogatások” miatt hozta előre az e-mailek nyilvánosságra hozatalát. A transzparenciáért küzdő szervezet leszögezte, a kiszivárogtató nem köthető a puccs mögött álló elemekhez, ahogy semmiféle rivális párthoz vagy országhoz sem.

Torrenttel az igazságért

A WikiLeaks előbb arról twittelt, hogy a török hatóságok valószínűleg blokkolni akarják a kiszivárogtatott leveleket, ezért arra kérték a törököket, hogy „álljanak készen olyan cenzúrát megkerülő rendszerekkel, mint a TorBrowser vagy a uTorrent”.

Később arról számoltak be, hogy folyamatos támadás éri az infrastruktúrájukat és habár annak forrása ismeretlen, „az időzítés arra utal, hogy a török államhatalom frakciói vagy annak szövetségesei” a támadók. A szervezet azt ígérte, úrrá lesz a helyzeten és folytatja a publikálást.

Itt érhető el a levelek kereshető adatbázisa.

*

(Nyitókép: Wikileaks Twitter)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is felér egy puccsal:
Forrás: Opten


LONG XIANG HUNGARY Nemzetközi Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Cégjegyzékszám: 01 09 669595
Az egyik legnagyobb cipőimportőr. Bevétele 2015-ben 0 (nulla) ft. Társasági adót fizetett: 0 (nulla) ft. Alkalmazotti létszám: 1(!) fő

AUCHAN MAGYARORSZÁG Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Cégjegyzékszám: 13 09 165237
Bevétele 2015-ben nettó 59 641 000 000 Ft ft. Társasági adót fizetett: 0 (nulla) ft.
Alkalmazotti létszám: 5000 fő felett


TESCO-GLOBAL Áruházak Zártkörűen Működő Részvénytársaság Cégjegyzékszám: 13 10 040628
Bevétele 2014-ben nettó 609 707 000 000 Ft. Társasági adót fizetett: 0 (nulla) ft.
Alkalmazotti létszám: 5000 fő felett

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés