Jobbik: A Fidesz-MSZP tengelyen virágzott a Quaestor

2016. július 12. 15:46
Z. Kárpát Dániel Jobbik alelnök szerint könnyen lehet, hogy a K&H-ügyhöz hasonlóan a Quaestor-botrány brókerbűnözőit is futni hagyják. Ezt a Tarsoly Csaba és társai ellen kedden indult büntetőper kapcsán mondta a politikus. A párt a Fideszt és MSZP-t vádolja azzal, hogy a visszaélések zavartalanul működtek. Kormányra kerülésük esetén gyors elszámoltatást ígérnek.

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP alkotta „Quaestor-koalíció” a felelős azért, hogy a visszaélés-sorozat  évtizedeken át, és a kormányváltás után is működhetett. Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: a Jobbik már 2010 végén huszonnégy olyan törvénymódosító javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyek nagyságrendekkel szigorúbban büntették volna a „brókerbűnözőket”. Jellemző a XX. század leszerepelt pártjaira, hogy a Fidesz és az MSZP ezeket a javaslatokat kéz a kézben söpörte le az asztalról – fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta: a K&H-ügy felelősei még 13 évvel a botrány kirobbanása után sem nyerték el méltó büntetésüket, ezért okkal lehet tartani attól, hogy az Orbán-kormány alatt nemcsak Kulcsár Attila, hanem Tarsoly Csaba is vígan élheti tovább mindennapjait. Ha a Jobbik kormányra kerül, olyan intézkedéseket fog hozni, amelyek felgyorsítják a brókerbotrányok felelőseinek elszámoltatását – közölte.

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Z Kárpát logika nélkül mindent mindennel összemos. Vagy ez a logikája? Van, aki megeszi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés