Migránsválság: Soros György nekiment Angela Merkelnek

2016. június 30. 9:29
Soros György szerint Németország határainak megnyitásával Angela Merkel okozta a migránsválságot Európában, ez pedig a kilépést pártolók kampányát erősítette az Egyesült Királyságban. Az üzletember szerint rövid- és középtávon mindenki veszít a Brexittel, az EU szétesése pedig visszafordíthatatlanná vált.

Angela Merkel német kancellár döntése, amellyel szélesre tárta országa kapuit a menekültek előtt, inspiráló gesztus volt, de nem volt rendesen átgondolva: nem számolt azzal, hogy ez csak egyre több embert fog odavonzani” – írta Soros György a Project Syndicate honlapján a migránsválsággal és a Brexittel kapcsolatban. Az üzletember szerint a Brexit és a migránsválság egymást táplálta: a kilépést pártolók a Calais-ban gyülekező menekültek „rémképét” használták fel a kampányban, míg az európai hatóságok a Brexittől való félelem miatt nem hoztak meg fontos döntéseket.

A helyzet megfelelő kezelése Soros szerint pánikot okozott, miközben a menedékkérők áradata megjelent az európaiak életében. Ez pedig szerinte a xenofób pártok, például a UKIP erősödéséhez vezetett. Soros szerint a Brexit után az EU szétesése visszafordíthatatlan folyamattá vált, a britek pedig ugyan hosszú távon talán jól döntöttek, rövid- és középtávon viszont meg fogják szenvedni a döntést. Szerinte az EU-vezetők reakciója, amellyel példát akarnak statuálni, csak egy újabb csapdába vezetnek, mivel az EU-országok exportja is meg fogja sínyleni, ha a britek kilépnek a közös piacról.

„Egész Európa, így Nagy-Britannia is szenvedni fog a közös piac és a közös értékek elvesztése miatt, amit az EU-nak kellett volna megvédeni. De az EU valóban nem működik, és nem elégíti ki polgárai igényeit és vágyait” – írta Soros, aki szerint a széteső Európa rosszabb lesz, mintha soha nem is lett volna EU. Hozzátette: nem szabad feladni, és hiába van gond az EU-val, az amögött álló értékekkel egyetértőknek össze kell fognia és újra fel kell építenie a rendszert.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Soros György nekiment Angela Merkelnek"

LOL

Akkor esküvő lesz?

-Rövid táv: 1 éven belüli idő
-Középtáv: 1 és 5 év közötti idő
-Hosszú táv: 5 évnél hosszabb idő

Vajon ez a Gyuri "gyerek" mennyit kaszálhatott a migráns és Rexit témán?
Mert hótziher, hogy benne volt a keze, meg a láéba is.

Üres duma. Soros György pénzember és az érdekli, hogy miképpen gyarapíthatja. A többi mese habbal.

Egyet is tudok érteni azzal, amit mond, viszont akkor a migránssegítő alapítványainak a szerepét nem értem.
Úgy vagyok vele, mint Fülig Jimmy Piszkos Freddel, "kavarja ez vagy nem kavarja?"

Angela, megjött a selyemzsinórod.

Hihetetlen ez a vastag arcbőr.

Hámondjuk eddig nem ilyeneket mondott. De Merkel elődje, Bismarck megmondta egy okvetetlenkedő képviselőnek, aki következetességet kért rajta számon, hogy "csak az ökör következetes".

:)

Majd nicket váltanak...

Ravasz, mint a spekuláns. Most azt kell elhintenie, hogy a migráció milyen terheket ró az EU-ra, melynek következménye az EU felbomlása.
Ezen is lehet nyerni, ha a font, euró gyengül és a dollár erősödik.

"Soros György jól kalkulált a Brexit okozta piaci zuhanással. Nemrég a Wall Street Journal arról írt, hogy Soros hosszú szünet után visszatért a tőzsdére, mert nagy lehetőséget látott a gazdasági veszélyekben."

Na ja! Megérezte. Alakította. Most is ezt teszi. Befolyásolja a közhangulatot. Ebben van segítségére az általa gründolt, támogatott szervezettek, beleértve a médiát is.

Esküvő. A német bank bedöntése lesz a nászajándék.

Soros az euróra játszik?

"az uniós intézményeknek minden elérhető forrást meg kell mozgatniuk, az EU ugyanis nem élheti túl a válságot a jelenlegi költségvetéssel. Az erőfeszítések finanszírozására hosszú távon új adókat kell kivetni, rövid távon pedig a fel nem használt alapokat kellene alkalmazni - vélekedett.

A nagybefektető a menekültválság költségvetési hatásairól szóló ülésen megjegyezte, a közös agrárpolitika 38, a kohéziós támogatások pedig 32 százalékát teszik ki az Európai Unió összköltségvetésének, és szerinte ezeket jelentősen csökkenteni kellene."
http://www.atv.hu/kulfold/2016..

Dehat eddig o mondta, hogy be kene vagy egy milliot engedni meg kitomni oekt penzzel amit o nagylelkuen kolcsonadra kedvezo kamattal...

Vagy arra jatszik hogy annyira utaljak hogy talan ha nekiall migransozni akkor megszeretjuk a retkeket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés