Közösen egyeztetnek majd a visegrádi országok liberálisai

2016. június 16. 14:05
Budapesten ülésezik majd először a visegrádi országok liberális pártjainak egyeztető fóruma – jelentette be a Magyar Liberális Párt. Szerintük a térségben mindenütt megfigyelhető a demokrácia sérülése, de Magyarországon kívül egyetlenben sem tapasztalható, hogy az államot lényegében foglyul ejtette a korrupció.

A visegrádi országok liberális pártjai egyeztető fórumot hoznak létre, amely Budapesten tartja első ülését idén ősszel – jelentette be a Magyar Liberális Párt (MLP) külpolitikai szakértője egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón.

Szent-Iványi István - aki Bősz Anett ügyvivővel együtt szerdán Varsóban részt vett az Európai Liberálisok Fórumán (ELF) – arról beszélt, hogy a térség, különösen a V4-ek liberális pártjainak szorosan együtt kell működniük, mert hasonló problémákkal néznek szembe. Lengyelországban és Romániában is hasonlóak az alkotmányossági problémák, mint Magyarországon, miközben mindenütt tapasztalható az illiberális állam, a nacionalizmus, a populizmus előretörése – mondta. A liberális pártok abban is egyetértettek, hogy a migráció problémáját az európai államoknak közösen kell kezelniük - folytatta Szent-Iványi István, hangsúlyozva: a megoldás nem sértheti az európai államok biztonságát és nem ronthatja a polgárok közérzetét.

Bősz Anett a találkozón szerzett tapasztalatikat ismertetve közölte: a régióban nagyfokú alkotmányossági küzdelem zajlik, Magyarország pedig „élen jár” az alkotmányos rendszer és a jogállamiság leépítésében. A térségben mindenütt megfigyelhető a demokrácia sérülése, de Magyarországon kívül egyetlenben sem tapasztalható, hogy az államot lényegében foglyul ejtette a korrupció - szögezte le. A fórumon az a kép rajzolódott ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem követendő, sokkal inkább rossz példát jelent - összegzett.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy mondod. Elférnek egy taxiba ha gyűlést akarnak tartani.

az országnak jót fog tennui

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés