Véget ért Norbiék tőzsdei kalandja

2016. május 31. 16:59
2016. október 31-én kivezetik a tőzsdéről a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeit – döntötte el a cég közgyűlése. A cég a jelenleg 252 forintos árfolyamon lévő részvényt 440 forintért vásárolja meg.

Tőzsdei kivezetésről döntött a Norbi Update Lowcarb Nyrt. keddi közgyűlése, a tőzsde honlapján közzétett jegyzőkönyv szerint a kivezetés tervezett időpontja 2016. október 31.

A részvényesek a döntés közzétételétől számított 60 napos jogvesztő határidőn belül - a döntést támogatók kivételével – kérhetik, hogy a társaság a részvényeiket vegye meg. A részvényenkénti ellenérték 440 forint. A közgyűlésen a részvényesek 88,29 százaléka volt jelen, és nagy többségük támogatta a döntést. A cégben Schobert Norbertnek és Rubint Rékának az Index egy korábbi cikke szerint 88 százalékos tulajdonrésze van.

A tőzsdei kivezetéssel a társaság a működési formáját is megváltoztatja, nyilvánosból ismét zártkörű részvénytársasággá alakul. A közgyűlés elfogadta a társaság 2015. évi beszámolóját, amely szerint a franchise hálózatban saját márkás élelmiszereket árusító Norbi Update 2015-ben 837,6 millió forint árbevételt ért el az előző évi 931,8 millió után. A tavalyi évet 344 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, míg az előző évben 156 millió forint nyeresége volt, amelyet osztalékfizetésre fordított. A tavalyi veszteséges év után nem fizet osztalékot a cég.

A Norbi Update részvényeit nyilvános értékesítés után, 2014 novemberében vezették be a BÉT standard kategóriájába. A 10 forint névértékű részvények árfolyama a bevezetéskori 990 forintról azóta 252 forintra csökkent.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért is fontos ez a norbi?

Norbi arra a rendkívüli felfedezésre alapított brandet, hogy akkor fogy le az ember, ha kevesebbet eszik, és többet mozog.

Hogy ebből milliomos lett, az nem az ő szégyene, hanem a rajongóié.

Agresszív marketinggel minden szarra lesz vevő, ideig-óráig

Nyugszik a beteg és beveszi a gyógyszert, ahogy azt az orvos rendelte!!!

nálunk a kozmetikus antalvali a rákbetegség legjobb ismerője, a rendőr norbi a dietetika királya, a buddhista főiskolán létengő Szántai Lajcsi régész és történész, és még sorolhatnánk.

Ez az internet teremtette demokrácia kora, amikor mindenkinek biztosított a globális fórum, hogy világgá kürtölje a faszságait, és a fórum globális jellegéből fakadóan meg is találja a hasonszőrűeket, akik követni fogják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés