A gyávaságból sosem lesz kormányváltás

2016. május 10. 13:20

Szigetvári Viktor
Együtt
Az Együtt minden győzelemre törekvő párttal kész az együttműködésre, mert ez a kötelességünk. De a magunk útját járjuk, és egyre kevésbé hisszük, hogy az ellenzéki pártok valóban le akarják váltani Orbán rendszerét.

„A gyávaságból sosem lesz kormányváltás. Sajnos, ma erről újabb bizonyítékot szerezhettünk, amikor sem az LMP, sem az MSZP, sem a DK nem mert nemmel szavazni a Fidesz Európa-ellenes népszavazási kezdeményezése ügyében, amelyet Orbán Viktor kvóta-referendumnak hazudik.

Ha mindig attól félnek egyesek, hogy a magyar nép mit gondol róluk egy-egy bonyolultabb kérdésnél, akkor képtelenek arra, hogy Orbán elnyomó rezsimjét stabil kormánnyal leváltsák. A demagóg miniszterelnökkel szemben józan politikára van szükség, amely a békét és a gyarapodást hozza el minden magyar polgárnak. Ehhez felnőttnek tekintett választók és felnőtt politikusok kellenek. Aki ma, 2016-ban képtelen volt nemet mondani az orbáni népszavazásra, képtelen lesz 2018-ban arra az alkotmányos forradalomra mandátumot kérni a választáson, ami nélkül sem szolidáris, sem szabad nem lesz újra Magyarország.

Az MSZP és a DK távolmaradása különösen fájó. Egy demagóg kérdés leleplezése akkor is lehetséges, ha Hiller István – elhibázottan – kerítéspárti lett az elmúlt fél évben. Hogyan lesz képes e két párt szembeszállni Orbán rezsimjével egy választáson, és hogyan lesz képes hinni végre saját elvei igazában egy kemény kampányban, ha egy ilyen, valójában jogi tét nélküli össztársadalmi manipulációra sem képesek nemet mondani.

Az Együtt minden győzelemre törekvő párttal kész az együttműködésre, mert ez a kötelességünk. De a magunk útját járjuk, és egyre kevésbé hisszük, hogy az ellenzéki pártok valóban le akarják váltani Orbán rendszerét. És egyre kevésbé látjuk úgy, hogy a győzelemhez, az igazságtételhez és a békés gyarapodáshoz bátor partnerekre tudunk találni.

Az LMP kvóta-, migráns- és EU-ellenes fordulata az elmúlt hónapok fejleménye. Bár az LMP szavazói nem ilyen politikára vágynak, és Schiffer András egyedül akar győzni minden választáson, ez a mostani döntés akkor is szomorú. Emberi jogi alapokon álló párt nem támogathatja Orbán menekültellenes, embertelen politikáját. Az LMP Schiffer András eddigi nyilatkozatai alapján egyetért Orbán szándékával, és a Fideszével egyező választ kíván adni a referendumon feltett kérdésre.

Gyávaság és elvtelenség képtelennek mutatkozni arra, hogy ki-ki leleplezze, miért téved Orbán, amikor egy megváltozó Európa ellen hergeli a magyarokat a népszavazással. Holott célja világos: növelni a félelmet és dühöt, keserűséget a magyarok szívében, megosztani a magyar politikai közösséget, és közben egyre több emberrel megpróbálni elhitetni, hogy hazánk történelmi helye nem az EU centrumában van, hanem a lemaradó periférián.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az Együtt minden győzelemre törekvő párttal kész az együttműködésre"

Nem úgy volt pár hete még hogy egyedül mérné meg magát?

Szigetvári is győzelemre tör? A mérhetetlen támogatásával? Az egérke megdugja az elefántot? És, ha mindenki győzelemre tör és együttműködnek akkor ki nyer és ki veszít? Népfront lesz?

Ez a csávó miben bízik amúgy?

"Ha mindig attól félnek egyesek, hogy a magyar nép mit gondol róluk egy-egy bonyolultabb kérdésnél, akkor képtelenek arra, hogy Orbán elnyomó rezsimjét stabil kormánnyal leváltsák."

Szigetvári legalább sejti mit gondol róluk a magar nép?
Az Orbán kormány nem elnyomó, de igen stabil, nem kell leváltani képtelenekkel. Annyi más szép dolog van az életben..

Másból sem lesz kormányváltás, nem csak a gyávaságból nem.

Úgy pontos a megfogalmazás, hogy szarból nem lehet várat építeni.

Válaszok:
Zalailáma | 2016. május 10. 14:02

Az Együtt a jövő pártja, 2018-ra harcos munkával az egy százalékos támogatottságukat negyvenre fogják feltornászni, s lehengerlő választási győzelmet fognak aratni.

Közéleti jelenlétük, napi megszólalásuk, karizmatikus politikusaik mind-mind adottak a győzelemhez.

Már csak azokat a buta szavazókat kellene erről az alkalmasságról meggyőzni...

Nem a népszavazási kezdeményezés Európa-ellenes, hanem a migránsok betelepítése a kontinensre az őslakosok megkérdezése, egyetértése nélkül. A Szigetvári-féle művelt demokraták a progresszív fajtából ezt szokták demokratikus deficitnek nevezni egyéb esetekben, lásd vasárnapi nyitvatartás.

Javaslom, hogy fogják fel úgy: most a nép - amely nélkül választást is bajos lesz nyerni 2018-ban, meg később is - lesz a fék és az egyensúly a brüsszeli bürokraták eszement és antidemokratikus elképzeléseivel szemben.

Ó,te szegény meg nem értett próféta!

Lehet , hogy Szigetvárinak elkeserítő , de Orbán nem elnyomó rezsimet működtet , hanem a magyar nép többségének demokratikus akaratából kormányoz . Az ellenzékieknek az az egyetlen feladata , hogy a szavazópolgároknak értelmesebb és meggyőzőbb alternatívát nyújtson . E nélkül marad a demokratikus népakarat szembeköpése , Orbán rezsimezéssel álcázva...

Tartalmilag nem érdekel, amit mond, viszont nagyon tetszik, hogy egymást legyávázzák nyilvánosan:-))))))))
Hogy lesz így összefogás? :-)))))))))))))

Ahogy apám szokta mondani: "Szarból nem fonsz ostort, de ha fonsz is, nem csattogtatsz vele."

Én a "%-nyi"-t "főnyire" cserélném, az közelebb áll a valósághoz.:)

Szerintem is képesek minden bántást félretenni a nagy cél érdekében:-))))))))

Látott már valaki Szigetvári szavazót?
Vagy Szigetvárin kívűl más Együtt párttagot?

Válaszok:
Morgen | 2016. május 10. 15:01

Majd nem álltok fel, amikor bejön a Házelnök, mert Timcsike ezt kéri tőletek.

Aztán jól ellesztek, ilyenekben szuper partnerei vagytok egymásnak.
Milyen lenne az a stabil kormányzás, amit performanszokkal teljesítenétek ki?

Most táblát cserélnétek és "Éljen az IMF" feliratot lengetnének?

Jó kérdés!
Én még senkivel sem találkoztam, aki az Együttre szavazna. Timcsi kifejezetten ciki mindenkinek. Jobbról is, balról is.
Berni meg ügyesen veri el a szavazókat az LMP-től.
Valahogy azt gondolják, hogy Magyarország lakossága idiótákból áll, ezért idiótáknak szóló üzeneteket gyártanak.

Szigetvári?
Ki foglalkozik a bolhával?
A Chemotox.

Akkor már ketten vagytok

És Szigetvári melyik pogrampontja ragadott magával annyira, hogy még Bokrost a MoMájával is ejtetted?

A Bajnau-Szigetvári tandem 2012-es nagyértekezéséből ideézet:

"A gazdaság állapotát tekintve Magyarország "ma minden objektív mutató szerint súlyosabb helyzetben van, mint a 2008-as válság kitörését követő első hullámban" - teszi hozzá. "A kormány ma egyszerű választás előtt áll: IMF készenléti hitel, szigorú feltételekkel, vagy államcsőd, annak tragikus rövid és hosszú távú következményeivel. A válsághoz (vissza)vezető út legfontosabb előidézője a hatalmi szempontoknak alárendelt, inkompetens gazdaságpolitika volt."

1. 2008 és 2010 között maga Baynau kormányzott ( Fletó után)
2. 2012-ben és azóta sem kellett IMF készenléti hitel
3. Szigoróak lettek volna a feltételek, de a 2010- kormány lesöpörte azokat
4. államcsőd sincs 2012 óta. Azt Fletó-Baynau hozta, és ők kaptak egy IMF és egy EB papírkát aláírásra

Hát ilyen premisszákból táplálkozott az Együtt..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés