Válasz Kocsis Máténak

2016. május 6. 13:16

Borókai Gábor
Válasz.hu
Ha ez a kiállás lejáratásnak, liberális cselvetésnek minősíthető a Fidesz kommunikációs vezetője szerint, akkor tényleg baj van – a szövegértéssel. De aligha a Heti Válasznál.

Kocsis Máté ítéletet hirdetett felettem, ami elég riasztó tény. A Fidesz kommunikációjáért felelő egyik legfontosabb ember azt írta rólam Facebook-bejegyzésében, hogy beléptem a leggátlástalanabb médiamunkások klubjába, mert a miniszterelnök fiát a Heti Válasz címlapjára tettük.

Szégyellném magam, ha Orbán Gáspárt – vagy a miniszterelnök bármelyik gyermekét – ocsmány politikai játékba rángatnánk. De ennek még az árnyéka sem vetülhet ránk. Orbán Gáspár neve hetek óta forog a magyar sajtóban, mert egy ügyet, a történelmi- és a szabadegyházak egységének ügyét vállalta és képviseli a Felház elnevezésű kezdeményezésben. Néhányan támadták érte, sokan pedig védelmére keltek emiatt.

Mi az utóbbiak közé tartozunk. Szerintük az ügy jó, senkinek sem árt, miközben fiatalokat nyer meg a hitnek. Ezért annak képviseletét nem hogy bűnként, de erényként értékeltük. Ezt a véleményünket kívántuk tükröztetni friss számunk címlapképében és cikkünkben – amit most mindenki számára elérhetővé teszünk a Válasz.hu-n.

Ha ez a kiállás lejáratásnak, liberális cselvetésnek minősíthető a Fidesz kommunikációs vezetője szerint, akkor tényleg baj van – a szövegértéssel. De aligha a Heti Válasznál.

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Időtlen idők óta vagyunk előfizetők, nyilván nem véletlenül.

Az új tipográfia NEM tetszik, a Pálferi, Felház híradások igen! Maga a mainstream-mel való szemben úszás is tiszteletet érdemel. Nem olyan tiszta az a stream.

További jó munkát!

"...a történelmi- és a szabadegyházak egységének ügyét vállalta és képviseli..."

Mi van?
Nem csak arról volt szó, hogy mehet mindenki imádkozni, felekezetre való tekintet nélkül?
Most már egységet és egységesítést hirdetett valaki?

Borókai , az álszent ellenzéki ...

"Néhányan támadták érte, sokan pedig védelmére keltek emiatt.Mi az utóbbiak közé tartozunk. "

Borókai figyelmébe kell mégis hozni:

A cikk tán valóban nem bántó (én is már olvastam), de szimbolizmusában egy emelkedettebb perspektivából analizálva a címlapot az valóban bánthatja a sokféle- keresztény lelkeket (is). (A cimlap-kép és a -szóhasználat keresztény szimbolikája.)

Nem "kinyilatkoztatásszerű" , mert Borókai magyarázatát tartom gyengécskének . Úgy csinál , mintha a fő politikai ellenséggé vált Orbán fiát védeni akarná , holott látszik a HV tartalmán , hogy ellenzékiségbe ment át .

Nem egészen így van. Pálferi atya teljesen független minden politikától, mégis volt vele nagy interjú, ha jól emlékszem, egész lapos fotóval. Nekem örömteli meglepetés volt, azután kiderült, h. az egyik fiam valamikor hallgatta is és tisztelte, neki NEM volt újdonság, h. van ilyen lehetőség.

Az Orbán Gáspárékról szóló cikk, nem beszélve a remek fotó címlapról nekem speciel nagyon tetszett.

A mozgalomról szóló cikknek NEM volt negatív kicsengése.

Sok embernek fura lehet az elkötelezettségük. Nekem NAGYON szimpatikus az értékválasztásuk és örülök, h. ilyen is van és remélem, h. sokan fognak csatlakozni hozzájuk.

Lehet, h. én a saját álom világomban élek, de nekem egészen máshogy "jön le".

Szerintem az, amit Orbán Gáspárék csinálnak, szuper.

Ha valaki szimpatikus, jó megjelenésű, az ő és a társai is, persze.

Speciel én egy vallásos, vallást gyakorló református családban nőttem föl, nagyszerű lelkészünk volt, akitől csak jót hallottam, tanultam, áldja meg a Jó Isten a haló poraiban is.

Nekem itt van a nappaliban a Heti Válasz és örülök neki.

Szívből remélem, h. minden csoda 3 napig tart és Orbán Gáspárék örülnek, h. az üzenet még több emberhez eljut, ami meg rossz, az lepereg.

Ez a realitás, sajnálom. Előbb-utóbb megnyugszanak a kedélyek.

A magam részéről leginkább annak örülnék, ha a Heti Válasz visszatérne a régi tipográfiához.

A Felházasok meg élhetnék békességben tovább az egyéni és közösségi életüket, hitben, reményben gazdagodva.

Megnéztem még egyszer a címlapot. Kicsit fura a háttér de még mindig nem érzem a "végtelen rosszindulatot". Ez egy jó megjelenésű, komoly fiatalember arca.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés