Pert nyert Norvégiában a tömeggyilkos Breivik

2016. április 20. 19:58
A bíróság szerint sem megfelelőek a 77 embert megölő neonáci Breivik fogvatartási körülményei, ezért részben helyt adott a kifogásainak.

Pert nyert a norvég állam ellen Anders Behring Breivik. A neonáci, 77 embert megölő tömeggyilkos börtönkörülményeit kifogásoltak. A bíróság részben helyt adott a követeléseinek, és kimondta: valóban nem megfelelőek a fogvatartási körülményei. Ugyanakkor kimondta azt is, hogy Breivik családi és a magánélethez fűződő jogai nem csorbulnak.

Nem elég jó a Playstation 2

Breivik többek között azt kifogásolta, hogy csak Playstation 2-je van, miközben ennél már van újabb verzió is; hogy nem megfelelőek a mikrohullámú sütőben melegített ételek; hogy csak műanyag evőeszközökkel ehet és hogy gyakran hideg a kávéja.

77 embert ölt meg

Anders Breivik 2011 nyarán 77 embert ölt meg pár óra leforgása alatt. Először autóba rejtett pokolgépet robbantott a norvég fővárosban, aztán áthajózott Utoya szigetére, és tüzet nyitott a norvég munkáspárt ifjúsági táborában. Tettéért a legmagasabb büntetési tételt, 21 év börtönt kapott.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki gazdag, annak muszáj már hülyének is lenni? Mert a norvégok már itt tartanak.

Hány, de hány ember örülne annak, ha olyan "rossz" körülmények között élhetne, mint most Breivik.

Azért keményen dolgoznak azon, hogy az egész világ kiröhögje őket.

Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen, amikor egy tömeggyilkos emberi jogairól van szó...Ez a figura olyan, mint a fanatikus terroristák, semmit nem bánt meg.

A jogállamiságnak mi köze a politikai akarathoz? Lehet, hogy Norvégiában ugyanúgy nem ítélik el őket. (Mondom ezt persze a periratok ismerete nélkül.)

Elméletileg 21 év után megvizsgálják, hogy szabadulhat-e. Szóval nem automatikus az, hogy kiengedik. Mondjuk addig van életben, amíg bent van, mert az áldozatok családtagjai biztos, hogy nem hagyják életben.
Náluk (merthogy sok arab volt az áldozatok között), még él a szemet szemért, fogat fogért elv.

Egyébként egy szakértő azt mondta, hogy a magánzárkában előbb-utóbb be fog dilizni, mert egy épeszű ember ezt nem bírja akármeddig.

Nem esik le nekik hogy Breivik ezt szandekosan csinalja, direkt uz gunyt a rendszerbol?

Ha így nézzük, Breivik csak jobbítani akarta a társadalmat.

Egyszer nekem is sikerült lebeszélnem egy külföldi embert, aki le akarta lőni a tucc-tucc zenét hallgatókat, mert nem bírta elviselni, hogy a bérelt nyaralója közvetlen szomszédságában nyomták a fiúk, lányok éjjel-nappal egy hétig. (Én is utálom a tucc-tuccot, de én, ha ilyenek vesznek körül, akkor rábeszélem őket, hogy inkább szívjanak füvet, vagy vízipipázzanak, netán egymást is szívhatják. )

Bármivel is látják el, a lényeg az, hogy állandóan egyedül van.
Amikor perel, akkor legalább lát embereket a bíróságon.

Végül is igaza van, legfőbb érték az emberi jog.
Ha a törvények ilyenek, akkor magukra vessenek, akik ezt elfogadták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés