Panama

2016. április 6. 8:15

A szerk.
Népszabadság
Mit tesz eközben a páratlanul széles nyomozati jogkörrel felruházott NAV? Amit ilyen esetekben szokott: semmit.

„Magyarországon pedig a kormány és az ellenzék egymásra mutogat: a Fidesz reflexből elmúltnyolcévezni kezd, majd kényelmesen hátradőlve kivárja, hogy legyen szocialista érintett is (ha fideszes van, pont MSZP-s ne lenne?). Mindkét fél örül a kölcsönös találatnak, és reméli, nem lesz újabb botrány. Az újbaloldal apró pártjai mindenkit lemondatnának.

De mit tesz eközben a páratlanul széles nyomozati jogkörrel felruházott NAV? Amit ilyen esetekben szokott: semmit. Közli, hogy várja az esetleges feljelentéseket, vagy – még inkább – hogy elvonuljon a vihar.

Nem ok nélkül: magyar adótisztviselőnek amiatt ritkán esik bántódása, hogy tétlen maradt. Inkább abból szokott baj lenni, ha megpróbálnak független adóhatóságként viselkedni – még a végén belebotlanak valamelyik panamázó hazai oligarchába, és úgy járnak, mint a zöld dossziés Horváth András.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a "zöld dossziés" egy médiahack volt S. Gyuri bácsiéktól...


az egész panamai szivárogtatást is ők robbantották ki


nincs új a nap alatt

"Az Alstom-csoport a magyarországi Strabag-botrányból jól ismert Eurocontact GmbH-n keresztül akár 2,3 millió eurót juttatott a BKV képviselői részére 2006-ban, hogy a metrókocsitenderen az Alstom szerelvényei nyerjenek, állítja a brit Súlyos Csalások Elleni Hivatal. További 5 millió euróig terjedő összeget gurítottak a BKV-hoz ugyanilyen módon egy dán cégen keresztül. Az Alstom már a nagykörúti villamostendernél is kísérletezett.

A brit nyomozó hatóság vádirata szerint az Alstom 2006-2007-ben 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt juttatott két cégen keresztül a BKV-nak, hogy az Alstom nyerje a metrókocsitendert.
Az ügyben Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hivatali vesztegetés gyanúja miatt.
Az egyik cég a 2006-os Strabag-botrányból jól ismert bécsi Eurocontact, amin keresztül a konszern egyes magyar pártokat pénzadományokkal segített.
Az Alstom egy Hagyó-ügyben tett tanúvallomás szerint már a nagykörúti villamostenderen is próbálkozott."

Igazad van, nagyon beintettek a bankoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés