Tíz éve volt a legendás Gyurcsány-Orbán-vita

2016. április 5. 20:14
A 2006-os választási kampány hajrájában vitázott egymással utoljára tévéstúdióban Gyurcsány Ferenc, akkor még MSZP-s miniszterelnök és Orbán Viktor, a Fidesz akkori elnöke és miniszterelnök-jelöltje. Ennek a tizedik évfordulója pont keddre esik.

 

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De nagyon. A hülyítésben társ volt a baráti média is.

Egy hónapra rá titokban elhangzott az őszödi beszéd.

A többi már történelem...

Itt tett be végleg a posztkomcsiknak. Handabandàzàssal blöffölni, akkor jól jött egy percig a bolsiknak.

Akkor ott Gyurcsány győzött. Pirruszi győzelem volt.

Fletó novemberben kvóta párti népszavazàst kezdett. Hogy àll? Mi van az idei előrehozott vàlasztàsàval? Kell még vmit mondanom?

Egyszerűen hihetetlen, amit a Böszme itt összehordott.

Bárki bármit is gondol Gyurcsányról, azon a vitán lemosta Orbánt. Ott és akkor kiderült, hogy a tényekkel és a racionális érvekkel szemben a populista lózungokra, érzelmi manipulálásra épülő Fidesz-kommunikáció hatástalan. Orbán nem véletlenül kerüli azóta is a nyílt disputákat.

A 2006-os országgyűlési választásnál, ha a listás eredményeket nézzük, amely a pártokról szól, nem nyert az MSZP. A Fidesz-KDNP 96 mandátumot (45,71 %) kapott, az MSZP 88 mandátumot (41,9 %) kapott. Az MSZP-nek az egyéni mandátumok jelentették összetettben a győzelmet és így lett az összesített eredmény Fidesz 164 (42,49 %), az MSZP 190 (49,22 %) mandátum.

Amennyiben figyelembe vesszük Gyurcsány hazudozását, akkor kijelenthetjük, hogy ezzel a kétes győzelemmel elkezdődött az MSZP-SZDSZ lejtmenete, amely Gyurcsány Ferenc bukásához, az SZDSZ kieséséhez vezetett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés