Fideszesek fúrták meg a Mádl Ferenc utat

2016. március 31. 16:41

Szikszai Péter
Magyar Idők
Mádl Ferenc köztársasági elnök odaát is tűri, ha a szocik gyalázzák, de azt, hogy néhány szűk látókörű voksfetisiszta jobboldali polgármester hőzöng ellene, az már őt is biztos elgondolkodtatja.

„Ők ugyanis azt gondolják, hogy a kerületeiken áthaladó Hegyalja utat azért nem kéne Mádl Ferenc útnak nevezni, mert az megzavarná az ott élőket, felfordulást okozna a »háztartások életében«. Hát tényleg! Na, ezt pronyóbban a sarki söntésben felesező csavargyári munkás se tudta volna megfogalmazni.

A polgármesterek szerint kivitelezhetetlen, hogy a Hegyalján élő emberek új lakcímkártyát kapjanak? Ha a 8-as buszon bemondaná a hangosbeszélő, hogy »következő megálló a Mádl Ferenc út«, az biztos felérne egy nukleáris apokalipszissel. Félrekézbesítenék a leveleket, a nyugdíjak nem érkeznének meg az idősekhez, GPS-esek milliói fagynának le, pizzafutárok, postások, kézbesítők dühükben autókat és BKV-buszokat borogatnának a BAH-csomópontnál.

Mádl Ferenc köztársasági elnök odaát is tűri, ha a szocik gyalázzák, de azt, hogy néhány szűk látókörű voksfetisiszta jobboldali polgármester hőzöng ellene, az már őt is biztos elgondolkodtatja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Párizsban Ady, Szerb Antal nyomán jártam.
Utcanevek, könyvesboltok ugyanazok, ugyanott, mint anno.
Nekem ez tetszett!

Akik tiltakoztak a Mádl Ferenc utca miatt, majd megszavazzák Kertész Imre útnak. :)

Válaszok:
marko11 | 2016. március 31. 17:13

Ez ugye vicc akarna lenni?

Válaszok:
rezvez | 2016. március 31. 20:46

A Magyar Idők szervilizmusban a Rákosi idők Szabad Népének "színvonalán".

Magyarországnak még nem volt olyan államfője, akiről bármit is érdemes lenne elnevezni.

Arra jó az egész, hogy megint lényegtelen témával baszogathassa egymást a hatalom és az ellenzék.

Délről nézve a kritikus hegy objektumot,

van ottan kéhhrem egy "Kelenhegyi" elnevezésű út. Na kéhem,
az pogány időket idéz, amikor Kelen hegyének nevezték vala: Bizonyosnak látszik számomra hogy akik nem akarják valami másra átkeresztelni (Gellérthegyi útra!) azok újra letaszítanák Gellért püspököt a sziklákról!

Ihon van kérem a Magyar Idők, itt van ehol az új pogányság!(ihonizáltam)

Counter joggal várja tehát ha olyan a különvéleményed:

Mondd ki explcite (a MagyarIdőkös Szikszai Péterrel szemben) hogy pl. Pokorni NEM taposóakna (jelü óvodáskisfiú)

Inkább az elmúlt 100-ra: a királyság utáni Mo-ra gondoltam.

Küzdj inkább a személyes-névmásokkal te "Valódi"!

A XIII. kerületben Göncz Árpádról neveznek el egy városrészt.
A Rágcsáló sugárút mellett, a Fehér Egér tér és a Vándorpatkány utca között.

Mádlról nem. Semmit.
A Hegyalját? Azt főként nem.
Mást sem.
Uraim, hibáztatok.

Szerintem nem ellenszenv, hanem egy piti, de racionális megfontolás van mögötte. Annak idején nálunk is szóba került, hogy az utcánkat átnevezzék a terület felparcellázójának nevére (valamikor a 20-s években élt) Bár mindenki tisztelte az Alapítót, a nép mégis kézzel-lábbal tiltakozott, mert eszébe jutott a lakcímkártya, a cégbíróság etc. szóval egy rakás hely, ahol mind-mind módosítani kell a lakcímadatot. Gönczről úgy rémlik, hogy valamilyen területrészt akarnak elnevezni, ami nem jár lakcím módosításokkal, Mádlnak is ilyet kellene keresni, mert tényleg nem érdemli meg ezt a sopánkodást, rendes ember volt.

nem, az 1918-tól máig terjedő időszak összes államfőjére

Engem a szovjet emlékmű, vagy a Lenin szobor sem zavart, ha ott maradt volna. Azokat zavarnák talán, akik abban a korban oda simultak, de ha változik a széljárás, már szeretnék elfelejteni.
A szélkakasnak mindig igaza van.

Nem lesz ez vicc, az a tapasztalatom.

Gönczről az "Európa segíts" és a választási kampányfilm szereplése jut eszembe, főleg. Nem kellett volna.

Mádl Ferenccel kapcsolatban, h. sokgyermekes földműves családból jött, igaz, már az édesapja sem akármilyen földműves volt. Ez nagyon tetszett, de az Antall kormányban vitt szerepe meg nagyon NEM.

A XIII. kerület sok tekintetben város a városban, csinálnak, amit akarnak.

Mádlról NEM kéne utcát, teret elnevezni, annak ellenére, h. tisztelettel emlékezünk róla, Dalma asszony pedig közösségében nemcsak tiszteletnek, de közszeretetnek is örvend.

"Szikszai úr hisztériázik. Rossz a párhuzam, mert Gönczről egy addig névtelen negyedet neveztek el, de Tarlósék tromfolni akartak "

Szikszai újságíró valóban csapkodva hisztikézik, de a XIII.Kerületben nem volt valójában névtelen fertály , illetve nem jött létre valami valóban új negyed csatlakozva a meglévőkhöz!

Csakis annyi zajlik hogy szocialista kerületvezetés Göncz Árpád iránti tiszteletének mozgalma ért el sikert a fővárosi közgyúlésben...:

:Ezen Szikszainak sem úgy kellene hisztiznie hogy a kompenzációs névválzoztatási javaslatok valamelyikét leszavazó fideszesek neveit -pl. Pokornit- taposóakna-óvodásjelü-kisfiúnak titulálja

De nem mindig egyenesen :-D

Hanem counter- .

Szikszai cikkében szerepel eme szó illetve "dolog": újságírónk szerint Pokorni a jelen Hegyalja út névváltoztatásra vonatkozó cselekedete után megvádolható (tán egyéb akármik miatt is) azzal hogy ő gyalogoskatonák számára pusztító akna.

A XIII. kerület egy sikertörténet. A Pozsonyi út mindig is hangulatos volt, nem beszélve a Szent István parkról, a ref. templom és a Hélia hotel közötti pazar bár panel lakótelepről, a Dunára néző lakások álom panorámájáról.

Ami új épült, rengeteg, az sem semmi.

Ez feltehetőleg egy nagyon jól vezetett kerület.

Nekem egyébként a Rajk Lehel téri csarnoka is tetszik.

Ami nagyon nem tetszik a Lehel téren, h. nem vitték ki a körútig az újpesti villamosokat.

Göncz szerintem jó műfordító volt és olyan politikai erők pártos köztársasági elnöke, melyek a nemzeti vagyont úgy árulták ki, h. annak a népség-katonaság számára csak kára lett, nem haszna.

Mádl pedig az Antall kormány alatt szintén ez ügyben vállalt szerepet.

Egyáltalában, miért kell emberekről bármit elnevezni? Persze, h. élőbb legyen az emléke, csak sajnos nagyon kevés politikában tevékenykedőnek van vitathatatlanul jó emlékezete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés