Paradox, hogy a baloldal az iszlám fanatizmus védnöke

2016. március 24. 16:06

Hankiss Ágnes
Pesti Srácok
Az európai baloldal frakcióinak bizonyos tagjai minden erővel igyekeztek ellehetetleníteni és megakadályozni olyan törvények és mechanizmusok életbe lépését, amelyek hatékonyabbá tehették volna az európai terrorelhárítást. Interjú.

Érezte-e a terrorveszéllyel foglalkozó EP-bizottságban, hogy a baloldali képviselők kisebbítik a problémát, mismásolnak?

Nem szeretném ezt a kérdést közvetlenül összekapcsolni a brüsszeli tragédia elemzésével. Tény, hogy az európai baloldal frakcióinak bizonyos tagjai, ha szabad így fogalmaznom, akcionista csoportjai, liberálisoktól a szocialistákon át a kommunistákig, nem egyszerűen elkenték vagy kisebbítették a terrorizmus veszélyét és jelentőségét, hanem minden erővel igyekeztek ellehetetleníteni és megakadályozni olyan törvények és mechanizmusok életbe lépését, amelyek hatékonyabbá tehették volna az európai terrorelhárítást. Ezek a képviselők sportot űztek abból, hogy az adatvédelmi és személyiségjogi aggályok mérhetetlenül eltúlzott és egyoldalú hangoztatásával meggátolják mondjuk az utasforgalmi adatok rögzítésének, a banki tranzakcióknak vagy a terror-finanszírozás gyanújába keveredő civil szervezeteknek az átvilágíthatóságát. Mivel jómagam  – ahogy az írásban is utaltam erre –  az Európai Néppárton belül biztonságpolitikai témákat, elsősorban a terrorelhárítással összefüggő előterjesztéseket vittem, nem csak a bizottsági vagy plenáris üléseken, hanem személyesen is folytonos vitában voltam például azzal a Sophie in’t Velddel, akinek a javaslatai, ha keresztülmennek, elméletileg megbéníthatták volna az európai terrorelhárítást. Gyakorlatilag persze az Európai Parlament eme bolhacirkuszának arra reális esélye nem volt, hogy mindezt úgy végigvigye, ahogy szeretné. De mondjuk az utasforgalmi adatok felhasználásának és a banki tranzakciók átvilágíthatóságának a megvalósulását a baloldal képes volt jelentősen visszavetni és késleltetni. És a rendvédelmi ügynökségeket, amint a Néppártot is állandó presszió alatt tartani. Előfordult, hogy egyedül szavaztam ellenük olyan kérdésben, amiről tudtam, hogy a lelkük mélyén sokan mások is egyetértenek velem.

Konkrétan melyik frakció képviselte ezt a nézetet?

Nem arról van szó  – ezt nem árt leszögezni –, hogy bárkit is a politikai baloldalról azzal vádolhatnánk, hogy magát a terrorizmust vagy a gyilkos merényleteket pártolná. Hanem hogy a politikai marketingért és önépítésért semmi sem drága nekik. Vagyis azzal akarnak magukhoz kötni szavazókat, hogy vehemensen támadnak mindent, ami összefügg az intézményi »hatalommal«, az erős állam képzetével, általában a renddel. Kirívó példája volt ennek Snowden ünneplése, pozitív hőssé emelése, ami számomra mindig roppant visszatetsző volt. Most olvasom, hogy az általa kitálalt titkosszolgálati adatok is segíthették a brüsszeli terroristákat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, több.
Amit Showdenről állít, teljes tévedés.

De ami nagyobb baj Showden félreértésénél: nem a lényegről beszél.
Nagyon, feltűnően, nem.
A lényeg: az egész terror jelenség a palesztinok fellépésével kezdődött.
Az pedig miért történt?
Ahogyan elvették tőlük a normális teret, - ezzel abnormális közegbe kerültek - úgy kapott lábra közöttük, az abnormális terrorizmus.
Ez a gyökere a brüsszeli, a párizsi stb. merényleteknek.
A térfoglalás pedig folytatódik...
Akkor?

"Amit Showdenről állít, teljes tévedés."

"A leleplező az emberi és adatvédelmi jogok érdekében végzett tevékenységéért több nemzetközi kitüntetést is kapott, a világ számos pontján szobrot állítottak neki. Fellépése óta a szivárogtatások nem álltak le, egyre több titkos NSA-forrás oszt meg adatokat a lehallgatásokról a nyilvánossággal."
http://webugyved.com/snowden-a..

Nem elég az, mintha imamalmot forgatnának ismételgetik, hogy a migrációnak semmi köze a terrorizmushoz?

Mint ahogy az is az, hogy a fidesz és szavazói pedig az államosítást. Jobbról.

A pár értelmes gondolkodó az, aki bizonygatja, hogy a migráns jó, a migráció fontos, az arab srácokra annyira nagy a szüksége Európának, mint egy falat kenyérre???
Teljesen hülye vagy? :-)

Azért, mert nem nemzetállami körülmények között éltek, takarodjanak el, ha kell a földjük másnak???
Nem értem az érveidet...

6 millió zsidó él Izraelben, 40 millió meg máshol.
Miről beszélsz?

Döbbenetes, ahogyan az európai és a magyar ballib kezeli a terrorizmus kérdését.

Hosszú lenne idézni az izraeli lapokból az Európa témába vágó alkalmatlanságát, tehetetlenségét idéző elemzéseket. Azért az önmagáért beszél, hogy a baloldali Haaretz is keményen bírálja az EU eredménytelen, hatástalan, lágy harcát a terrorizmussal szemben.

S még intőbb kellene, hogy legyen az európai és a magyar ballib számára a Haaretz azon üzenete, hogy a biztonság érdekében el kell fogadni a magánélet korlátozását.

Hogy az európai és a magyar ballib miért nem hallgat a bölcs izraeli tanácsokra, intésekre, fel nem tudom fogni.

Tönn nyugati médium arról ír, hogy a baloldal politikai értelemben elpárolog, a semmibe vész a terrorizmussal kapcsolatos politikája okán. A Podemos nem hajlandó semmilyen terrorizmus ellenes paktumot aláírni, az olasz baloldal szintén nem fogja fel a helyzet komolyságát, a Varofuakis vezette 25. tiltakozik a túlzott reakciók ellen.

Mindenkinek idézném Golda Meir szavait, amit Oriana Fallaci-nak nyilatkozott: " Hála az Önök tétlenségének, tunyaságának, engedékenységének a terror meg fog sokszorozódni, s az árát Önök fogják megfizetni." A látnok szólott belőle.

Az ember hüledezik az MSZP és a ballib szatellit pártok -beleértve az LMP-t is - nyilatkozatain, a kormány biztonsági intézkedéseivel kapcsolatos hihetetlenül ostoba megszólalásain.

Ha ez a mai ballib, akkor soha se lépjék át a tíz százalékot.

Válaszok:
Türelem | 2016. március 24. 21:01

..."a terrortámadások okai a zsidók."
Te mondád...

Természetesen meg lehetne találni a mindkét nép számára megfelelő megoldást.
A probléma az, hogy az egyik feltétel nélküli, totális győzelemre hajt.
Amit a másik - értelemszerűen - a saját pusztulásaként értelmez. És mellesleg, ez a másik - a palesztin fél - sem enged egyetlen milliméternyit sem, pedig lenne miből.
A kérdést Libanon, Jordánia, Szíria, Irak, Egyiptom bevonásával - közösen Izraellel - GOND NÉLKÜL RENDEZNI LEHETNE.
Pl.amennyiben hallgatna mindenki Obamára.
De túl nagy a mellény, nem is nagy, mértéktelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés