Itt a tavasz, a fideszes vezetőknek feláll a láncfűrész

2016. március 11. 13:13
Heltai László
Reflektor
Azt eddig is tudtuk, hogy a mai rezsim gyűlöli a fákat. Kossuth tér, Orczy kert, Velence, és még rengeteg példa bizonyítja, hogy valamiért a kopasz, élettől megfosztott területeket kedvelik.

„Tegnap délelőtt jöttek a hírek és a szomorú képek, hogy Budapesten a József nádor téren az összes fát kivágták, az V. kerületi fideszes vezetés jóváhagyásával.

Tudni kell, hogy a tér elkészülte annak idején nagy vitát váltott ki a József nádor által támogatott Hild József, valamit Széchenyi István között. Előbbiek szerint a városba nem volt való fa (a Városligeti fasort is kivágatta egyszer), Széchenyi szerint pedig igenis. Akkor Széchenyi »győzött«, József nádor halála után a teret parkosították. Azaz a láncfűrészekkel most Széchenyi szellemének mentek neki – akiről a Parlament épp most akar ünnepélyes és álszent nyilatkozatot elfogadni születése 225 éves évfordulóján.

Azt eddig is tudtuk, hogy a mai rezsim gyűlöli a fákat. Kossuth tér, Orczy kert, Velence, és még rengeteg példa bizonyítja, hogy valamiért a kopasz, élettől megfosztott területeket kedvelik. Talán valami nagy-nagy érzés, az új urakat és uracsokat vonzza valami birodalmi nosztalgia, amit a távlatok és a szép faragott kövek jelentenek. S nyilván hozzájárul, hogy szeretik a térkövezést, főtérfelújítást, és az azzal járó könnyű megbízásokat.

A közvetlen indok itt egy mélygarázs, ami a volt Pénzügyminisztérium helyére tervezett luxusszálloda miatt kell. Állítólag. Merthogy egy luxusszállónak annyira nem kell parkoló, oda a gazdagok jellemzően nem kocsival érkeznek. A projekt P + R parkolónak sem értelmezhető a város közepén.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Azt eddig is tudtuk, hogy a mai rezsim gyűlöli a fákat."

Istenem. Ha a hülyeség fájna!

"Merthogy egy luxusszállónak annyira nem kell parkoló, oda a gazdagok jellemzően nem kocsival érkeznek."

Ennél nehéz nagyobb marhaságot mondani a témában.

Budapesten, de egész Magyarországon a középületek parkolása nincs megoldva. A városi üzleteké sincs. A Rákóczi út és a körút üzleteinek agóniája mindennél világosabban bizonyít.
Normális versenygazdaságban nem nyitnak üzletet ott, ahol saját parkolója nem lehet a vállalkozásnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés