„Ne tőlem kérdezze!” – fideszesek az MNB-titkosításról

2016. március 1. 9:58
Semmit nem tudtak mondani hétfőn az Index által megkérdezett kormánypárti képviselők az MNB alapítványainak titkosításáról, pedig kedden már szavaznak is róla. Szijjártó még nem is hallott a javaslatról.

A KDNP-s Rubovszky György ki is fejtette, hogy miért nem akar nyilatkozni: „Remélem, hogy jogellenes dolog nem megy át a Házon, vagy igazságtalan dolog. De akkor se vagyok hajlandó nyilatkozni, mert 73 éves koromban 45 év ügyvédkedés után tudom, hogy a szóbeszéd az fecsegés, és a törvényszöveg a törvényszöveg.

Pócs János volt egyedül hajlandó érdemben kommentálni a javaslatot: arra hivatkozott, hogy a vállalkozásoknak vannak üzleti titkai, amiket nem szeretnek a versenytársaik orrára kötni. Arra a felvetésre, hogy az MNB-s cégek közpénzzel gazdálkodnak, azt mondta: az, amit az MNB csinál, az mindannyiunk érdeke.

Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint alkotmányellenes a törvény, hiszen már jogerős bírósági ítélet is kimondta, hogy az MNB pénze közpénz. Ha ezt az új törvényre hivatkozva nem adják ki, akkor végrehajtási pert indítanak, végső esetben pedig büntetőfeljelentést is tesznek közérdekű adatok eltitkolása miatt. A szocialisták azt is tervezik, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak, ha elfogadják a törvényt – derült ki Tóth Bertalan szavaiból.

Arról is kérdezték a képviselőket, hogy megérdemli-e Matolcsy, hogy 2,2 millióról 5 millió forintra emelkedjen a fizetése. Völner Pál erre annyit mondott: Simor Andrásnak 8 millió volt. Pócs pedig azzal érvelt: „Matolcsy gazdaságpolitikájának köszönhetően több-ezermilliárd ott maradt a családoknál.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek tényleg nem félnek attól, hogy egyszer az emberek hazugságmérője kiakad és elzavarják őket?

Rajongók!

Lehet tapsolni, a fiúk ismét szartak egyet a demokráciára.
Az is sokat elmond az egészről, hogy még a Fidesz által kinevezett Péterfalvi is kiakadt a törvényjavaslaton.
A visszamenőleges hatály már csak hab a tortán...

Azokkal mi lesz, akik az "elmúttnyócévben" loptak?

Az már elévült, ugye!
2018-ban ex lex-xel kezdenek, kedves ballibek?
Coh Bendit így látja jónak?

na, mesélj, mi van vele? Hat éve volt rá a gazdáidnak, hogy lerendezzék őket. Két lehetőség van:

1. mégsem loptak - ennek nulla a valószínűsége

2. A gazdáidat valójában csak retorika szintjén érdekli a dolog, jól vissza lehet vágni vele, amikor ők még pofátlanabbul nyúlják le a közvagyont.

Mondd már meg, hogy szerinted miből keletkezett az MNB nyeresége, kérlek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés