Vasárnapi boltzár: nem Nyakó, hanem az idős nő kérdését hitelesítette az NVB

2016. február 29. 19:49
Ugyan korábban voltak arról hírek, hogy esetleg mégis az MSZP-s Nyakó István népszavazási kezdeményezését hitelesíti a Nemzeti Választási Bizottság, végül mégsem ez történt. A testület az idős nő kérdésére bólintott rá, ugyanakkor a döntés ellen szavazott az NVB elnöke, Patyi András, valamint az LMP, az MSZP és a Jobbik delegáltja is.

Hitelesítette Erdösi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az MSZP-s Nyakó István kérdését ugyanakkor – a párhuzamossági moratóriumra hivatkozva – elutasította a testület. Az NVB határozata ellen szavazott Patyi András, az NVB elnöke, Bodolai László, az LMP delegáltja, Litresits András, az MSZP delegáltja, valamint Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja. 

Erdősi Lászlóné kérdése, amelyet hétfőn hitelesített az NVB, úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek  a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint  továbbra is zárva tartsanak vasárnap?

Összesen 231 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hat megis van igazsag, nem hagytak sarba taposni a derek idos nenit a rohadt politikus altal

...és az ügyben senki nem vizsgálódik, hogy mit keresett ott az a sok kopasz?

Válaszok:
Laibach | 2016. február 29. 20:01
peninsulavaldes | 2016. február 29. 22:04

Egy telefon a pártközpontból mindent helyretett..

A magyar demokrácia részei.... A 4. hatalmi ágat képviselik, az őrzőket...

Holnap belerakják az alaptörvénybe is őket.

Válaszok:
Laibach | 2016. február 29. 20:03

Össze kell gyűjteni 100 000 érvényes aláírást. Aztán lehet népszavazás. Ki fog segíteni a néninek?

Már Montesquieu is említést tett róluk, csak eddig nem tanították :)

Nem értem a ballibet. Segít a néninek összegyűjteni a 100 000 aláírást és így is győzhet a vasárnapi nyitvatartás. Melózni kell, az biztos.

A ballib média bukott meg a hamis hírrel.

Pukli mester is hitelesítette magát

"Pukli: Nagyapám ávós volt, a bátyám börtönben van"

Válaszok:
Morgen | 2016. február 29. 20:10
Berecskereki | 2016. február 29. 20:12

Ne bántsd a Puklit!
Aki az ő intellektusával iskola igazgató lehet, az minimum egy szent kecske.

Válaszok:
pollip | 2016. február 29. 20:15

Azért az a meglepetés erejével hat, hogy Nyakót nem vitte el a nagy fekete autó.

Van egy hitelesített kérdés, ezzel is lehet eredményt elérni. Az mszp és a ballib eddig is rárepült mindenre, ami kormányellenesnek tűnt a számukra. Egy repüléssel több, vagy kevesebb, mit számít nekik?
A ballib média tehet arról, hogy te úgy lettél informálva, hogy a Nyakó kérdését fogadták be.

Na jó, de táppénzt is akar csalni:-) belengette, hogy a tantestület egyszerre megy táppénzre. Milyen gáz!

A mai nap tanulsága:

Kiderült, hogy a Gambino család még erősebb a Bonanno családnál.

Ez sem egyértelmű. A ballib érdeke volt a kormányt vagy a jobbikot befeketetíni ezzel a történettel.
A ballibnek mindkettő haszon lett volna. Túl nyilvánvaló a kopaszok jelenléte, kilóg a lóláb. Sem a jobbiknak, sem a kormánynak nem volt érdeke, hogy ott legyenek a kopaszok.

Putyin táviratban gratulált és elismerését fejezte ki a magyar pártvezetésnek.

Kormányváltók

"Az NVB határozata ellen szavazott Patyi András, az NVB elnöke, Bodolai László, az LMP delegáltja, Litresits András, az MSZP delegáltja, valamint Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja."

Amikor Zuschlag harcostár színre lépett lehetett sejteni, hogy valami van. Vajon még még kerül elő?

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak úgy teszel? Ha utóbbi, akkor gratula: jó paródia az, amit hitelesen adnak elő.

Ha tudnád, mennyire útálom, hogy egyetértek veled...

A vasárnapi nyitvatarás után mi lesz a haladó baloldal következő NAGY ÜGYE? A gyerekmunka?

Jajj jajj jajj. Legalább az egyik oldalt tudnám egy kicsit kedvelni.

A szemrevaló Seka Aleksic aktuális számával kívánok mindenkinek jó éjszakát:

https://www.youtube.com/watch?..

Akkor majd az "idős nő" kérdésére válaszolva Nyakó elvtárs is szavazhat a kereskedelmi dolgozók vasárnapi dolgozására. Meg a lumpenek vasárnapi plázásozására, akik mind mélyszegények és éheznek, de főleg a gyerekeik, ha nem tolhatnak nekik bevásárló kosárnyi kaját. Vasárnap. Hétfőn korgó gyomrral tántorognak be a suliba, ahol sótlan kaját kapnak csak napi 4x.

Az lemaradt, hogy 2014-ben a Fidesz jelőltjével szemben indúlt, mint független. Valami csak lehetett ott a háttérben, ha a pártszövetség ne Őt támogatta. Ez legyen az Ő gondjuk.

Nacsosasszonynak most megszaporodott a mnkája, mert meg kell szervezni és lebonyolitani az aláírás gyüjtést és négy hónap alatt abszolválni a 200.000-t.

Na már most innentől lesz pikáns a dolog, mert ha az ellenzéki pártok közül bárki is beáll a sorba és kapánynál ha sikerül kiirni a nemre fognak buzditani egyszerüen tiszta ví lesz a pohárba.

Voolt már erre a gyakorlatra precedens.

Emlékszünk Patrubány Magyarok Világszövetség nevében adott be egy kétélü kérdést ami a jobboldal az igenbe beállt a socik nem kampány hatására menten a menthetöt,

A hatását a mai napig nem heverték ki a szocik és az egész ballib oldal. Az szdsz még a Parlamentből is kiesett.

Na nem kell nagy fantázia, ha a szocik és az ellenzék megint egy csalit nyomtak előre azért, hogy nemre tudjanak kampányolni lejátszodhat 2004 december, s mivel a jobbik is egy követ fúj az mszpvel ebben a témába, sőt a többi ellenzéki parlamenti párt is nagy pofáraesést söpörhetnek be.

A másik opció, hogy lapitanak, de akkor kétséges a 200-000 aáírás mivel az eddig egyetlen pártnak sem jőtt össze semmilyen témában sem.

ki az az öregasszony?

De baszod, a mindent átszövő korrupcióra miért gyógyír a vasárnapi nyitvatartás? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy CIVILKÉNT nem látok összefüggést?

eszedbe ne jusson ilyen! azok igaz magyarok,kik óvóan védik a gyenge nőt,miközben a baloldal csápjaival hadonászik.

Én egyik beadványt sem fogadtam volna.

Kitűztem volna egy második fordulót.

Amúgy a néminek nincs országos szervezettsége, így kétlem, hogy ösdze fogja gyűjteni a szükséges aláírást.

Utána az MSZP beadhatja megint a beadványát. Utána meglátjuk mire mennem vele.

Na, megpróbálom elmagyarázni, hátha...

Szóval ha ez az egész az MSZP hecce volna, akkor a FIDESZ kb. 10 perc alatt kihúzhatná a balhé méregfogát: hitelesítenék a Nyakó kérdését, ahogy kopaszmentesen is az ő kérdése ment volna át. Ennyi meg egy bambi. Azután a Nyakóék összeszednék a maguk 20-30 000 aláírását, és már ebbe belebuknának, vagy legrosszabb esetben megbukna a népsavazás az általános érdektelenség mián.

Miért nem hitelesítik a fideszesek a Nyakó kérdését? Mert ők küldték oda a kopaszokat, hogy a Nyakót megakadályozzák a kérdezésben.

next!
Már megint sokat ittál, nem bírja a májad!!

Tudod, mit? Elhiszem. Csak akkor sem válasz a vasárnapi nyitvatartás. Mert akárhogyis, igenis jobb hely lett az ország amiatt, hogy vasárnap zárva vannak az üzletek.

Válaszok:
peninsulavaldes | 2016. február 29. 22:15

Egy felelősen viselkedő politikai pártnak viszont az a feladata, hogy normális kérdésekkel fogja meg a regnáló hatalmat. Ez az a Csimborasszó, amit mind a FIDESZ, mind az MSZP a béka segge alól nézeget.

De nincs egyenlőség: a FIDESZ megtarthatta a maga elcseszett népszavazását, az MSZP-t meg kopaszok akadályozzák ebben. Szóval a sötétségi versenyt a FIDESZ nyerte.

Az NVB-ben pedig - mit tesz Isten - pártállás szerint oszlott meg, hogy ki áll Nyakó kérdése mellé, és ki a kopaszok mellé. Történetesen a fideszes delegáltak vélték úgy, hogy a kopaszokkal minden OK volt, és a nénike kérdése törvényes körülmények között lett föltéve.

Szóval hol hiányzik a politikai akarat, hogy a nyilvánvaló demokráciaellenes merényletet orvosolja? Segítek: F...

Ebben nincs vita közöttünk.

Ha az idősebb hölgy valamilyen hálózat segítségével nekiáll aláírásokat gyűjteni, akkor semmi gond. Ha viszont nem, akkor ez néhány hét múlva részletesen, kiszínezve olvasható lesz, az eddig sem baráti nyugati lapokban, csak azt nem értem, hogy miért lenne erre szükség, gyűjtsenek -akár mindketten is- és akinek összejön arról szavazzon a nép.

Na, befejeztem az oktatásodat. Örülök, ha valóban megértetted az érvelésemet.

Nem tudok segíteni, ugyanis nem vagyok fideszes. 2010-ig egész jól követtem a Viktorékat. Már liberális korukban is rájuk szavaztam, azután 1998-ban is, meg azóta is. 2014-ben úgy döntöttem, hogy Lehet Más a Politika.

Milyen bukfencekről beszélsz? Kopasz állatok megakadályozták egy demokratikus intézmény működését, és ezt a kormány naív olvasat szerint tűri, realista olvasat szerint akarja. Harmadik olvasat nincs. Megérkeztünk Hondurasba. Hogy ízlik a banán?

Érdekes, az NVB majdnem fele az elnökkel együtt másképp látta. Csak pünkt a fideszes delegáltak látták úgy, mint te.

Olvass híreket. Amíg lehet.

Sokaknak másoknak pedig nyugodt vasárnapot okoz, és ezáltal segíti olyan törvényes fogalmak érvényesülését, mint a "pihenőnap".

Te komolyan azt hiszed, hogy bármit lehet tenni a korrupció ellen ennek a törvénynek a megváltoztatásával? Mert szerintem ez egyszerűen csak a másik agyhalál.

Az NVB nem a Fidesz???
Te ezt teljesen komolyan gondolod???

Szerinted?

"...Ezt azonban az NVB leszavazta, és 7:5 arányban hitelesítette a bizottság Erdősiné kérdését.
A bizottság többsége tehát Patyi Andrással szembement, egész pontosan a Fidesz és a KDNP delegáltja, illetve a kormánytöbbség által választott tagok. Patyi álláspontját, vagyis Erdősiné kérdésének elutasítását támogatta az elnök mellett Fábián Adrián választott tag, illetve az MSZP, az LMP és a Jobbik delegáltja..."

Jobban, mint a kopaszokat.

Úgy látták, hogy egy blokkolóóra nem képes megállapítani, hogy történt-e szabálytalanság, ők viszont igen. Történt: erőszakos nyomásgyakorlással akadályozták meg a demokrácia működését. Mint Hondurasban. A kormánypárti delegáltaknak rendben volt a dolog, senki másnak nem. Nekem sem.

Hát, igen. Az Úr 2016. évére visszajutottunk Gyurcsányhoz: "Tüntessenek csak. Aztán majd megunják és hazamennek."

Odáig műbalhé, hogy Nyakó és az MSZP kérdésföltevése maga az agyhalál. Szocik, akik a vasárnapi munka kiterjesztését akarják. Idióták. Ezen még szanyikapitány is csak hüledezik, pedig őt sem az eszéért szeretjük.

Viszont kopaszokat küldeni egy Népszavazási Irodába, hogy megzavarják annak normál működését, az nagyon nem műbalhé. Az végképp nem műbalhé, hogy a kormánypárti delegáltak utólag törvényesítették a kopaszok munkásságát. Ez Honduras.

Én konkrétan ilyesmi miatt hajtottam el Gyurcsányt és a szocikat 2010-ben, és még nem felejtettem el az akkori motivációimat.

Azért próbáld meg kicsit ízlelgetni: szocik. Érted, munkásmozgalom, szaxervezetek meg minden. Erre népszavani óhajtanak egy törvényes munkajogi vívmány, az ún. "pihenőnap" két évvel ezelőtti kiterjesztése ellen. Hát, ha ezek nem síkhülyék, akkor a kopaszok is Nobel-díjat érdemelnek.

Ezek után nehéz lesz a NVB-t felmenteni annak gyanúja alól, hogy egy kizárólag az Orbán-kormány érdekeit szolgáló bábszervezet.

"Vasárnapi boltzár: nem Nyakó, hanem az idős nő kérdését hitelesítette az NVB"

Egy hete kérdeztem, most megismétlem:
Az MSZMP-nek harminc évre volt szüksége a teljes elhülyüléshez.
Nektek elég volt 5 év?
Ki akartok szállni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés