Megszólal a vészcsengő?

2016. február 12. 7:34

Beck Tamás
Népszava
A rendszerváltozás óta nem volna ekkora tétje egy voksolásnak, azt kellene megértetniük a választópolgárokkal, hogy a felhatalmazási törvény nem a terrorizmusról, hanem mindennapi életünkről szól.

„Orbán Viktor általában vonakodik nyilvánosságra hozni valódi szándékait, minisztere azonban kvázi elárulta azokat. A miniszterelnök ismét egy biankó csekket szeretne kitöltetni magának a magyar választópolgárokkal, hogy még jobban bebetonozhassa magát a hatalomba. Nem véletlen, hogy éppen most. Egyrészt az öreg kontinenst sújtó menekülthullám, a társadalom migránsoktól való félelme következtében a Fidesz időközben visszanyerte a harmadik kormányzati ciklus folyamán elvesztett szavazóit. Másrészt a kabinetre most kezd ráégni a társadalmi ellátórendszerek bűnös elhanyagolása, valamint az egymás után nyilvánosságra kerülő korrupciógyanús ügyek. Vannak, akik kombinálnak, egy előrehozott választás révén visszanyerhetné alkotmányozó többségét a kormánypárt, onnantól kezdve pedig csupán kézügyesség kérdése lenne a felhatalmazási törvény elfogadtatása. »Terrorveszély« címén aztán ellehetetleníthető bármely elégedetlen társadalmi csoport tiltakozása, s ellenőrizhető a nyilvánosság. Egyre inkább egy totalitárius állam rémképe rajzolódik ki Európa közepén.

Az előrehozott választás nagyon is valós veszélye soha nem látott kihívást jelenthet a demokratikus ellenzék számára. A rendszerváltozás óta nem volna ekkora tétje egy voksolásnak, azt kellene megértetniük a választópolgárokkal, hogy a felhatalmazási törvény nem a terrorizmusról, hanem mindennapi életünkről szól. A netadó abszurd ötlete hallatán egy egész ország megmozdult. Most, hogy a rezsim többek között az internetforgalom ellenőrzését is kilátásba helyezi, ismét megszólalhatna mindenkiben a vészcsengő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezeke megint nem valami mellett, hanem a kormány ellen pozícionálják magukat

de ha tényleges terrorveszély lesz akkor elvárom tőlük (Beck Tamástól is) hogy ők legyenek azok akik rávetik magukat a bombás emberre mielőtt az megnyomja a gombot!


Természetesen ennek az esélye nulla, de majd akkor meg pont a szigorú terrorellenes törvények hiánya miatt fogtok nyálat verni.

söpredék egy banda

A mindennapi életünket védi majd a törvény, azért, hogy ne kelljen változtatni a mindennapokon.
Újhelyi fejéből kipattant az előrehozott választás ötlete, a kormánypárt hiába cáfolja, a ballib nem tud szabadulni a saját gumicsontjától.
Nagy túlzás, hogy a netadó ellen egy ország mozdult meg, 60 000 okostelefonos fiatal vonult fel.

Böcskei Balázs, itt a mandin:

"Ma Európában a rend (és biztonság) igénye a szabadságot is megelőzi. "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés