Tömeges zaklatás

„Ficki-ficki!” − Mintegy százan fogdosták meg a német nőt a kölni szilveszteren

2016. január 5. 13:39

Harmincötre emelkedett a sértettek száma Kölnben a szilveszter éjjelén a város pályaudvarán arab férfiak tömege által elkövetett szexuális zaklatási ügyben - tudósít az Express.de. A lap megszólaltatja a 28 éves Katja L.-t, a sértettek egyikét is.

Harmincötre emelkedett a sértettek száma Kölnben, ahol szilveszter éjjelén, a város pályaudvarán arab férfiak tömege követett el szexuális erőszakot arra sétáló fiatal nők ellen - tudósít az Express.de.

A lap megszólaltatja az egyik sértettet is. A 28 éves Katja L. két másik fiatal nővel és egy férfival volt úton hajnali háromnegyed egykor, amikor belefutottak a csoportosulásba.

„Kivétel nélkül fiatal külföldi férfiak voltak.” Katja belekarolt a barátnőjébe, a másik fiatal nő pedig a barátjába, „aztán átvágtunk a férfiak csoportján. Nyílt egy kis folyosó, amelyen át mentünk. Hirtelen a fenekemen éreztem egy kezet, aztán a mellemen, végül mindenhol összetaperoltak. Horror volt. Sikoltottunk és csapkodtunk, mégsem hagyták abba. Kétségbe voltam esve, azt hiszem, úgy százszor fogdostak meg a nem egészen kétszáz méteres szakaszon.”

Eközben „Ficki, ficki!”–beszólásokat kellett hallgatniuk, meg azt, hogy ribancoknak nevezik őket. „Szerencsére nadrág és kabát volt rajtam. Ha szoknyában lettem volna, azt valószínűleg letépik rólam.”

Amint az Express.de írja, egy másik nőről le is tépték a harisnyáját a tettesek, akiknek létszámát negyven-száz fő körülire becsli a rendőrség.

Katja L. és a barátnői végül elérték a várótermet. „Odamentünk a rendőrökhöz, akik rögtön a helyszínre siettek. Persze nem tudtuk megmondani, pontosan melyik férfi pontosan melyik testrészünket fogdosta.”

A kölni rendőrség vizsgálóbizottságot hozott létre. Eddig már 35 nő tett feljelentést, de a szám tovább emelkedhet – írja az Express.de.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/95814

Ajánljuk még a témában