„Tudjuk, mit akarunk és mit nem”

Kövér: Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát

2015. december 13. 12:37
A házelnök is felszólalt a Fidesz kongresszusán, például arról is beszélt, hogy ha a Fidesz nem akar az MSZP sorsára jutni, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Kövér László aztán kifejtette, hogy nem akarják a Soros-félék nyitott társadalmát, azt viszont szeretnék, ha a lányaik az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekik.

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A politikus szerint a Fidesznek – Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének – szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává „aszalni” a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert „minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért” – hangsúlyozta.

Az Országgyűlés elnöke azt is mondta, „nagy párt vagyunk, sokféle ember, sokféle érdek”. „Próbáljunk meg ezekkel együtt élni úgy, hogy a közjó szolgálata tekintetében semmilyen felróható hibát ne kövessünk el a közvélemény szemében”. Figyelmeztetőleg hatott – elevenítette fel – a két elveszített időközi országgyűlési választás – Veszprémben és Tapolcán – és az így elveszített kétharmados parlamenti mandátumtöbbség.

„Reális alternatívát felmutatni képes ellenzék nélkül önmagunkkal kell megküzdenünk” - fogalmazott, jelezve, hogy ebben a helyzetben a „belső ellentétek” szükségképpen felnagyítódnak, ami „a felelősségünket csak felerősíti”. A belső ellentétekről annyit mondott: soha nem tartottak igényt több bizalomra és megbecsülésre a választóktól, mint amennyit egymás iránt tanúsítanak a közösségen belül.

Lányok, szüljetek!

Kövér László arról is beszélt, „tudjuk, mit akarunk és mit nem”. „Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát”, „nem akarjuk a genderőrületet”, és azt sem – fogalmazott –, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol „férfigyűlölő nők” és „feminin férfiak” a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk” – tette hozzá.

Nem akarjuk a multikultit” sem – folytatta a politikus –, mert „ami ma Európában van, az nem multikulturalizmus a szó valódi értelmében”, hanem egy olyan kísérlet, ami „gyökértelen barbárok szállásterületévé” alakítaná át a kontinenst. Az európai politikáról Kövér László úgy fogalmazott, Magyarországnak az a tét, hogy vagy „egy Európai Egyesült Államok” periférikus tartományaként végzi a történelmét, vagy egy sokszínű Közép-Európában megőrzi nemzeti szuverenitását. „Levegőt akarunk, szabad levegőt: önálló magyar Magyarországot akarunk, keresztény kultúránk, hagyományaink megőrzését, a nemzetek Európáját” – mondta a házelnök, választmányi elnök.

Összesen 248 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...
– Miből él?
– A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium..."


http://vastagbor.atlatszo.hu/2..

Soros helyett itt van nekünk Finkelstein meg Birnbaumk úr, ja hogy ők a Likud legbefolyásosabb háttéremberei és Netanjahu legfőbb tanácsadói,Birnbaum még a kabinetfőnöke is volt.

Ez már nem lépi át az ingerküszöböt. Habonyékkal azt csinálnak amit akarnak nálunk.

Válaszok:
Laibach | 2015. december 13. 13:03

Finkelstein Birnbaum meg a Lendvai utcában.

Válaszok:
Laibach | 2015. december 13. 13:00

"..Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein – mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Azt viszont nem árulták el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein..."

http://index.hu/belfold/2015/0..

"..Az első számú kapcsolattartó a miniszterelnök főtanácsadója, a pozíciót ugyan nem viselő, ám a Századvég Alapítványt informálisan irányító Habony Árpád, akivel döntően tolmácsokon keresztül zajlik a kommunikáció. Magyarországi tartózkodásaik során Finkelstein és Birnbaum "csoportos foglalkozásokat" tartanak: ezeken az üléseken a Fidesz kommunikációjában kulcsszerepet játszó vezető politikusok - köztük Orbán Viktor is - vesznek részt. A Narancs információi szerint Orbán kifejezetten jól megérti magát Finkelsteinnel..."


"..Finkelstein a kilencvenes évek közepe óta máig az izraeli jobboldal legbefolyásosabb háttérembere..."


"..Mint mondtam, diszkrét szakma a miénk. Az azonban nem titok, hogy a magyarországi politikai és kormányzati elit, valamint Finkelstein úr és társai között tudástranszfer zajlik. Ebben mi – és személyesen én is – közvetítők vagyunk.”.

http://szazadveg.hu/foundation..

"..Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal.."


http://mandiner.hu/cikk/201511..

Válaszok:
Laibach | 2015. december 13. 13:04

A vár esze - Arthur J. Finkelstein, a Fidesz politikai tanácsadójának pályaképehttp://magyarnarancs.hu/belpol..

Amennyiben Soros kiveri a biztosítékot akkor Finkelstein és Birnbaum miért nem??? Ők nem avatkoznak bele a magyar belügyekbe??

Szerintem élesre fent billentyűzettel várták már a smogger-félék a híradást a Fidesz-kongresszusról, hogy mielőbb fröcsöghessenek.
Egészségükre.

A ferfi elete vegeig nemzokepes, a no max a valtozokorig szulokepes. A biologia nem liberalis es nem demokrata...

Válaszok:
Csigorin | 2015. december 13. 16:31

Vagyis egy ferfinek nem kell valasztani karrier es csalad kozt. Befuthat egy karriert, epithet egzisztenciat 50 eves koraig akar, majd vallalhat gyereket. Egy no ha tobb gyereket akar es joesellyel egeszsegeseket akkor 30 ev alatt idealis szulnie az elsot.

Szép ez a magyar nyelv, meg tudja mutatni a lent és a fent közötti különbségeket, az intellektuális tartományok sokszínűségét. A hozzászólások többségéből főleg ezek ütköznek ki.

A magam részéről megnyugtatónak tartom, hogy a már elkezdődött harmadik világháborúban egy viszonylag egységes és erős kormánya van Magyarországnak, élén egy sok tekintetben, s nem is mindig alap nélkül vitatható miniszterelnökkel.

Akinek pályája, kortársaihoz hasonlóan magában hordozza a politikai, világnézeti vargabetűket, viszont a pályatársak közül mégis egyedül Orbán Viktor rendelkezik azzal a karizmával, ami messze a többiek fölé emelte szakmai, emberi, erkölcsi téren.

Amennyiben körülnézünk a magyar ugaron, akkor láthatjuk, hogy a Fideszen kívül ma nincs olyan hazai választói és nemzetközi elismertséggel rendelkező politikai formáció, amely ennyire hangsúlyosan jelenítené meg a nemzeti érdekeket.

Ez utóbbi terén a Jobbik érdemei sem vitathatóak, azonban olyan nemzetközi környezetben, erőtérben, amelyben a globális tőke miniszterelnököket vált le, s nevez ki újakat - Berlusconi-Monti csere, Merkel kancellár hatalomban tartása -, a Jobbik kormányra kerülése igen nehezen képzelhető el.

Továbbá, az országot csak ismét a csőd szélére sodorná a ballib kormányzás. A nagytőke gátlástalan kiszolgálójává süllyedt ballib formációk, túl a hazaáruláson, belpolitikai téren is csak az anarchiát, a cselekvésképtelenséget, a tehetségtelenséget tudták felmutatni.

Igazán támadhatatlan, morálisan is tiszta párt nincs a világon sehol sem, a Fidesz sem kivétel e téren. A magam részéről nagyobb érzékenységet, érdemi reagálást vártam volna el Orbán Viktortól a társadalom széles rétegeiben a Fidesszel, a kormánnyal szembeni bírálatok kapcsán. nem lehet mindent azzal elintézni, hogy az ellenzéknek semmiben sincs igaza, az ellenzék álságos, s csak a revans, a bosszúvágy vezérli.

Az ellenzéki pártok mindegyikében vannak higgadt, szakmailag felkészült emberek, akik szavára hiba nem odafigyelni.

A Fidesz hatalmi struktúrája óriásira duzzadt, amit nyilvánvalóan egyre nehezebb átfogni, a társadalmi elvárásokra hangolni, a hibákat, vagy törvénytelenségeket felismerni. Azért az elgondolkodtató, hogy a ballib kormányzás alatt indultak korrupciós eljárások, büntetőperek, most mindenki ártatlan bárány lett? Biztosan nem.

Kövér László is megjárta a maga rögös útját, de tisztelem azért, mert a végén, a kereszteződésnél tudta, hogy merre menjen tovább.

A Fidesz jövője a fiatalok megnyerésén, bevonásán múlik. Egy darabig még nyugodtak lehetnek a bázis felől, a sikeres külpolitikai irányvonal, a migráció kérdésének kezelése még biztosítja a társadalmi támogatottságot.

A ballib pártok totális szétesettsége, lejáratódott, odakozmált, hitelét vesztett, tehetségtelen politikai elitje valóban nem jelent semmilyen veszélyt a Fidesz számára.

Sokan emlékeznek rá, 2002-ben is a Fideszt a Fidesz győzte le. A külpolitikai sikerek mellett, a mainál jóval nagyobb figyelmet kell fordítani a társadalmat foglakoztató, megosztó kérdésekre, a gőgöt váltsa fel a szerénység, a tévedhetetlenséget a tévedések, hibák, bűnök elismerése.

Válaszok:
Morgen | 2015. december 13. 19:50

"a tévedhetetlenséget a tévedések, hibák, bűnök elismerése."

Hozzátenném: Erre is képes volt Orbán ( Pl.:internetadó témában).

"tobzódnak a liberális kapitalizmus vívmányaiban."

Ja!
Legfeljebb a kórtermek rájuk hulló vakolatában, mint ballib vívmányban.

Ki is mondta, hogy "Fájni fog" ?
Az ország "megmentője", Gordonka.
Fájt is bőven , sőt bele is haltak sokan.

Ez a fenti komment folyam nem semmi. Mint egy újlipótvárosi kávéház.

A Karl Popperhez kötődő nyitott társadalom koncepció a diktatórikus rezsimekkel - fasizmussal, bolsevizmussal, autokráciával - szemben határozta meg a szabad, demokratikus rendszereket. Ha jól értem Kövért, akkor a nyitott társadalom elvetésével gyakorlatilag a '89 előtti pártállami struktúra visszaállítását indítványozza. Biztos, hogy erre kapott felhatalmazást a Fidesz a választóktól?

„Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”

Hajrá Rasi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés