Azonnal megszüntetné a zárt muzulmán óvodákat az osztrák külügyminiszter

2015. december 7. 9:01
Meggyőződésem, hogy azonnal be kell zárni a legtöbb muszlim óvodát - mondta Sebastian Kurz. A külügyekért és integrációért felelős osztrák miniszter egy tanulmányra hivatkozik, melyből kiderül: sok ausztriai muszlim szülő párhuzamos társadalmat akar létrehozni gyermeküknek, hogy életük során ne érhesse őket az iszlámon kívül más hatás.

Az ausztriai muszlim óvodák azonnali bezárásával akadályozná meg a muszlim társadalom radikalizálódását az osztrák külügyekért és integrációért felelős miniszter – írja a The Local ausztriai kiadása. Sebastian Kurzot egy, a napokban megjelent tanulmány sokkoló eredményei vezették erre az elhatározásra. A tanulmányt a Bécsi Egyetem Iszlám Intézetének professzora, Ednan Aslan készítette. A tudományos jelentésből kiderül, hogy az ausztriai muszlim szülők többsége párhuzamos társadalmat szeretne kiépíteni gyerekeinek. Az izolációval az a céljuk, hogy az utódaikat ne érhesse az iszlámon kívül semmilyen komolyabb hatás a legmeghatározóbb fiatal éveik alatt. „Sok szülő 100 százalékos iszlám környezetet akar teremteni a gyerekeiknek” – fogalmazott Aslan.

Ebben a légkörben a muzulmán óvodák valóságos versenybe kezdtek, hogy melyikük tudja a legkonzervatívabb és legszigorúbban vallásos környezetet nyújtani a kicsiknek. Állami forrásokból közel 150 iszlám vallású óvoda működik Bécsben. „Meggyőződésem, hogy a legtöbbet azonnal be kell záratnunk” – fogalmazott a tanulmányra hivatkozva Sebastian Kurz.

Ezekben a muszlim óvodákban szinte egyáltalán nem beszélnek németül, ami abszurd, mivel ez kötelező lenne. Ráadásul a legtöbb óvoda több ponton is eltér az előírásoktól, ezért a miniszter szerint nem biztosított bennük a független gondolkodás kialakulása. A szigorúan vallásos iszlám előírások mellett a gyerekek nem találkozhatnak alternatív nézőpontokkal. A miniszter szerint ez a helyzet többek között azért nagyon veszélyes, mert ily módon a muszlim gyerekek fokozottabb mértékben vannak kitéve a radikalizálódás veszélyének.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A tett halála az okoskodás".
Ne csak beszéljenek róla hanem tegyék is meg, mert minden perc késedelem növeli a veszélyt.

Most már kapkodnak, mint Bernát a ménkűhöz.

Nem a füle miatt választották meg (amelyről egyébként nem is tehet), nekem tetszik.
:)

A rossebbé mennek ezek Ausztriába, ha utána meg nem akarják, hogy az iszlámon kívül más hatás is érje őket. Miért nem mennek Szaúd-Arűbiába vagy más gazdag arab országba, ha már ennyire kell a pénz?

Válaszok:
bookmark | 2015. december 7. 14:11

Egyáltalán hogy működhetek eddig ilyen óvodák?
Európa eddig aludt, vagy mi a franc?

Válaszok:
lavor | 2015. december 7. 10:45
DrPepper | 2015. december 7. 10:55

Tudnam hogy mi a fenenek jottek el otthonrol, ha szerintuk az a Kanaan?

Ha nekik annyira az tetszik, akkor maradjanak otthon. Ja, hogy abban a kozegben, az a tarsadalom nem tud kitermelni ezer euro folotti minimalbereket? Akkor talan tessek elgondolkodni hogy miert.

Gondolom úgy, hogy igény volt rájuk - elképzelhetően osztrák részről is (amit nem is ragoznék).

szerintem 15 is sok lenne

de a 150-es szám olvasása közben sokkot kaptam


Ezek tényleg ennyire hülyék???

A szegregáció tehát akkor sem jó, akkor sem maradhat meg,ha azt az adott kisebbség kívánná.

ha 100%ig iszlám környezetet akarnak a gyerekeiknek, akkor menjenek egy iszlám országba. ott megkapják. ha idejönnek európába, akkor meg vegyék tudomásul, hogy itt nem lesz 100% iszlám környezet. remélhetőleg még nagyon sokáig.

Én leginkán Német, Francia és Svájci részeken mozgok. Bécsen csak átutazom...

Sajnos amerre én járok ott se jobb a helyzet.

A múltkor pl. Straszburgban egyedül mi voltunk fehérek a villamoson. Pedig az egy bazi nagy villamos...

hahaha

jó hogy mondod mert az a következő lépés lesz, hogy az osztrák anyuka nem akarja a muszlimokkal együtt járatni a gyerekét (mivel a szeparált muszlim ovik megszűnnek)

a cirkusz még csak most kezdődik

Az óvoda az óvoda. Az iskola az iskola.
És természetesen ez szegregáció.

Nekem akkor pattant el valami úgy kb. 6 éve amikor találkoztam az Októberfesten bőrnadrágos és Drindl-ös négerekkel és Malájokkal.

:))

azt te csak hiszed!

libernyák

Jé! Megint megszólalt Elkúrtisztán külügyminisztere?
Eddig mit csináltak? Ablakocskákat zártak? Most nyitogatni akarnak? Mi lesz holnap? Kiverik a .... mgvan....a közfalat?

Dehogynem. Ezeket az óvodákat be kell zárni,ahogyan a miniszter mondja. Törvényt kell hozni.
A párhuzamos társadalmak kialakulásának alapja a többségtől való elkülönülés.A szegregáció.
Akinek nem tetszik,húzzon el olyan országba,ahol ezt támogatják. Európa ezt nem folytathatja.

Tied a mai nap humoristája díj.

Mert oda nem engedik be őket.

A jobbikosok elmennek az örjöngésig is csak elérhessék azt, hogy ne KGBéláról legyen szó. Én már ki X- eltem egy párat.

Ezen nagyot tudna változtatni a távoktatás.

Bécsben bármi előfordulhat azóta, hogy Konchita Wurst-öt vihartapssal fogadták és győztes is lett.

A párhuzamos társadalmak nem a földhöz kötöttek hanem a kultúrához, ami azért jó mert könnyebb őket olyan helyzetbe hozni, hogy tömegesen felkerekedjenek. Egyik kezdeti móddzer lehet aFöldi László által javasolt ötlet. Amelyiket bármi miatt kitoloncolják vinnie kéne az egész családot. Ami egy inverz családegyesítés lenne. Utána családtagok meggondolnák hogy jó- e nekik az hogy köztük vannak radikálisok.

Ja bocs, te is olyan vagy.

A muszlimok is egy szűk kisebbség tagjai.

Csakhogy ezek azért mégse "vallási intézmények". Ezek óvodák és iskolák. Nem a vallás itt a fő kérdés,hanem az elkülönülés,amely az integrációt szinte képtelenné teszi később.

vagy aktivizálódnának a szaúdi támogatók. Nekik ez zsebpénz.

be kell zárni mindet a picsába. Gyakorolja a hagyományait otthon, vagy civil kezdeményezésű és finanszírozású klubokban. Az állami ovi meg legyen szekuláris, és mindenki számára egyforma.

Úgyám!
Így lesz könnyebb integrálni az osztrák óvodásokat.

Egyrészt: az állam húzza meg a határt. Ahogy önnön védelmében jónak látja. Ha úgy látja, hogy ezek az intézmények nemhogy az integrációt segítik elő a bevándorlók között, hanem éppen szándékosan szegregálnak, izolálnak, akkor nyugodtan dönthet úgy, hogy nem ad nekik engedélyt.

Másrészt én pl. egyáltalán nem gondolom, hogy vallásilag homogén oktatási intézményeknek kellene működniük az országban, vallástól függetlenül.
Részben egyházi fenntartású persze lehet, de csak ahol nem kötelező az adott - vagy bármilyen - valláshoz tartozni. A legtöbb egyházi iskola egyébként ilyen. De alapvetően a határozott a szekularizáció híve vagyok a közoktatásban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés