Lázár: Járt Budapesten a párizsi főterrorista

2015. december 3. 15:05
A párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból – közölte Lázár János. A miniszter aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül.

Budapesten járt a párizsi terrorista

A párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A miniszter tájékoztatása szerint ez az információ a krízis idején nem állt a titkosszolgálatok rendelkezésére, később kaptak hírt a partnerszolgálatoktól. Lázár János aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül. A belga RTL televízió internetes oldalán szerdán azt írta, hogy Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.

Kétszázmilliárdot fizetnek ki a gazdálkodóknak

Év végig mintegy 200 milliárd forint állami agrártámogatási előleget fizetnek ki a gazdálkodóknak – mondta  Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Lázár János közlése szerint december elejéig több mint 150 milliárd forinthoz agrártámogatáshoz jut 105 ezer magyar gazdálkodó és év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne kifizetni a vidékfejlesztési hivatal. A miniszter beszámolt arról is, hogy a kormány összeállította tavaszi törvényalkotási programot. A kormány azt fogja javasolni az Országgyűlésnek, hogy a többi között vitassa meg az új közigazgatási eljárási rendről, az új közigazgatási bíráskodásról, kincstári jogügyi igazgatóságról szóló javaslatokat – ismertette Lázár János, aki elmondta, kezdeményezni fogják az új polgári törvénykönyv felülvizsgálatát is.

Karcagra kerülhet az expó magyar pavilonja

A tervek szerint Karcagon helyeznék el a milánói világkiállítás magyar pavilonját - folytatta Lázár János a sajtótájékoztatóján. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kalandosnak nevezte a pavilon útját, amit szavai szerint „túszul ejtettek az olaszok”, a kormány azonban szeretné visszakapni. Öt település jelentkezett azért, hogy ott helyezzék el, a kormány Karcagot támogatja – tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy a kormány jóváhagyta, hogy a szegedi Dorozsmai úton megépüljön az új labdarúgó stadion.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez csak egy fószer, akiről a robbantások miatt tudunk, de mennyi másik van, amelyek most szerveznek más terrortámadásokat?

Én azt mondom, ha nem jön ide akkor később nem lehet azt mondani, hogy bármiért is felelősek lennénk később.

A TEK egyedül nem tud 400.000 embert leellenőrizni.

A valódim menekült nem rázza a rongyot és nem követelőzik, hálás azért, hogy a legközelebbi ország befogadja és védi az életét, amíg a hazájában rendeződik a helyzet.
Merkel nem ezeket hívta.

Meg anyukádat is felelősségre kellene vonni, amiért olyan hülyét nevelt , amilyen te vagy.

Csak szólok, hogy szeptemberig szinte minden migránst regisztráltunk, Európában a statisztikák szerint Németország után nálunk adták be a legtöbb menedékkérelmet ezidáig.
Csak ugye szeptemberben jött a Merkel nyilatkozat, és onnantól kezdve kezelhetetlenné váltak a tömegek, nem voltak hajlandóak semmilyen szinten sem együttműködni a hatóságokkal.

De gondolom te megoldottad volna...erőszakmentesen, nyilván.

Szeptemberig, ezek meg szeptemberben találkoztak.
De ha regisztráljuk őket, akkor is mi történik?
Semmi.
Regisztrálták őket Görögországban, mégis eljutottak Belgiumba, majd Franciaországba, mégis elkövették a terrorcselekményt.

"akkor talán el lehetett volna ezt kerülni."

Mit elkerülni? A párizsi támadást? Tehát ezért is Magyarország a felelős?
Hát, elmész te a faszba!
Akkor mondok jobbat, ha Nyugat-Európában már rég előzetes engedélyhez, szigorú feltételekhez kötötték volna a Közel-Keletre való kiutazást, akkor ezek a tevebaszók nem is jártak volna Magyarországon, mert eleve ki sem jutottak volna Szíriába harci tapasztalatot szerezni, mivel maradtak volna a seggükön, Belgiumban.

Látod, okoskodni én is tudok, az nagyon megy, és minden úgy is történik, ahogy azt én elképzelem innen a fotelből.

Tisztában vagyok vele mit írtál, ahogy a talán jelentésével is tisztában vagyok, épp ezért írtam, amit, mert bárminemű feltételezés, hogy Magyarország felelős lenne a párizsi támadásokért, nevetséges.

Tudod, nem azért nem tudunk harcolni a terrorizmus ellen, mert bénák vagyunk, hanem azért, mert nincsenek meg az eszközeink, ha a titkosszolgálatok tehetnék, összeszednének mindenkit, és napokig vallatnák az embereket, akkor aztán biztos sikerült volna megelőzni a bajt, de nem tehetik meg, csak akkor meg ne sírjon senkinek a szája, hogy nem 100%-ig hatékony a védelmi rendszer, valamit valamiért, ugyebár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés