Kormányinfo

Lázár: Járt Budapesten a párizsi főterrorista

2015. december 3. 15:05

A párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból – közölte Lázár János. A miniszter aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül.

Budapesten járt a párizsi terrorista

A párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A miniszter tájékoztatása szerint ez az információ a krízis idején nem állt a titkosszolgálatok rendelkezésére, később kaptak hírt a partnerszolgálatoktól. Lázár János aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül. A belga RTL televízió internetes oldalán szerdán azt írta, hogy Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.

Kétszázmilliárdot fizetnek ki a gazdálkodóknak

Év végig mintegy 200 milliárd forint állami agrártámogatási előleget fizetnek ki a gazdálkodóknak – mondta  Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Lázár János közlése szerint december elejéig több mint 150 milliárd forinthoz agrártámogatáshoz jut 105 ezer magyar gazdálkodó és év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne kifizetni a vidékfejlesztési hivatal. A miniszter beszámolt arról is, hogy a kormány összeállította tavaszi törvényalkotási programot. A kormány azt fogja javasolni az Országgyűlésnek, hogy a többi között vitassa meg az új közigazgatási eljárási rendről, az új közigazgatási bíráskodásról, kincstári jogügyi igazgatóságról szóló javaslatokat – ismertette Lázár János, aki elmondta, kezdeményezni fogják az új polgári törvénykönyv felülvizsgálatát is.

Karcagra kerülhet az expó magyar pavilonja

A tervek szerint Karcagon helyeznék el a milánói világkiállítás magyar pavilonját - folytatta Lázár János a sajtótájékoztatóján. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kalandosnak nevezte a pavilon útját, amit szavai szerint „túszul ejtettek az olaszok”, a kormány azonban szeretné visszakapni. Öt település jelentkezett azért, hogy ott helyezzék el, a kormány Karcagot támogatja – tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy a kormány jóváhagyta, hogy a szegedi Dorozsmai úton megépüljön az új labdarúgó stadion.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/94917

Ajánljuk még a témában