A csehek is megőrültek?

2015. november 27. 16:43

Veress Jenő
Népszava
Nem veszik észre ott a parlamentben, hogy ellenzéki kampányfogáshoz asszisztálnak? Civil kezdeményezést tárgyalnak, és el is fogadják? Az ember esze megáll!

„Kedden a cseh alsóház elfogadta azt a törvényt, amely kötelezővé teszi, hogy az állami intézmények, az önkormányzatok és az állami vállalatok által kötött szerződéseket egy központi adatbázisban nyilvánosságra hozzák. Ezt a hírt a közpénz-, és korrupciófigyelő K-Monitor tette közzé. A törvény az ötvenezer koronát (kb. 600 ezer forintot) meghaladó szerződésekre vonatkozik, beleértve a kórházakat, iskolákat is. A szerződések teljes szövegét géppel olvasható formában publikálni kell, kiegészítve bizonyos leíró adatokkal. Amennyiben nem történik meg a nyilvánosságra hozatal legkésőbb egy évvel a szerződéskötést követően, a szerződés érvényét veszíti.

Extra különlegesség, hogy a törvényt a Rekonstrukce Statu (az Állam Újjáépítése) nevű civil mozgalom hatására tárgyalta és fogadt el a cseh parlament.

Ezek a csehek tényleg megőrültek? Nem veszik észre ott a parlamentben, hogy ellenzéki kampányfogáshoz asszisztálnak? Civil kezdeményezést tárgyalnak, és el is fogadják? Az ember esze megáll!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha közpénzt költik legyen nyílvànos.

Ennek különös jelentőségét nem látok, mivel a szerződésekből sok mindent nem lehet megállapításai. Főleg azt nem, hogy történt e korrupció. Persze más a helyzet, ha a szerződésbe feltüntetik, hogy X millió euró korrupciós pénzt is tartalmaz.

Azért én elolvasnám azt a szlovák és cseh jogszabályt és csak utána véleményezném.
Szerintem Jenő firkászunk sem olvasta, csak azt ami a médiában megjelent róla.

Dzsenőke, Jenőke! Folyékonyan megy a cseh jogi nyelvezet, mi? Itt az ideje megtanulni értelmesen, magyarul írni....

A csehek is, a magyarok is... Mindenki megőrült, aki nem paríroz. Csak tudnám, hol osztogatják a jogosítványt az ilyen diagnózisok felállításához. A terápiájukat ismerjük. Épp most zajlik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés