A terrorizmus elleni fellépésről

2015. november 26. 13:10

MSZP
MSZP.hu
Amíg a Fidesz politikája a félelem- és gyűlöletkeltés, az MSZP szigorú intézkedéseket kezdeményez a fanatikus terrorszervezetekkel szemben.

„Amíg a Fidesz politikája a félelem- és gyűlöletkeltés, az MSZP szigorú intézkedéseket kezdeményez a fanatikus terrorszervezetekkel szemben. Alapelvünk, hogy a terrorszervezetek, és különösen az Iszlám Állam elleni sikeres fellépéshez önmagában egyetlen európai uniós tagállam erőfeszítései sem elegendőek. Ezért szorgalmazzuk:

  1. a közös uniós határőrizetet megteremtését, az ezt szolgáló Frontex megerősítését, a szervezett bűnözés felszámolásáért felelős Europol hatáskörének bővítését, a nemzeti hadseregek megőrzése mellett egy gyors reagálású közös európai haderő, valamint egy összeurópai hírszerző és terrorelhárító ügynökség felállítását.

  2. a Btk.-ban legyen biztosítva a terrorizmus mellett agitálók, toborzók és beszervezők felelősségre vonása. Ez fontos eszköz a terrorszervezetek elleni közös küzdelemben, ugyanakkor át kell tekinteni a vonatkozó uniós jogszabályokat is a terrorizmus elleni hatékony fellépés érdekében.

  3. az EU tagállamainak széleskörű, bizalmon alapul együttműködését az Egyesült Államokkal, valamint a térségben jelentős befolyással és hírszerzési ismeretekkel rendelkező Törökországgal, Izraellel és Oroszországgal.

  4. a 2016-os költségvetés módosítását, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló feladatainak többlettámogatását.

  5. a Magyar Honvédség ma már Magyarország biztonságát veszélyeztető mértékű létszámhiányának megszüntetését, a haderőreformhoz szükséges költségvetési források biztosítását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"MSZP szigorú intézkedéseket kezdeményez a fanatikus terrorszervezetekkel szemben."

Eladja a székházat és óvóhelyre költözik.

Ezt már a földszinti kétszobásban írtátok? Mind a 10 tag dolgozott rajta?

Most feltalálták a spanyolviaszt.
Kár, hogy már el is avult.

Miért görcsöltek rá egy álproblémára?

Átlag alatti mszp a garzonjukkal. Ha így haladnak, az is nagy lesz nekik és nem tudják fizetni a rezsit:Anthrax-riadó Brüsszelben
Kiürítették a város legrégibb mecsetét

MH – 2015.11.26. 14:01
A brüsszeli Nagy Mecset két szobáját evakuálták, mivel a "gyanús fehér port" tartalmazó leveleket találtak.

Bár az első hírek levelekről szóltak, azóta ellentmondó híradások érkeznek, hogy a gyanús fehér port valójában levelekben avagy esetleg csomagokban találták a Mecsetben.

A brüsszeli tűzoltóság szóvivője, Pierre Meys szerint kihívták a fertőtlenítő egységeket és a vegyvédelmi szakembereket, akik jelenleg anthrax és más veszélyes vegyi anyagok után kutatnak.

11 embert szállítottak kórházba - az EuroNews hírei szerint a fertőtlenítési eljárás keretében. Pierre Meys elmondta a La Libre-nek elmodta, hogy jelenleg egyikük sem szenved semmilyen tünettől.

Jack Parrock, a Feature Story News irodavezetője szerint jelentős redőri erők vonultak fel a mecset környékén.
- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/41..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés