Lázár: Az Európai Bizottság lényegében megtámadta Magyarországot

2015. november 26. 16:09
Paks „köszöni jól van és megy előre” – jelentette ki Lázár János a csütörtöki Kormányinfón. A sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus „kéz a kézben járnak”, a TEK pedig jól teszi, ha minden eseményt kiemelten kezel. Végül ismét szó esett az állami földek eladásáról.

Az Európai Bizottság lényegében megtámadta Magyarországot azzal, hogy minden ügyben, ami az asztalán volt, eljárásokat indított – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János azt mondta: bízik abban, hogy akik kudarcot vallottak a bevándorláspolitikában, leszerepeltek a bevándorlás megállításában, azok most nem állnak bosszút és nem a sértődöttség és düh beszél belőlük, de nehéz a tucatnyi vizsgálatot ettől függetleníteni.

Paks „köszöni jól van és megy előre” – jelentette ki, hozzátéve, hogy folyamatosan konzultálnak a bizottsággal és készek a kompromisszumra. Lázár János a gazdaság és a megfizethető lakossági áram szempontjából is létfontosságúnak nevezte az atomerőmű kapacitásnak fenntartását és azt, hogy az tartósan állami kézben maradjon.

Háborús helyzet van

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlás és a terrorizmus elválaszthatatlan egymástól, „kéz a kézben járnak” egymással, Európában pedig növekszik a terrorveszély – közölte a tárcavezető. Lázár elmondta: a vasárnapi brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozón – amelyen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is – a magyar kabinet azt az álláspontot képviseli majd, hogy hazánk kész intenzíven közreműködni Európa megvédésében „ebben a háborús helyzetben”.

Az illegális bevándorlás hullámait Európán kívül kell kezelni – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a kormány ellenzi azt a tervet, amely szerint újabb egymillió embert hívnának be Európába. A miniszter arról is beszélt, intő jelek vannak arra, hogy az illegális bevándorlók nem integrálhatók az EU tagállamaiba.


„A hétvégi akciókban nem történt olyan, ami felróható a szervezetnek”


TEK-erő

A Terrorelhárítási Központ helyesen teszi, ha minden eseményt kiemelten értékel, a hétvégi akciókban pedig nem történt olyan, ami felróható a szervezetnek - közölte Lázár. Szerinte a két hétvégi eset érdemi kockázatot jelenthetett Magyarország biztonsági helyzetére nézve, s ezt a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása is megerősíti.

Ilyen helyzetben a rendőrség és a terrorelhárítás kötelessége, hogy garantálja az ország biztonságát, s nagy hiba lenne, ha szakértők helyett politikusok vagy újságírók mérlegelnék a helyzetet – jelentette ki, hozzátéve: a bizalom megrendítése a biztonsági kockázat alábecsüléséhez vezethet.

Hitelkeret-emelést a földvásárlásokhoz!

Lázár az állami földek megvásárlásához biztosított fejlesztési banki hitelkeret megemelésére kéri Matolcsy György jegybankelnököt. Kifejtette: azt kezdeményezi, hogy a 150 milliárd forintos hitelkeretet duplázzák meg. Indoklásul elmondta, hogy eddig már 125 milliárd forintnyi hitelígérvényt kértek azok a gazdák, akik állami földet akarnak venni. Tudatta, hogy eddig mintegy 18 ezer hektár állami földet értékesítettek. 

A miniszter szólt a mezőhegyesi ménesbirtokról is, amellyel kapcsolatban a kormány sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy – mint fogalmazott – az ellenzéki pártok félrevezették és megzsarolták az ott dolgozókat. Hangsúlyozta: a kormány nem akar konfliktust a mezőhegyesi önkormányzattal. A kabinet mind a 400 dolgozó munkaviszonyáról gondoskodni fog az újjáalapított mezőhegyesi mintagazdaságban – intett nyugalomra Lázár János.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az Európai Bizottság lényegében megtámadta Magyarországot azzal, hogy minden ügyben, ami az asztalán volt, eljárásokat indított "
Ez, teljesen nyilvánvalóan, visszacsapás a kerítésért és a migránsok megállításáért.
A Sorosok egyik utolsónak tetsző lépése.
Persze, náluk olyan, hogy utolsó, nincs. Nem ismerik, főleg ha a kudarcukat leplező bosszúról van szó.
Kerül amibe kerül, szuper ügyvédekkel kell megnézetni:
kikényszeríthető-e bírósági elmarasztalás Brüsszellel szemben?
De mindenekelőtt:
kommunikáció minden hasábon és médiafelületen.
Azaz: ha elkezdtük Soros felelősségét nyíltan hangoztatni: ezen a vonalon tovább kell menni.
És csakis ezen.
Minden csendet meghunyászkodásként értelmez majd, és még erősebben támad, amivel ránk dönti a stigmáit, amit egy pont után nem tudunk levakarni.
Tehát: higgadt rációval, a Soros-szál életben tartása.

És azt nem lehetne, hogy a TEK csöndben tegye a dolgát? Hogy a vezetője akkor, amikor még nem tudják ők maguk sem, hogy mi is a helyzet a lefüleltek körül nem induljon roadshow-ra végiglocsogva a médiát Hencidától-Boncidáig?

Nem a felcsúti határ az, hanem lassan Notthingham-i Bíró birtoka, a nép meg visszaszorul a Sherwoodi Erdőbe. :)

Jöhetne már egy magyar Robin Hood. :)

Ráerősítés:
"Nem történt még olyan az EU történetében, mint Magyarország esetében, ahol az Európai Bizottság egymást követően három alkalommal függesztette fel nemzeti jogszabály alkalmazását – mondta a Figyelőnek adott interjújában Trócsányi László igazságügyi miniszter. "
Soros elvtárs előre megmondta...

Az asszony kezelve, a föld művelve jó.
Végre, rájött erre a kormány is.
Ez is lesz legalább annyira sikeres, mint a MANYUP integrálása a magyar emberek jövőjéért.
Akkor az államcsőd volt a tét, ma a jövőnk.
Nem tudnak Orbánék olyat húzni, amely a magyarságnak hátrányt jelentene.
Így érthető a magyarellenesek eszeveszett dühe ellenük.

Az a helyzet, hogy a mindenhez értő párttitkár-utódok földművelése helyett minél több Mészáros Lőrinc kellene.
És kell.
Ő ugyanis hat, alkot, gyarapít.
Igaz, hogy mindezt nem filozófusként, belpesti liberál értelmiségiként teszi.
Csak gázszerelő.
Ha annyi méter kolbászt meg kellene enned, amennyi méter csövet Lőrinc barát lefektetett, gyanítom, a végét a világűr valamely fekete lyuk környéki részén érnéd utol.
A hörgő barátaiddal együtt.

Jó a hasonlatod :) Orbán apja párttitkár volt ha jól emlékszem.

Nem hiszem.
Ha nem marad állami föld szociális szövetkezetek, vagy hasonlók hasznosítására - azaz minden földet eladnak - akkor lenne gyenge.
De marad.
Sőt: nem veszik, nem viszik a földeket.
Persze több okból.
Ha Mészáros gazdálkodni akar a saját földjén, amiért kifizeti a vételárat, lehet, ez az abnormálisan gondolkodók számára akkora perverz újdonság, amivel tele a média hónapok óta.
De: az emberiség ezt csinálja már évezredek óta.
Földet vásárol, termel és elad.
Ennyi.

Lényegében akkor a Fidesz úgy van az EU-val,mint a konszolidált Kádár-rendszer volt a SZU-val: azért nem olyan rossz benne lenni...

A média megéri a pénzét, ez nyilvánvaló.
No de ez nem most derült ki.
Épp ezért nem tartom helyesnek, hogy a TEK vezetője egyiktől a másikig lohol elmondani amit elmondhat (sejtethet).
Ha nem pont az volt a cél, hogy gondolhassuk akár azt is, hogy iszlám terroristát fogtak akkor számomra az egész haccacáré továbbra is elfogadhatatlan.
Ez így egy operett TEK.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés