Bojkottot hirdetnek a felvidéki magyar lány kirúgása miatt

2015. november 26. 6:42
A német cég Szlovákiában már nincs oda annyira a multikultiért, inkább a kisebbségek elnyomásában segít – írják annak a Facebook-közösségnek a létrehozói, amely bojkottra szólít a Deichmann ellen. A cég somorjai üzletéből elbocsátottak egy alkalmazottat, mert magyarul köszöntötte és szolgálta ki a magyar vásárlókat. „Miért nem látjuk az Amnesty International szóvivőjét, ahogy kiáll az elnyomott kisebbségek mellett?” – teszik föl a kérdést.

A Deichmann bojkottjára szólít fel egy szerdán alapított Facebook-közösség, miután a cég somorjai üzletéből elbocsátották azt a magyar eladólányt, aki a magyar vásárlókat magyarul köszöntötte és szolgálta ki, a szlovákokat pedig szlovákul. Amint arról a Felvidék.ma nyomán a Mandiner is beszámolt, a Deichmann szlovák menedzsere azzal indokolta döntését, hogy miután belép valaki a boltba, nem köszönhet az eladó automatikusan magyarul, csakis szlovákul.

Elegünk van abból, hogy miközben az egész nyugati világ a multikulturalizmustól, a rasszizmus elítélésétől hangos, az őshonos magyar kisebbségek életét folyamatos megaláztatás, diszkrimináció kíséri! Hol vannak ilyenkor a felháborodott hangú, rasszizmust kiáltó cikkek, megosztások? Miért nem látjuk az Amnesty International szóvivőjét, ahogy kiáll az elnyomott kisebbségek mellett? Miért hallgat ilyenkor a teljes balliberális média, politika és szavazótábor? Hol vannak a tüntetők, a civil szervezetek?!” – teszik föl a kérdést a Facebook-közösség alapítói, akik szerint ha magyar vagy, „érted nem harcol senki, nincsenek mögötted nemzetközi szervezetek, civil hálózatok, vagy egy erős állam, amelyik megvédene”.

Az oldalt azért hozták létre, hogy nyomást gyakoroljanak a Deichmannra. Azt szeretnék elérni, hogy a cég bocsássa el „rasszista, magyargyűlölő menedzsereit és vegye vissza a származása miatt kirúgott magyar hölgyet”.

A bojkottfelhíváshoz erre a linkre kattintva lehet csatlakozni, a „tetszik”-gomb megnyomásával.

Frissítés

A Deichmann cseh- és szlovák divíziójának marketingvezetője, Radovan Fojt a Trafik.sk-nak elmondta: a magyar nyelv használata „természetesen” sosem lehet ok a kirúgásra, sőt, szerinteinkább bátorítják is az alkalmazottakat a magyarlakta területeken, hogy ha tudnak, anyanyelvükön beszéljenek a vásárlóval. Fojt kijelentette: nem emiatt váltak meg a szóban forgó alkalmazottól, a valódi okot azonban nem fedte fel.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először Fico ideküldi a rendőreit, hogy segítsenek a déli határ védelemben ami azért javulást mutatott a két ország viszonyában utána meg ez a történet. Csak nekem tűnik ellentmondásosnak?

Más , miért nem jelent meg semmi a Seehofer-Merkel meccsből itt a Mandin?

Ennyit a nagyobb mértékű összefogás esélyeiről a V4-ben.

Ezek ilyenek. Ez nem normális.

A Bős-Nagymaros befejezése sem volt semmi, sikerült tönkretenni egy magyar tájegységet, lassan jön a vízvagyon elszennyeződése is.

Valószínűleg nem tudják elképzelni állami szinten, h. ekkora igazságtalanságba, színmagyar területek elcsatolásába, ahol azután az ottmaradt magyarokkal megismertették a rossz állami bánásmód minden fajtáját és nemét, bele lehet törődni. Bele lehet.

Azért a Malina Hedvig ügy megmutatta, h. állami szinten ezek mifélék.

A családom, baráti-ismeretségi köröm levette a listáról ezt a mocskos német céget. Még időben, az ünnepi vásárlások előtt. S a döntés végleges, örök érvényű. S tovább kampányolunk ellenük.

Akkor is kirúgták volna, ha egy külföldi vásárlóval esetleg angolul kommunikál, mert az nem érti a szlovákot?

Nevetséges, hogy ilyesmi megtörténhet az Unióban...

Egyébként egy profitorientált multicégnek kirúgás helyett inkább meg kéne becsülnie azokat az alkalmazottait, akik több nyelven is beszélnek, így elősegítve a gördülékenyebb tranzakciót.
Milyen cég ez a Deichmann, ahol az idegengyűlölet előrébb való a profitnál?

Frissítés: Gondoltuk, tisztelt marketingvezető Fojt. Gondoltuk. Így mi sem mondjuk meg miért NEM vásárolunk innentől a boltjaikban. ( mondjuk eddig se) Ez meg a mi titkunk marad.

Mellesleg még szlovák 2011-es adatok szerint is Somorja lakosságának kétharmada magyar.

Velünk szemben mindenképpen.
Az autógyáraknál és az euró bevezetésnél viszont ésszerűen és időben döntöttek, a mi akkori vezetésünkkel ellentétben.
Nem csinálnak nagy ügyet a cigány fölzárkóztatási kísérletekből sem.
Viszont NINCS szlovák állampolgár, aki az ország érdekeivel ellentétes célokért dolgozik Brüsszelben, mint EP képviselő.
Más vész nem is igen sújtotta őket, mint a fenyőtaroló vihar a Tátrában.
Innen nekem így látszik.
Amit a magyarokkal művelnek, műveltek, az az égre kiált. Ennyit a földi igazságszolgáltatásról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés