A várba költözik a Belügyminisztérium és az NGM

2015. november 25. 8:54
A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a várba költözik két minisztérium: az NGM a Mátyás-templom mellé a Szentháromság térre a Magyar Nemzeti Levéltár épületébe, a Belügyminisztérium pedig az Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesbe.

A Belügyminisztériumot (BM) és a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) budai Várnegyedben helyez el a kormány, az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. A Belügyminisztérium a Budapest I. kerület, Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatti ingatlanban kap helyet. A kormány felkérte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy folytassa le a szükséges egyeztetéseket a Magyar Tudományos Akadémia elnökével az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert pedig arra kötelezte, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Belügyminisztérium felszabaduló állami tulajdonú ingatlanjai értékesítésére, illetve hasznosítására, azzal a kikötéssel, hogy mindkettő az állam számára legelőnyösebb feltételekkel történjen. A határozat kitér arra is, hogy a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori pénzügyminisztériumi épületet eredeti állapotában kell helyreállítani, és gondoskodni kell az ott működő Magyar Nemzeti Levéltár elhelyezéséről is.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túl jó helyen van a belügy, el kell adni.

Egy minisztérium jellemzően az ügyintézők kétszemélyes szobáiból, a főnökség nagyobb helyiségeiből, valamint a különböző méretű tárgyalókból áll. Mindenütt ki kell építeni a megfelelő internet és belső hálózati rendszert, beleértve a telefonokat, légkondit is. Arra lennék csak kíváncsi, hogy ezek, a kinézett helyeken mennyire állnak rendelkezésre, mert sokszor egy új épület olcsóbb, mint egy régebbi alkalmassá tétele.

Írtam neked az előbb.

Én jártam az "alkalmassá tett" FVM-ben és az irodaháznak épült KöM-ben is. Óriási difi volt, bár láthatóan az FVM-t is igyekeztek modernizálni. ( A kisebben volt legalább hat lift, a nagyobban úgy fele annyi etc.)

Sőt, baj esetén átszaladnak a Hadtörténeti Múzeumba és fel is fegyverzik magukat a tisztviselők!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés