Orbán: Minden terrorista alapvetően migráns

2015. november 23. 9:29
„Nem elfogadott, de a tény az: minden terrorista alapvetően migráns. A kérdés csak az, hogy mikor migráltak Európába” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Politico európai kiadásának adott interjújában. A kormányfő szerint nyitott kérdés, hogy lesz-e tíz év múlva EU; az viszont biztos, hogy ő megreformálná: több hatalmat adna a nemzetállamok kezébe.

A Politico európai kiadásának adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint egyértelmű logikai kapcsolat van a migránsok beáramlása és a terrorizmus között, ha tetszik, ha nem. Orbán elmondta: minden terrorista migráns, maximum az a kérdés, hogy mikor érkeztek Európába. Azt is kifejtette, hogy ezt a nyilvánvaló tényt a nyugati vezetők csak a politikai korrektség ámokfutása miatt nem ismerik el.

Orbán szerint a nyugat háborúban áll az iszlamistákkal a Közel-Keleten, tehát nem meglepő, hogy ellenségei harcosokat küldenek az ide érkező migránsokkal. Kifejtette: ha azonosítás nélkül engedünk be milliókat Európába, akkor nőni fog a terrorveszély. Ezért szerinte meg kell erősíteni a külső határokat, meg kell védeni Schengent, nem pedig alternatívákat keresni rá. Hozzátette: a szerb határra emelt kerítéssel az uniós törvényeket próbálta védeni Magyarország.

Az hogy lesz-e Európai Unió tíz év múlva, Orbán szerint nyitott kérdés. Szerinte az EU-nak nincs koncepciója, csak reagál a sorozatos válságokra. A magyar kormányfő szerint olyan alapvető reformokra van szükség, ami a hatalmat visszaadja a brüsszeli vezetőktől a nemzetállamok kezébe. „Az innováció a politika része, de alapvetően inkább a valóság művészete” – tette hozzá a miniszterelnök, aki azt is elmondta: Magyarország kritizálja az EU-t és a NATO-t, de a nyugati világ része, és alapvetően pozitívan tekint ezen intézmények felé.

Minden politika alapkaraktere az együttműködés, nem a konfrontáció. Mi együttműködünk. Konfrontálódunk is ha szükséges, de nem azért, mert élvezzük” – mondta Orbán, aki a cikk szerint ezután a polchoz sétált, felkapott egy Jürgen Habermas-kötetet, amely a föderatív Európáról szól, és megjegyezte: „Ez a legveszélyesebb könyv.

Ha nem értesz egyet, te leszel a rosszfiú

Orbán elmondta: a lusta gondolkodás vezethet arra, hogy őt Putyin- vagy Erdoğan-szerű diktátornak tekintsék. Ha nem ért egyet az arrogáns és agresszív mainstreammel, azt mondják: „nem vagy demokrata, nem vagy jó ember, a rosszfiúkhoz tartozol”. A magyar miniszterelnök szerint a liberalizmus megváltozott az elmúlt évtizedekben, ezért változott az ő hozzáállása is. Véleménye szerint a liberalizmus manapság nem a szabadságra, hanem dogmatikusan a politikai korrektségre fókuszál, ezért kikelni ellene éppen a szabadságpárti álláspont. Elismerte, hogy populista, de szerinte ez nem negatív, sőt, Magyarországon kifejezetten pozitív szó: azt jelenti, hogy a politikus a népért akar tenni. „Tudja, én vidéki srác vagyok” – toldotta meg az érvelést.

Kapcsolatáról Putyinnal azt mondta, hogy ugyan furcsa, de ez a munka része. Szerinte az oroszok nélkül nem lehet jól irányítani Magyarország jövőjét. Hozzátette: nem kifejezetten kedveli Putyint, de ha kedvelné, nem tagadná le csak a nyugat kedvéért, mivel az ő véleményük „nem számít”. Putyinnal szerinte lehet együttműködni, bár nem egy könnyű ember. Azt is elmondta, hogy a szankciók meghosszabbításával kapcsolatban nem fogja vétójogát használni, szerinte ebben a német döntés az irányadó, még ha Berlin hipokrita is a kérdésben.

Merkel elvi alapon politizál. Ha egyetértünk az elvekben, könnyebb kezelni a valóságot. Putyinnal pont az ellenkezője igaz: tudjuk kezelni a valóságot, de sosem értünk egyet az elvekben. Ahogy mi magyarok mondjuk: mindegyik másik kávéház” – mondta Orbán.

Pintér Bence
2015. November 23. 09:36
Orbán Viktornak végső soron igaza van. Anders Behring Breiviknek, ennek a szép szál norvég terroristának az ősei például a Krisztus előtti harmadik évezred környékén migráltak Skandináviába.
Válaszok:
brise | 2015-11-23 09:55:28
Berecskereki | 2015-11-23 10:23:43
pollip | 2015-11-23 10:25:43
pollip | 2015-11-23 10:33:34
ValamiFantázadús | 2015-11-23 14:03:31
lavor | 2015-11-23 15:48:29

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egészen elképesztő de MEGINT igaza van.

Ez is egy nagyon éles meglátás! De IGAZ.

Az élet rendre bebizonyította, hogy Orbán Viktornak igaza van. Maximum egy kicsit várni kell rá.

Orbán viktor alias Finkelstein magyar hangja..

Finkelstein idézet:

"..A politika ma nem racionalitásról, hanem érzelmekről és dühről szól. Ha arról beszélsz, hogy ebben a hét pontban akarom megreformálni a nyugdíjrendszert, soha nem fogsz nyerni, viszont ha azzal kampányolsz, hogy ezt vagy azt a csoportot kidobod az országból, inkább lehet esélyed...”

Ezt most azért is kár volt megjegyezni, mert köztudott, hogy iszlamofób az említett terrorista. Tehát visszavezethető a migrációra a cselekménye. De nem ragozom. Az ok-okozat nyilvánvaló.

Válaszok:
ergé | 2015. november 23. 9:57
ValamiFantázadús | 2015. november 23. 14:03

az lehet, h Breivik iszlamofób, de jellemzően nem muszlimokat, hanem norvég gyerekeket mészárolt le ez a kedves úriember

Válaszok:
brise | 2015. november 23. 10:29

Najo, ilyen alapon minden europai migrans, kerdes hogy mikor erkezett (mi pl jo ezer eve), de azert persze ertsuk :)

A MET-es bulin keresztül fogják őket véleményem szerint az oroszok.

_"..Az oroszok az ilyen közvetítő cégeket két okból működtetik: egyrészt ebből csorgatnak vissza saját embereik közül azoknak, akiket a Kreml éppen erre kiszemelt.

Másrészt ezzel hozzák helyzetbe és tartják felügyelet alatt a célország oligarcháit, politikusait.

Az oroszoknak nem csupán a célországbeli oligarchák megkenése miatt jó befektetés az ilyen közvetítő cégek működtetése. Általában is tudják az ilyen cégeken keresztül zsarolni a célországot..'

http://tldr.444.hu/2015/01/14/..

"..A kormányfő magyar és arab üzletemberek, politikusok, diplomaták és kamarai vezetők előtt Magyarország előnyei közé sorolta földrajzi elhelyezkedését, a fejlett logisztikai hálózatot, a jól kiépített autópályákat, "a minőségéhez képest meglepően olcsó" munkaerőt, valamint azt is, hogy a munka törvénykönyve rendkívül rugalmas....""..közölte, hogy a tervek szerint idén szeptembertől az eddigi 250-ről 1500-ra nő a Magyarországon tanuló szaúd-arábiai hallgatók száma a felsőoktatásban.."

Válaszok:
Laibach | 2015. november 23. 10:08

"..Miközben Európában a legtöbb országban komoly feszültségek forrása a muszlim közösségekkel való együttélés, Orbán Viktor a I. Arab-magyar gazdasági fórumon bejelentette, hogy “Magyarországon a kapu szélesre van tárva” az arabok előtt. Orbán hangsúlyozta, nemcsak üzletembereket és pénzt lát az arabokban, hanem egy kultúrát is...."

Válaszok:
Laibach | 2015. november 23. 10:09

"..Magyarország egy nyitott és barátságos ország, amelyet barátságos emberek laknak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az Arab Bankok Szövetségének éves, ezúttal Budapesten rendezett közgyűlésén. A kormányfő a mintegy kétszáz arab üzletember előtt hangsúlyozta: itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is, mivel nagyra értékelik magát az iszlámot..."

nem csak szimplán butuska vagy

"a tények márpedig makacs dolgok"

:DD

és most akkor mit kellene tenni?

mecseteket építeni mert itt vannak a vendégdiákok?

normális-e vagy?

Te mitől tartod felsőbbrendűnek magad kisebbségben?

Az egyik oldalnak Finkelstein a másiknak Ron Werber..

Bence! Ezek szerint hisz a lélekvándorlásba. Talán még abban is, hogy í gyereket a gólya hozza. Esetleg fordítva.

Anders Behring Breivik nem bevándorló, így rá nem vonatkozhat Orbán állítása.
Tudtommal a felmenői között nem volt terrorista, így rájuk sem vonatkozhat.

Anders Behring Breivikre abban az esetben vonatkozhat, ha valójában nem is Ő, hanem azon őse aki bevándorolt. Úgy látszik a "Brevik" hosszú életűek akárcsak a pirézek.

Mégis, ez sokaknak megfelel.
Juncker is azonnal kijelentette, hogy nem kell változtatni a migránspolitikán, Merkelnek még mindig kellenek a migránsok.
A regisztráció ebben a formában semmit nem ér, mert bemondásra regisztrálnak. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem a hivatalos személyazonosítók alapján regisztrálnak? Ezzel a rossz technológiával biztosítják, hogy mindenki ellenőrizetlenül jöhessen európába.

Furcsa ezt olvasni Párizs és Brüsszel után.
Ki kéne kapni a buksit a homokból.

Ha én egyetértek a német megszállás emlékművével, legfeljebb a megjelenését, a külsőségeit nem fogadom el, akkor én állítólag náci vagyok, ahogyan azt az akkori ellentüntetők véleményéből a magam számára leszűrtem.

De nem baj, én az emlékmű szellemiségével, mondanivalójával, egyet értek, és azzal is, hogy a magyarországi holokausztot, a zsidók elhurcolását a német megszállás tette lehetővé.

Tehát, akkor most szabad véleményt mondanom, vagy ettől már nácifasisztarasszistaantiszemia vagyok?

Minden terrorista válogatás nélkül öl. Főleg, hogy vszínű tele vannak tudatmodositó szerekkel.

Nem találtam bizonyítékot erre.
Te igen?

Oroszország létezik itt van a szomszédban, tőlük vesszük az energiát. Lehet úgy tenni, mintha nem léteznének, de attól még vannak.

Amerika sokkal messzebb van, de nélkülük lehet Magyarországot irányítani? Állítólag nem lehet.

Válaszok:
pollip | 2015. november 23. 10:35

Breivik és a terroristák az ellenkező oldalon állnak.

Nem csak mi vesszük az energiát tőlük. A németeknek külön gázvezetékük van. A németek rengeteg autót eladnak az oroszoknak és sorolhatnánk. Az usa fejleszti gazdasági kapcsolatait oz oroszokkal-az eu kárára.
Aki ezeket nem látja, struccpolitikát folytat.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2015. november 23. 10:42

Szlovákiának és Magyarországnak jó oka van elhárítani a bevndorlókat. El akarjuk kerülni a fúziós etnikai reakciót.

Persze.

Csak a barom vezetoink nem latjak. Vagy ha latjak is leszarjak, mert kilora megvette oket usanka.

Tehát akkor mégis figyelembe kell venni az oroszokat. Legfeljebb Orbán megfogalmazása nem volt szerencsés. Jobb lett volna úgy mondani, hogy az oroszok figyelembe vétele nélkül.

Válaszok:
pollip | 2015. november 23. 10:45

Szerintem sem hagyhatók ki. Nem is beszélve arról, hogy gazdasági kapcsolatokról van szó.
Orbán ezzel a véleményével nincs egyedül.
Eszembe jutott egy mandis cikk egy borásszal, aki egy német ismerősének az alábbi módon magyarázta Orbán Viktor és az európai politikusok viszonyát:
Mindenki a medencébe pisil, csak Orbán ezt a trambulinról teszi:-))))

Pontosan ez a baj-általánosítasz és ez mindig félrevezet. Te csak úgy minden Fidesz szavazót lehülyézel, míg én soha nem teszem ezt más pártra szavazókkal.
Ugyanakkor felsőbbrendűen nyilatkoztatod ki vélt igazadat.
Én a témát befejeztem erről, itt másról szól a csevely.

Láttad a filmet?? Nagyon jó!

https://www.youtube.com/watch?..

The Baader Meinhof Complex

Horthy bűne, hogy nem vette igénybe maradék mozgásterét a németekkel szemben, miközben nem igen lehet tudni, mekkorák voltak a lehetőségei. Nem véletlenül tervelték ki a megszállást úgy, hogy ő, és a magyar vezetés jó része akkor Németországban legyen.

Orbán az EU-ban maximálisan igénybe veszi a rendelkezésére álló, jogilag adott mozgásteret, de most meg ez számít bűnnek.

Úgy tűnik, minden relatívvá válik, ha balliberálisok magyarázzák.

A román vagy szlovák nemzetállam kezébe adna több hatalmat,T.Miniszterelnök Úr ? Tessék ?

Minden terrorista gazember. Aki a gazembereket bárhogyan is támogatja, az is gazember.

Azoknak pedig, akik a népek összekeverésére és az apokalipszisre játszanak, ezt üzeni a Jelenések könyve:
Jel 7.9
Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számolni. Minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből álltak a trón és a Bárány előtt, fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaág.

A végítélet napjáig sem sikerül a sátánnak a népeket összekeverni.

Ezt nem vagyok képes felfogni, hogy miért érdeke az eu-nak? Nyilván valamiért érdeke, mert ha nem az lenne, már változtatott volna rajta.

Az eu vezetőiből már én sem nézek ki semmit.
Ugyanakkor nem tartom őket komplett hülyéknek, tehát szándékosan teszik európával, amit tesznek.

Tökéletes az analógia!

Orbán egy kényszeres hazudozó, orvosi eset.

Pl, hogy az adókból fizetik és fizették mindig is a kártérítést még a holokauszt túlélők unokáinak is. Ez kb olybá tűnik.

Magyarország nem nemzetállam,ezt személyesen Orbán úr nemzetpolitikai ügyekben illetékes helyettese fejtette ki az Alaptörvény elfogadása után,Románia és Szlovákia pedig ne is legyenek nemzetállamok,nemde ebben egyetértünk. Kissé vicces is lenne,annyi magyarral...
Nem is értem, hogy Orbán Viktor ezt az egészet hogyan gondolja.

Breiviki nem terrorista.
Nem volt célja az állampolgárok rettegésben tartása. Egyszerű pszichopata gyilkos.

Breiviki nem terrorista.
Nem volt célja az állampolgárok rettegésben tartása. Egyszerű pszichopata gyilkos.

Jó idézet. Tényleg rámutat arra, hogy itt nem idegen ellenességről van szó, és dicsérendő, hogy a kultúrájukat is figyelembe veszik, nem csak a pénzüket el.

Sok arab tanul az EU-ban is mindenfele, majd szépen hazatér a diplomájával.
Jó reklám, még több pénzt költenek itt oktatásra.

"A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célok elérése."

Ehhez még csak rá sem kell keresni, hogy az ember rájöjjön, hogy Breiviki nem volt terrorista, csak sokan előszeretettel belengették most a nevét, hogy az iszlám terroristákat védjék.

Ez a Pintér Bence szerintem ezt még élvezi is.:D

Azért, sokan észrevehettétek volna már, hogy a mandiner direkt szemléz megosztó dolgokat és/vagy csavarja úgy a dolgokat, hogy ideragassza az embereket a hszekhez.
Ez nekik érdek, nem olyan nehéz belátni. Oldaltöltés -> reklám megjelenítés.

Egyébként felmerül a kérdés, hogy vajon meddig lehet még Breivik-el bagatellizálni egyre nyilvánvalóbb tendenciákat?

Breivik mikor követte el azt a terrorcselekményt, úgy 5 éve talán?
Hát az jó rég volt, ezzel szemben Franciaországban idén már 3 vagy talán több, de hármat biztosan, olyan terrorcselekményt követtek el vallási okokból, ami halálos kimenetelű volt (Charlie Hebdo, lefejezett tag az erőműnél, és a mostani).

Szóval lehet itt makacskodni, meg kitartóan az elvek emberének maradni, de ez megint csak arra lesz jó, hogy egy újabb probléma kerüljön a szőnyeg alá, ahol majd hízhat szép csöndben.

Azért,elég brutálisak vagytok...
A jobbik reszortja, hogy gyűlölje a cigányokat, nektek meg azt kéne bizonygatni, hogy milyen liberális, demokratikus, integrációsblablás, előremutató, hogy az ország élén egy (részben vagy teljesen) cigány áll.
Milyen döbbenetesen rámutat a magyarság elfogadására, hogy az embert nézi és nem a rasszt.

Látom, hogy csak a megfelelő téma kell, hogy Gusztávval is egyet lehessen érteni valamikor.
Tudom, hogy off, de ezt nem lehet eleget emlegetni.
Gyomrom felfordul, ha belegondolok, hogy azt az embert kiengedik.
ÉS! Addig is jogai vannak, meg tüntet az ellen, hogy a börtön kellemetlen. Ez már igazán vérlázító...
Döbbenetes, hogy nincs abban a börtönben egy valamirevaló rabló pl, aki véletlen megkéselné...

Mondjuk úgy, hogy azt mondják, hogy ne jöjjenek?
A megállítást sem úgy kell érteni, hogy 0, bár azt is meg tudja egy ország oldani. Láttunk már olyat.

Pl figyeld meg, hogy amióta azt mondják a szlovén, horvát, szerb és macedon határon, hogy papír nélkül nem, hány migráns jut el németbe papírok nélkül?
OK, macedonnál még átmásznak pár százan, de utána a 3 országon fog tovább jutni.

Azt nem mondom, hogy nem lesz jó botrány napokon belül a macedon határnál, lehet, hogy lesz. Ezzel jár, ha azt mondják, hogy állj. (Ld. röszke).

"A minaret a muszlim mecsethez vagy dzsámihoz[1] épített vagy illesztett, esetleg különálló, nyúlánk, felfelé elkeskenyedő torony."

Érted azt a szót, hogy ujjlenyomat?

Sokkal, mert ezen egy sminkelt franciát látunk ;)

Ah, végre nem egy öngól!
Akkor 9:0?

Alapkérdés:
Tessék mondani, hogyan lehet évi 1-2 családegyesítés után 6-8 millió embert integrálni ? Különösen a mai neoliberális elvek mellett, amelyben semmiféle kényszer, feltétel nem alkalmazható.
Nos sehogy.
Párhuzamos társadalmak betelepítése folyik, sokkal erősebb vallási, kulturális identitással, amelyet pártolnak az őslakosság vallásával és identitásával szemben.

Ebből nagyon nagy eséllyel katasztrófa lesz, ha megpróbálják kirugni az idomulni végképpen képteleneket akkor azért, ha nem akkor pedig azért. Már bocsánat, de ez evidencia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés