Orbán: Minden terrorista alapvetően migráns

2015. november 23. 9:29
„Nem elfogadott, de a tény az: minden terrorista alapvetően migráns. A kérdés csak az, hogy mikor migráltak Európába” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Politico európai kiadásának adott interjújában. A kormányfő szerint nyitott kérdés, hogy lesz-e tíz év múlva EU; az viszont biztos, hogy ő megreformálná: több hatalmat adna a nemzetállamok kezébe.

A Politico európai kiadásának adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint egyértelmű logikai kapcsolat van a migránsok beáramlása és a terrorizmus között, ha tetszik, ha nem. Orbán elmondta: minden terrorista migráns, maximum az a kérdés, hogy mikor érkeztek Európába. Azt is kifejtette, hogy ezt a nyilvánvaló tényt a nyugati vezetők csak a politikai korrektség ámokfutása miatt nem ismerik el.

Orbán szerint a nyugat háborúban áll az iszlamistákkal a Közel-Keleten, tehát nem meglepő, hogy ellenségei harcosokat küldenek az ide érkező migránsokkal. Kifejtette: ha azonosítás nélkül engedünk be milliókat Európába, akkor nőni fog a terrorveszély. Ezért szerinte meg kell erősíteni a külső határokat, meg kell védeni Schengent, nem pedig alternatívákat keresni rá. Hozzátette: a szerb határra emelt kerítéssel az uniós törvényeket próbálta védeni Magyarország.

Az hogy lesz-e Európai Unió tíz év múlva, Orbán szerint nyitott kérdés. Szerinte az EU-nak nincs koncepciója, csak reagál a sorozatos válságokra. A magyar kormányfő szerint olyan alapvető reformokra van szükség, ami a hatalmat visszaadja a brüsszeli vezetőktől a nemzetállamok kezébe. „Az innováció a politika része, de alapvetően inkább a valóság művészete” – tette hozzá a miniszterelnök, aki azt is elmondta: Magyarország kritizálja az EU-t és a NATO-t, de a nyugati világ része, és alapvetően pozitívan tekint ezen intézmények felé.

Minden politika alapkaraktere az együttműködés, nem a konfrontáció. Mi együttműködünk. Konfrontálódunk is ha szükséges, de nem azért, mert élvezzük” – mondta Orbán, aki a cikk szerint ezután a polchoz sétált, felkapott egy Jürgen Habermas-kötetet, amely a föderatív Európáról szól, és megjegyezte: „Ez a legveszélyesebb könyv.

Ha nem értesz egyet, te leszel a rosszfiú

Orbán elmondta: a lusta gondolkodás vezethet arra, hogy őt Putyin- vagy Erdoğan-szerű diktátornak tekintsék. Ha nem ért egyet az arrogáns és agresszív mainstreammel, azt mondják: „nem vagy demokrata, nem vagy jó ember, a rosszfiúkhoz tartozol”. A magyar miniszterelnök szerint a liberalizmus megváltozott az elmúlt évtizedekben, ezért változott az ő hozzáállása is. Véleménye szerint a liberalizmus manapság nem a szabadságra, hanem dogmatikusan a politikai korrektségre fókuszál, ezért kikelni ellene éppen a szabadságpárti álláspont. Elismerte, hogy populista, de szerinte ez nem negatív, sőt, Magyarországon kifejezetten pozitív szó: azt jelenti, hogy a politikus a népért akar tenni. „Tudja, én vidéki srác vagyok” – toldotta meg az érvelést.

Kapcsolatáról Putyinnal azt mondta, hogy ugyan furcsa, de ez a munka része. Szerinte az oroszok nélkül nem lehet jól irányítani Magyarország jövőjét. Hozzátette: nem kifejezetten kedveli Putyint, de ha kedvelné, nem tagadná le csak a nyugat kedvéért, mivel az ő véleményük „nem számít”. Putyinnal szerinte lehet együttműködni, bár nem egy könnyű ember. Azt is elmondta, hogy a szankciók meghosszabbításával kapcsolatban nem fogja vétójogát használni, szerinte ebben a német döntés az irányadó, még ha Berlin hipokrita is a kérdésben.

Merkel elvi alapon politizál. Ha egyetértünk az elvekben, könnyebb kezelni a valóságot. Putyinnal pont az ellenkezője igaz: tudjuk kezelni a valóságot, de sosem értünk egyet az elvekben. Ahogy mi magyarok mondjuk: mindegyik másik kávéház” – mondta Orbán.

Pintér Bence
2015. November 23. 09:36
Orbán Viktornak végső soron igaza van. Anders Behring Breiviknek, ennek a szép szál norvég terroristának az ősei például a Krisztus előtti harmadik évezred környékén migráltak Skandináviába.
Válaszok:
brise | 2015-11-23 09:55:28

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egészen elképesztő de MEGINT igaza van.

Ez is egy nagyon éles meglátás! De IGAZ.

Az élet rendre bebizonyította, hogy Orbán Viktornak igaza van. Maximum egy kicsit várni kell rá.

Orbán viktor alias Finkelstein magyar hangja..

Finkelstein idézet:

"..A politika ma nem racionalitásról, hanem érzelmekről és dühről szól. Ha arról beszélsz, hogy ebben a hét pontban akarom megreformálni a nyugdíjrendszert, soha nem fogsz nyerni, viszont ha azzal kampányolsz, hogy ezt vagy azt a csoportot kidobod az országból, inkább lehet esélyed...”

Ezt most azért is kár volt megjegyezni, mert köztudott, hogy iszlamofób az említett terrorista. Tehát visszavezethető a migrációra a cselekménye. De nem ragozom. Az ok-okozat nyilvánvaló.

az lehet, h Breivik iszlamofób, de jellemzően nem muszlimokat, hanem norvég gyerekeket mészárolt le ez a kedves úriember

Najo, ilyen alapon minden europai migrans, kerdes hogy mikor erkezett (mi pl jo ezer eve), de azert persze ertsuk :)

A MET-es bulin keresztül fogják őket véleményem szerint az oroszok.

_"..Az oroszok az ilyen közvetítő cégeket két okból működtetik: egyrészt ebből csorgatnak vissza saját embereik közül azoknak, akiket a Kreml éppen erre kiszemelt.

Másrészt ezzel hozzák helyzetbe és tartják felügyelet alatt a célország oligarcháit, politikusait.

Az oroszoknak nem csupán a célországbeli oligarchák megkenése miatt jó befektetés az ilyen közvetítő cégek működtetése. Általában is tudják az ilyen cégeken keresztül zsarolni a célországot..'

http://tldr.444.hu/2015/01/14/..

"..A kormányfő magyar és arab üzletemberek, politikusok, diplomaták és kamarai vezetők előtt Magyarország előnyei közé sorolta földrajzi elhelyezkedését, a fejlett logisztikai hálózatot, a jól kiépített autópályákat, "a minőségéhez képest meglepően olcsó" munkaerőt, valamint azt is, hogy a munka törvénykönyve rendkívül rugalmas....""..közölte, hogy a tervek szerint idén szeptembertől az eddigi 250-ről 1500-ra nő a Magyarországon tanuló szaúd-arábiai hallgatók száma a felsőoktatásban.."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés