LMBTQ: nem elég sokszínű a melegeknek a transznemű sör

2015. november 11. 17:52
Nem tükrözi eléggé az LMBTQIA-mozgalom sokszínűségét a Stonewall angol meleg jogvédő szervezet szerint a BrewDog nemrég bemutatott, „transznemű” söre, a No Label.

A londoni Sohoban, november 6-án mutatta be a világ első, „nem bináris, transznemű” sörét a BrewDog, a különleges söreiről ismert skót sörgyártó cég. A No Label nevű sör a sokszínűséget és az inkluzivitást volt hivatott reprezentálni. A sört olyan komlóból készítették, amely szüret előtt megváltoztatta nemét - írja az Independent.  

A Stonewall meleg jogvédő szervezet azonban nem elégedett a sörkülönlegességgel: míg a szervezet közleménye szerint elismerik a cég erőfeszítéseit, addig a sör nem tükrözi eléggé az LMBTQIA-mozgalom diverzitását, minthogy a sör „nyelvezete” valamiképp aláássa szerintük azon emberek önazonosságát, akik transzok, de nem váltanak nemet, vagy nem azonosulnak a „bináris nemekkel”.
Szilvay Gergely
2015. November 11. 18:06
Igazából nem lehet, hogy a sör eleve menthetetlen műfaj, a bunkó, böfögő, elnyomó, homofób heteroszexuális mátrix terméke, amit úgy, ahogy van, be kéne tiltani, ahelyett, hogy ilyen jópofira maszkírozzuk? Ez csak elhalasztja a valódi, lényegi változásokat, mivel elaltatja az emberek lelkiismeretét, ahogy azt már Marx is megmondta. A megoldás nem a „No Label”, hanem a „No Beer”!
Válaszok:
Megtalálta | 2015-11-11 18:21:25

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A BrewDog megérdemli, hogy savazzák a betegek, ha volt olyan marha, hogy ilyesmivel állt elő.

Már elnézést, de szerintem mindenki tudja, mennyire kétségbeesettek a legújabbkori jogvédők. Nem kell bizonygatni, látható így is.

Génmanipulált:-))))

De remélem a formája megfelel nekik.... Rágom s körmömet, annyira izgulok.

Ilyen súlyos mentális állapotot idéz elő a féktelen liberalizmus? Már sörnek is lehet nemi jellege?

Nem semmi!

Independent előfizetést? bennem is felmerült, mert alaposan megnevettetett ez a cikk. jóféle újság lehet, ahol ilyenek jelennek meg.

elolvastam a cikket és a kommenteket.
ha jól értem, akkor az LMBTQWERTY csoport kifogásolja, hogy nem elég meleg a sörük.

érdekes, én még csak az ellenkezőjére hallottam panaszt eddig.

Tipikus bulvárújságírói húzás, hogy egy pitiáner ízlésvitát felnagyítanak és megpróbálnak ráhúzni egy egész közösségre. Lefogadom, hogy a melegek, leszbikusok stb. 99,9 %-át nem érdekli, milyen sört fogyaszt, már, ha egyáltalán él ilyesmivel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés