A menekültkvóta mellett gyűjt aláírást a DK

2015. november 9. 12:32
Míg a Fidesz az uniós kvótarendszer ellen, addig a Demokratikus Koalíció a menekültkvóta mellett gyűjti az aláírásokat. A párt hétfői bejelentése szerint azért, mert kvótával csak néhány ezer embert kellene befogadni, míg a nélkül akár több százezer migránst is visszatoloncolhatnak.

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít az Európai Unió által javasolt menekültkvóták támogatása mellett – közölte a párt ügyvezető alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök a kvóta elutasításával kisebbségben van, mert a magyar mellett csak a szlovák kormány megy szembe az erről szóló uniós döntéssel. Egyúttal utalt arra, a korábban általa is ismertetett, az Eurobarometer által készített őszi felmérésre, amely szerint a magyarországi megkérdezettek 74 százaléka egyetértett azzal, hogy „a menekültek elosztásáról uniós szinten kell dönteni, kötelező uniós kvóták alapján”. Petíciójuk során ők is ehhez kérnek támogatást - közölte Molnár Csaba.

Az EP-képviselő kijelentette: a kvótarendszer elutasítása azt eredményezheti, hogy több százezer menekültet toloncolnak vissza, míg elfogadása esetén csak néhány ezer embert kell befogadni.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne tedd, mert érvényesnek veszik:-))))

A DK megpróbál két egymással nem féltétlenül összefüggő dolgot összekapcsolni.Mivel a kvótákat akaratunk ellenére is ránk lehet kényszeríteni, amit akarnak, se nem oszt se nem szoroz. Viszont ügyes: "EU pártiság" migránsellenes retorikával fűszerezve, ez amolyan új szín a palettán.

Mert dekas agyuk ugy fogja at, hogy ha nem engedunk ezret, akkor majd engedunk szazezret. Mert hat olyat nem lehet hogy ne a gazdi mondja meg mi legyen.

A Fidesz-kommunikációnak rá kell lépnie arra a hazug kijelentésre, ami szerint:

" a kvótarendszer elutasítása azt eredményezheti, hogy több százezer menekültet toloncolnak vissza, míg elfogadása esetén csak néhány ezer embert kell befogadni."

Kíváncsi vagyok!

Azt gondoltam, hogy nem írom alá a Fidesz kezdeményezését. Döntsön az EU bírósága.

Mert kik tartoznak a kvótába esők halmazába????
Ez tisztázódott????

A háború elől menekülő szíriaiak, irakiak menekültek.
Ha ezek Magyarországon beadták a menekült kérelmüket akkor Magyarország kvóta nélkül is megadja nekik a menekült státuszt.
De sokan Németországot és Svédországot választják Magyarország helyett.
Kérdés -és ezt a bíróság dönti el, hogy alkalmazható-e ezekkel a szabad mozgás korlátozása (röghöz kötés), ami alapvető joga annak aki az EU-ban él.

A DK szinrelépése miatt aktivizálom magam és megyek aláírni a Fideszhez!!!!

Én ezt kifejezetten támogatom. Meglesz a kontroll csoport a Fidesz aláirásgyűjtése mellett. A pár ezres végeredmény csak meg fogja erősíteni a kormány politikáját. Az eredmény vidéken erősen konvergálni fog a nullához, nagyobb városokban lesz pár-pár száz. Én alig várom az eredményt, jót fogok röhögni.

No kevés ilyen korrekt lehetőség van, hogy egy megrendelt felmérés hitelességét tesztelni lehessen:

"Egyúttal utalt arra, a korábban általa is ismertetett, az Eurobarometer által készített őszi felmérésre, amely szerint a magyarországi megkérdezettek 74 százaléka egyetértett azzal, hogy „a menekültek elosztásáról uniós szinten kell dönteni, kötelező uniós kvóták alapján”. Petíciójuk során ők is ehhez kérnek támogatást - közölte Molnár Csaba."

Ezek szerint a Fidesz csúnyán meg fog égni ezzel az aláírásgyűjtéssel, hiszen a DK háromszor annyi szavazatot várhat. Kíváncsian várom az eredményeket!

Igen. És még ott se volt 100%. Nálam ez a Molnár Csaba a főkretén. Affekta marha. Még Álprobléma Ágnest is előzi.

Micsoda álságos duma!
Tipikus Pojáca-féle propaganda.

Írjuk alá, mint Gyurcsány Ferenc! De megnézném a DK-s nyanyák fejét!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés