Lázár szerint az ellenzéki pártok megtámadták a földműveseket

2015. november 5. 15:31
Lázár János szerint az ellenzéki pártokat csak az zavarja a földprivatizáció kapcsán, hogy a külföldiek kimaradnak a földvásárlásból és a nagybirtokosok érdekei sérülnek. A heti sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy lazulhatnak a kistelepülések vezetőinek összeférhetetlenségi szabályai, illetve hogy a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztenék a pedagógus életpályamodellt.

A földművesek megtámadásaként értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordultak a tervezett állami földértékesítések ügyében. Lázár János megdöbbentő fordulatnak nevezte, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP arra kötött koalíciót, hogy szóvá tegye: a külföldiek kimaradnak a földvásárlásból és a nagybirtokosok érdekei sérülnek.

A tárcavezető arról is beszámolt szokásos heti sajtótájékoztatóján, hogy a Nemzeti Földalapkezelőnél mintegy 100 ezren érdeklődtek a földárverések iránt, 60 ezren potenciális vásárlóként kértek információkat. Tudatta azt is, hogy november 18-án tárgyal a kormány a mintagazdaságok rendszerének felállításáról, ami egyebek mellett az állami ménesbirtokokat érinti.

Lázár: A német javaslat nem lehet kötelező minden ország számára

A magyar kormány tiszteletben tartja, ha Németország be kívánja engedni a bevándorlókat, azt azonban elképzelhetetlennek tartja, hogy ez a döntés bármely más országra nézve kötelező legyen – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a német kancellár bejelentésére reagálva, miszerint legalizálni kellene a bevándorlást, kijelentette: Németország saját akaratát rá akarja kényszeríteni Európára. Ha Németországnak lelkiismeret-furdalása van valami miatt, és bárkit le akar telepíteni, azt megteheti, de az nem lehet kötelező Magyarország számára – fűzte hozzá. A miniszter elmondta azt is: a kormány a szerdai ülésén arról döntött, hogy fenntartja a négy megyére déli vonatkozó rendkívüli eljárásrendet.

Emelkedhet a kistelepülési polgármesterek jövedelme, ha telik rá

Az 1500 fő alatti települések akár 30 százalékkal is növelhetik polgármesterük juttatását, ha annak költségét ki tudják gazdálkodni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta: ezzel a legalacsonyabban kereső településvezetők jövedelme 75 ezer forintról mintegy 95 ezer forintra emelkedhet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez saját forrásból valósítható meg.

Beszámolt arról is: lazulhatnak a 3000 fő alatti települések vezetőinek összeférhetetlenségi szabályai, így ők más keresőtevékenységet is vállalhatnak a polgármesterség mellett.

A bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus életpályamodellt

Három új bölcsődei ellátástípust vezetnek be és a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus életpályamodellt – jelentette be Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint mini-, munkahelyi és családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki, a kormányzati szándék szerint könnyebb lesz létrehozni, fenntartani ezeket, illetve az intézmény felügyeletére bízni a gyermekeket.

Jelezte azt is, hogy 2017. január 1-jétől napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyermekétkeztetésben és az önkormányzatok helytállására is számítanak a szünidei étkeztetésben. A tárcavezető tudatta azt is, hogy már a gyermek fél éves korától is igénybe vehető a gyed extra.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..Földárverések: Lázár nagybátyja is bevásárolhat.."

http://hvg.hu/itthon/20151027_..

".. Lázár anyai nagybátyjának a cége, a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. több mint 1300 hektár állami föld bérletét nyerte el 2014 januárjában.."

"..A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. szétpályázott 6000 hektárnyi földjéből mindösszesen 2500 hektárt ad el az állam. Itt az aranykorona értéknek megfelelően a 3 millió forintot is meghaladhatja a hektáronkénti földár.

„Munkásságomat ebek harmincadjára bocsátják”

A Ménesbirtok Zrt. földrészletei közül nem ritkán 3-400 millió forint a kikiáltási ár, de van közöttük olyan is, amelyért 680 millió forintról indulhat a licit. A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. szétdarabolása ellen Ernst József, idén 80 éves gazdász tiltakozásul nyílt levél kíséretében visszaküldte augusztus 20-án megkapott állami kitüntetését.

Mint fogalmazott, „A kitüntetés átadása után megdöbbenve értesültem a 230 éves állami birtok eladásának tervéről, majd a Nemzeti Földalap eladásra kerülő állami földekre kiírt pályázatáról. Mezőhegyes nemzeti büszkeségünk. Neve és híre nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert. (...) A ménesbirtok feltagolása és eladása ezt az eszmeiséget teszi kockára, s emellett közel félezer munkahelyet is reménytelenül veszélyeztet. A fentiek alapján összeegyeztethetetlen, hogy amiért munkásságomat miniszteri kitüntetéssel elismerték, azt egyidejűleg 'ebek harmincadjára' bocsátják.”

"..Mezőhegyes nemzeti büszkeségünk. Neve és híre nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert. (...) A ménesbirtok feltagolása és eladása ezt az eszmeiséget teszi kockára.."

Aztán egy víz-gáz szerelő vagy egy műkörömépítő mit ért a földművesek gondjaiból??

Finkelstein??? Birnbaum?? Tudod akikkel tudástranszfert csináltok.

http://mandiner.hu/cikk/201505..

Bocsánat, de te most arról a Lázárról beszélsz, aki polgármesterként eladósította a saját települését?

"... Lázár 10 évig volt Hódmezővásárhely polgármestere, és irányítása alatt a város az ország egyik legjobban eladósodott települése lett. A hódmezővásárhelyi önkormányzat adósságállománya 16,3 milliárdról 20,7 milliárd forintra nőtt 2007 és 2010 között, miközben a település 10,3 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg, állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata még 2010 végén..."

Vagy akinek a haverja megalkotta a Nemzeti Dohánybolt rendszert és ezzel hatalmas bizniszt csinált, ugyanakkor az állam fizetheti a kárpótlást a pernyertes trafikosoknak?

Vagy aki több tízmillió Forintért vett lakást és tokajhegyaljai szőlőbirtokot a kiskorú gyerekének?

Merthogy erre a Lázárra sok mindent lehet mondani, de az, hogy "értelmes, felkészült, határozott, becsületes ember. Minőségi politikus." barokkos túlzás...

Aha. Szóval 2010-ben, a Fidesz kormány első évében az Állami Számvevőszék is Gyurcsány kottájából játszott.
Merthogy az idézetemben szerepel az év is. Nem árt ám ha el is olvasod amihez hozzászólsz.
Egyébként te el is hiszed amit írsz???

Azért maradjunk a tényeknél: adófizetők tették ezt is helyre.
(Az Állami Számvevőszék amúgy nem egyenlő a Népszagával.)

Egyébként a Nemzeti Dohányboltok rendszerét is a Jani védte oly nagyon, hiszen a cimbi dolgozta ki a rendszert (nyilván nem is volt hálátlan a lehetőségért).
Most pedig az Orbán kormánynak ezt is "helyre" kell tennie, mert jönnek a Magyarországot elmarasztaló ítéletek, amit megint az adófizetők fizetnek meg.
Szóval arany ember ez a Jani.
Be is kéne aranyozni tetőtől talpig...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés