A Jobbik szerint már régen fel kellett volna függeszteni Kovács mentelmi jogát

2015. október 12. 20:57
A radikális párt szerint az EP jogi bizottságának már régen javasolnia kellett volna, hogy függesszék fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát. Mint megjegyzik, Kovács Béla is többször jelezte már, hogy nem kíván élni mentelmi jogával.

A Jobbik szerint az Európai Parlament (EP) jogi bizottságának már régen javasolnia kellett volna, hogy függesszék fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát – közölte a párt parlamenti frakciója hétfőn az MTI-vel. A Jobbik közleményében arra reagált, hogy az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn elfogadta a Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyében született jelentést, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak.

A párt parlamenti frakciója közleményében kiemelte: Kovács Béla többször jelezte a bizottságnak és a közvéleménynek, hogy nem kíván élni mentelmi jogával, és annak felfüggesztését maga kéri. Hozzátették: pártjuk az eljárás minden szakaszában „teljes nyilvánosságot és átláthatóságot követelt az ügyben”, amit „a fideszes többség a mai napig akadályoz”. Azt írták: még mindig nem ismerik a vélt bizonyítékokat, csak a sajtóba kiszivárgott, „többször módosított vádakat”. Másfél év után született meg a bizottsági döntés – fűzték hozzá –, és bíznak benne, hogy az Európai Parlament gyorsabban dönt, minél hamarabb kiderül az igazság, Kovács Béla pedig „végre tisztázni tudja magát a független magyar bíróság előtt”.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től, arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt hívják rugalmas elszakadásnak. :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés