Újabb tömegverekedés volt egy németországi menekültszálláson

2015. október 7. 8:38
Afgán és albán migránsok estek egymásnak kedden este egy hamburgi menekültszálláson. A balhéban körülbelül hatvanan vehettek részt, a rendőrség ugyanakkor csak három embert vett őrizetbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért alakult ki a verekedés, de már délután is feszült volt a helyzet a két csoport között.

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson, ezúttal Hamburgban, ahol kedd este afgán és albán menedékkérők estek egymásnak. Az N24 hírtelevízió beszámolója szerint az összecsapásban nagyjából hatvanan vettek részt, közülük többen vasrúddal voltak felfegyverezve, egy szemtanú szerint pedig egyiküknél lőfegyver is volt. A rendőrség 30 rohamkocsival szállt ki a helyszínre. Három embert őrizetbe vettek. A verekedésben öten sérültek meg. A rendőrök lőfegyvert nem találtak. A két csoport között már délután is feszült volt a hangulat, és akkor is be kellett avatkozniuk a rendőröknek. Az egyelőre nem ismert, hogy miért alakult ki a konfliktus.

Miután a rendőrök szétválasztották a verekedőket, kigyulladt egy sátor. Nem tudni, hogy van-e kapcsolat a tömegverekedés és a tűz között. Az N24 jelentése szerint egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a lángoló sátornál kábítószerre jellemző szagot lehetett érezni.

Hamburgot rendkívüli mértékben megterheli a menekültválság. Az utóbbi napokban előfordult, hogy több száz menedékkérőnek a szabad ég alatt kellett éjszakáznia, mert nem tudták őket elhelyezni. A tartományi rangú Hanza-város törvényhozása az előző héten fogadott el egy jogszabályt, amelynek alapján a városvezetés kártérítés ellenében kisajátíthat nem használt kereskedelmi, ipari ingatlanokat. A törvény 2017 márciusáig hatályos, lakóingatlanokra nem vonatkozik. Az 1,7 millió lakosú városban az idén szeptember végéig 30 ezer menedékkérőt helyzetek el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hová jutottak a németek Merkel meghívója és a bevándorlókat fogadó tapsvihar óta!

Boldogan ülnek a lőporos hordón, és Merkel most már saját hatáskörébe vonta az ügyet, amelyben saját bevallása szerint nem érdekli az eddigi fejleményekben viselt felelőssége.

Hát igen ez azért érdekes. Minket magyarokat naponta náciznak meg rasszistáznak le, úgyhogy már annyira elcsépelt, hogy már ezzel nem is lehet minket megsérteni, DE hogy van az, hogy a 2 millió török közül akik Németországban lakik egynek nem jutott eszébe, hogy adakozzon a most állítólag menekülteken?
A török határtól a finnig az összes határon ott kéne toporzékolniuk, hogy majd ôk segítenek a muszlim tesóknak. Hol vannak az általuk adományozott halal szendvics? Hol van az ô szolidaritásuk?

ŰÖsszevesztek a hernyó elszámolásán. Lehet, hogy az afgánok rossz minőségű heroint szállítottak az alkbánoknak.

Bocs a hibákért mobilon a fél ablak ki van csúszva balra nem látom hogy mit gépelek.

szerintem csak a leendő Nobel díjak jelöltjein vesztek össze az értelmiségiek

a hallgatóság most jöne be és

ők már a mecsetekre gyűjtenek, ne aggódj már ennyire!

:DD

Szomorú, hogy ilyen híreket kell olvasnunk és Wilkommenskultur ellenére.
Igazán ragadhatna rájuk egy kis "európaiság", ha már ott vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés