A menekültellenes retorika nem segít

2015. szeptember 30. 11:55

Colleen Bell
Origo
A menekültellenes retorika, amit az országban hallok, és amit az újságokban olvasok, nagyon nem segít a helyzeten. Ráadásul nem is a magyar embereket képviseli. Interjú.

„- És a menekültekkel való bánásmódra is tudott megoldást ajánlani?

- Megértjük, hogy Magyarország nehéz helyzetben van, miközben megpróbál megfelelni az Európai Unió elvárásainak és a dublini rendelettel összhangban tevékenykedni. Ugyanakkor a menekültekkel való emberi bánásmódot hirdetjük. Az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy megoldást kínáljon, a menekültek és migránsok emberi jogainak betartásáért viszont közbenjárhatunk.

(...)

- Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször is úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi média nem mindig úgy ábrázolja a magyarországi eseményeket, ahogy történnek. Ezzel tehát egyetért?

- Néhány Magyarországról szóló nemzetközi híradás, amit láttam, csak egy oldalát mutatta be a válságnak. Azonban a másik oldalról, a menekültek segítése iránt elkötelezett magyarokról is beszélnünk kell. Úgy vélem, ez az a pont, ahol a mérsékelt hangok jobban el tudnák mesélni a történteket.

(...)

- Visszatérve a magyar–amerikai kapcsolatokhoz, nyilvánvaló volt, hogy a kitiltási botrány megviselte a viszonyt. Most, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke lemondott, lát bármi javulást?

- Külön nem kommentálhatok egyes kitiltásokat, de annyit elmondhatok, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a korrupció elleni harcban, ott, ahol erre szükség van. A jövőben is készek vagyunk eszközként használni a kitiltást, ha elegendő bizonyíték gyűlik össze a korrupciós tevékenységre.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A menekültellenes retorika nem segít", ha belemagyarázzák, hogy minden intézkedés a gyűlöletből fakad.

Ha én lettem volna a riporter megkérdeztem volna Colleen Belltől, hogyha Kubába, Kanadába 20 atomtöltetű rakétát telepítenénk az miben segítene?

De legalább nem ragyás a képe, mint az elődjének...

Ostobaság.
Csak ballib oldalról tetszik tájékozódni.

Csak benne volt annyi tisztesseg, hogy legalabb nem a sajton keresztul. A latszatra azert probaltak adni.
Ma mar erre se veszik a faradsagot.

Azota rafestettek nehany savot meg csillagot is.

Ezt magyarázza meg Colleen Bell!

"Georg Friedman, a befolyásos amerikai agytröszt Stratfor igazgatójának 2015. Ápr .2-i videója, amelyben megfogalmazta az USA hosszú ideje követett központi geopolitikai célját:

„Az elmúlt száz év amerikai külpolitikájának fő érdeke, az első és a második világháború, valamint a hidegháború idején a Németország és Oroszország közötti kapcsolatra irányult. Mert egyesülve ők az az egyetlen erő, amely minket fenyegethet. Legfőbb érdekünk az, hogy biztosa vegyük, ez az eset nem következik be. (…) Az Egyesült Államok fő gondja az, hogy a német tőke és a német technológia és az orosz nyersanyag-források, valamint az orosz munkaerő egy sajátságos kombinációban fonódik össze. Ezt próbálja az USA egy évszázada megakadályozni.”

Továbbá Merkel és mások telefonlehallgatását, ennek összefüggését a történésekkel.

Nem véletlenül említettem a két országot.

Talán nem kellene illetlenül belebeszélnie egy olyan ország belügyeibe, amelynek történelme van. Amelyben még, az USA-val ellentétben jelen vannak a klasszikus értékrendek. Igaz, pénzért már nálunk is meg lehet venni sok mindent.

Amit láttunk a menekültek viselkedéséből, az nem segít.
Én is voltam menekült, de szégyenlem magam helyettük is.

Inkább erről kéne nagyköveti értekezést tartani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés