Az HBO is Magyarországot üti migránsügyben

2015. szeptember 28. 12:45
Toroczkai László, László Petra és Orbán Viktor is feltűnt John Oliver esti műsorának európai migránskrízissel foglalkozó részében.

John Oliver showman az európai migrációs krízissel, ezen belül Magyarországgal is foglalkozott műsorában, a Last Week with John Oliverben. Oliver először arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos, hogy beszélünk a migránsokról – szerinte például ha „migránsok seregéről” (swarm of migrants) beszélünk, az sokkal ijesztőbb, mint a valóság. Ezután rátért arra, hogy a konzervatív Fox News hírcsatorna nem igazán friss videókkal is illusztrálta az eseménysort.

Oliver rámutatott, hogy az európai rendszerek nincsenek felkészülve a menekültek fogadására; és miközben Németországban sokan tapsolva várják a menekülteket, addig több politikus – így például Orbán Viktor – nem szívesen látja őket Európában. Orbán Viktor után a következő feltűnő magyar szereplő Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, aki videóval üzent a migránsoknak. Oliver szerint hiába az ijesztő zene, ha az egyetlen dolog, amit fel tud mutatni a „határvédelem”, az egy furgon egy vidéki úton.

Oliver rögtön azután rátért a Magyarországon készült videókra, amelyek az elmúlt hetekben bejárták a világsajtót: szerinte itt kapták a menekültek a legrosszabb ellátást. Ezt a röszkei „etetős” videóval, illetve László Petra gáncsolási kísérletével, illetve rugdosódásával illusztrálták a műsorban. László Petra később is visszatért: Oliver azzal zárta a szegmenst, hogy megkérte az európaiakat: legalább ne rúgjanak bele a migránsokba.

A műsorvezetőtől Magyarország mellett Szlovákia, Lengyelország, David Cameron és Dánia is kapott pár rosszmájú megjegyzést. A műsort a hetedig perctől érdemes nézni. 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... miközben Németországban sokan tapsolva várják a menekülteket..."

Itt is tapsikol néhány hülye.
Nyugodj le, Németországban sem a többség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés