Kétszáz migráns verekedett össze egy németországi táborban

2015. szeptember 25. 16:28
Tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó szálláson a németországi Lipcsében, a csütörtök este történt összecsapásban nagyjából kétszázan vettek részt a Szászország tartományi nagyváros rendőrségének pénteki közleménye szerint.

Az eddigi információk alapján a tömegverekedés úgy tört ki, hogy egy 17 éves afgán menedékkérő fiú késsel megfenyegetett egy 11 éves szíriai kislányt, aki a nagybátyjához szaladt. A rokon felindultan kérdőre vonta az afgán fiút, amiből előbb dulakodás lett, majd tömegverekedés. A verekedők különböző eszközöket – botot, ágylábat, ágybetétlécet – ragadva rontottak egymásnak. Rátámadtak a biztonsági őrökre és a német hadseregnek a helyszínen dolgozó, a biztonsági őrök munkáját támogató katonáira is.

Az összecsapásban több ember megsérült, köztük a Német Vöröskereszt két munkatársa. A rendőrség csak nagy erők bevetésével tudta helyreállítani a rendet. Hat afgán állampolgárt őrizetbe vettek, őket garázdasággal gyanúsítják.

Köztük van a késsel fenyegetőző fiatal is. A rendőrséghez több feljelentés is érkezett testi sértés miatt, a konfliktust kirobbantó afgán fiút pedig kényszerítés – erőszakkal fenyegetés – bűncselekménye miatt jelentették fel. A tömegverekedés a lipcsei nemzetközi vásár egyik pavilonjában történt, amelyben több mint 1800 menedékkérőt helyeztek el, köztük nagyjából 900 szíriai és 250 afgán állampolgárt.

Sajtóbeszámolók szerint miután a rendőrök szétválasztották a verekedőket, az afgánok megtagadták, hogy visszamenjenek a szállásra, és a csarnok előtt, a szabadban töltötték az éjszakát. Az átmeneti szálláson hétfőn is volt egy kisebb összetűzés, akkor irániak és marokkóiak csaptak össze. Németországban az utóbbi évtizedek legerősebb menekülthulláma miatt szinte mindenhol zsúfoltak a menedékkérők szállásai, és nem először fordult elő tömegverekedés. Több alkalommal etnikai alapon szerveződő csoportok csaptak össze. Ezért a Szászországgal szomszédos Türingiában – hol ugyancsak történtek már tömegverekedések – a tartományi kormány felvetette, hogy a menedékkérőket nemzetiség szerint elkülönítve kellene elhelyezni.

Szakértők szerint inkább az elhelyezés körülményein kell javítani, mert a konfliktusok főleg a befogadóállomások zsúfoltsága miatt mérgesednek el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már most hullik a férgese?
Lesz munkájuk a német bűnüldöző szerveknek Németországba. Vajon a német kormányt is felelősségre vonják majd?

"jó eséllyel soha nem is fogják az európai normákat betartani"

Ugyan már. Ezek a kiváló orvosok, mérnökök, matematikusok, irodalmárok, magasan képzett ideológusok ne tartanák be?
Meglásd a következő ciklusban az írástudatlanok fogják váltani Schultz és Juncker urat...
;-)

.Nahát, miért kell izgulni Mutti Merkel megmondta, hogy az etnikai vallási konfliktusokat meg lehet oldani, ha Bibliát adunk nekik és így megismerhetik a mi kultúránkat és így integrálhatok.

Mellesles egy másik táborban meg pont vallási összetüzés volt két csoport között, mivel a muszlimon belül is óriási ellentétek .

A polgárháborus állapotok ebből is adódnak. Most sikerült importálni europa földjére.

Köszönjük Emese!

Tutujgassátok csak őket még jobban, lesz még Németországban szír-afgán háború is, ha hagyjátok.

Ez hamis álhír. Róna most beszélt a Klub Rádióban arról, hogy a migránsok első nemzedéke fegyelmezett, jól nevelt, innovatív, kitűnő munkaerő, minden téren alkalmazkodik a befogadó országhoz, észrevétlenül besimulnak a fogadó közegbe, gyorsan elfogadtatják magukat, ők fogják gazdaságilag felvirágoztatni Európát, ők oldják meg a demográfiai gondokat, s a németek és az osztrákok szeretettel fogadják őket. /Na , talán ebben az egyben jól látja Róna a helyzetet./

Miért kell ezt ilyen álhírekkel megcáfolni? Az ember nem is érti.

N ja! Természetfilozófia. A vita témája biztos az volt; a kés vágó, vagy szúrószerszám.
Az orvosok bebizonyították, hogy vágószerszám, a filozófusok pedig, hogy szúrószerszám. A matematikusok pedig kiszámították a hajlásszöget.
Tisztára uniós tevékenység. Ez is azt bizonyítja, hogy pár nap alatt képesek beilleszkedni. ;-)

Ez pedig azt bizonyítja, hogy a teve... nem alacsonyabb rendűek a kecs...-nál.

Na ja!
Bundesmutti majd gyertyafénynél a Bibóiból és az erkölcsi kódexből szemelvényeket olvas fel a Reichstagsbrand-ban a migránsoknak. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy felgyulladjon.

Sajna ez nem meglepő, az Afganisztánban élő törzsek között, elsősorban vérbosszúk miatt évszázadok óta folyamatosan kisebb-nagyobb fegyveres csetepaték vannak, amelyeket akkor függesztenek fel, ha idegen támadás éri őket. Egy fiú úgy 13 éves korában megkapja a díszes kését, ezzel válik férfivá. Ehhez viszonyítva a szírek sokkal békésebbek, komolyan kézben tartott birodalmak részei voltak, inkább kereskedtek.

Szegény liberális kislányok és fiúkák most nem értik, hogy ezek miért nem akarnak sem liberálisok, sem demokraták, sem európaiak lenni? Pedig annyi szendvicset, ásványvizet osztottak nekik, még meg is tapsolták őket.

Most pedig beleszarnak a liberális játszótér homokozójába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés