Az USA szír lázadókat képzett ki: megadták magukat az al-Kaidának

2015. szeptember 24. 10:54
Májusban indította el az amerikai hadsereg kiképzési programját Törökországban. A cél, hogy szír lázadókat képezzenek ki, akik majd felveszik a harcot az Iszlám Állammal. Az első kiképzett és felfegyverzett 75 harcos a török-szír határt átlépve azonnal megadta magát az al-Kaida szíriai szárnyának és a fegyvereiket is átadták. A parancsnok állítása szerint direkt verték át Amerikát.

Az amerikai hadsereg májusban indította el törökországi programját, amelynek keretében szír lázadókat képeznek ki és fegyvereznek fel, hogy ők majd felvegyék a harcot az Iszlám Állam ellen.

A tervek szerint 5400 harcost képeznének ki évente, de időközben számos jelentkezőről kiderült, hogy nem alkalmas a feladatra. Az elsőként kiképzett 30-as hadosztályból 75 harcos lépte át a szír-török határt egy tucatnyi gépfegyverrel és lőszerrel felszerelt járművel. Rögtön meg is adták magukat az al-Kaida szíriai szárnyának, az al-Nuszrának és az összes fegyverüket is átadták. A hírt Abu Fahd al-Tunisi, az an-Nuszra Front harcosa is megerősítette a Twitteren. 

Az al-Nuszra egy másik tagja szerint az amerikaiak által kiképzett hadosztályt vezető Anas Obaid azt állította: félrevezette az amerikaiakat, mert fegyverekre volt szüksége. Azt is megígérte állítólag, hogy kiad egy nyilatkozatot, amelyben megtagadja kiképzőit és a 30-as hadosztályt, írja a Telegraph cikke alapján az ATV.hu.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük, balfaszok!

A náci Orbán lehetett...

(Bocs, ez egy szar poén, de a tököm tele volt reggel a Klubrádió sajtószemlének álcázott folyamatos fasisztázásával Szelestei Luigi módra).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés