Gyurcsány: Brutális rendőrök támadtak békés menekültekre Röszkén

2015. szeptember 18. 14:49
Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, "minden bizonnyal a miniszterelnök" utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva. Így látja a röszkei határátkelőn történteket Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást és hazug, manipulatív szándékkal harcot robbantott ki.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint kedden Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, „minden bizonnyal a miniszterelnök” utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva.

Gyurcsány Ferenc pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök „tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást”.

Röszkénél kedden a rendőrség hátrébb vonta a sorfalat, kinyitották a határzárat, hogy később a Magyarországra érkező ünneplő, boldog tömeget  minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtámadják – mondta Gyurcsány Ferenc, kijelentve, hogy „a megvert szerb tévéstáb”, a lengyel köztévé riportere és az ENSZ helyszínen lévő cseh alkalmazottja is hasonló tapasztalatokról számolt be.

A sajtótájékoztatón bejátszották az Al Jazeera tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételének egy részletét. Az elsőn a narrátor arról beszél, hogy a menekültek ünnepelve lépnek át a kinyitott kapun, miközben angolul azt kiabálják, hogy köszönöm. Elhangzik, hogy ezt követően viszont a rendőrök rájuk támadtak. A másik felvételrészleten egy feltehetően menekült férfi tolmácsolja angolul egy másik menekült szavait, aki szintén a rendőrség támadásáról számol be.

Gyurcsány Ferenc szerint egy békés ünneplő tömeg érkezett Magyarországra, akik előtt a rendőrség kinyitotta a határzárat, majd amikor a tömeg odaért a rendőrsorfalhoz, az nem szétnyílt, hanem brutális támadást indított. 

A kormány által bemutatott felvételek – mondta – azt követően készültek, hogy a rendőrök visszaszorították a menekülteket a senki földjére, újra bezárják a kapukat és „pár tucat fiatalember” elfogadhatatlan módon erőszakos cselekményeket követ el.

Orbán Viktor tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást, hazug, manipulatív szándékkal harcot robbantott ki, erre készült hónapok óta, és bizonyítani akarta, hogy erőszakos menekülthullámmal állunk szemben – vádolta a kormányfőt Gyurcsány Ferenc, aki szerint a miniszterelnök erőszakot szított és szervezett, hazug propagandát épít, félrevezeti a hazai és a nemzetközi közvéleményt.

A DK a megszerzett bizonyítékokat eljuttatja a magyar ügyészségre – közölte. 

„Nem azért, mert azt gondolnánk, hogy Polt Péter teljesítené a kötelességét”, hanem azért, hogy később felelősségre lehessen vonni, felbujtóként, aljas szándékkal elkövetett, emberiség elleni bűncselekményért, hatalommal való visszaélésért, ártatlan emberek megveréséért – fogalmazott. 

A bizonyítékokat – például a bejátszott felvételeket – elküldik Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és a hágai nemzetközi bíróságoknak is – mondta. 

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MORAL INSANITY

(Ponta-Milanovic-Faymann-szint, csak ők ugye nem magyarok... ehhez képest ez a féreg még sokkal lejjeb van...)

én ezt mind megértem ferike

de hol a büdös picsába vannak a bizonyítékaid???

mer' ha még szavahihető ember hírében állnál, talán felkeltenéd a közönség érdeklődését a "minden bizonnyal a miniszterelnök" volt szöveggel

de hát mint tudjuk

"hazudtunk reggel- éjjel- meg este" ....


pffff

A biztonsági szakértő https://www.facebook.com/feszt.. megállapítja, hogy; Brutális rendőrök támadtak békés menekültekre Röszkén

Illegális Határátlépő Ferenc kettős arca:
https://www.facebook.com/photo..

Így még az is lehetséges, hogy azért lépett át a határon, hogy megszervezze a magyar határ védői ellenni támadást.

"Vágja maga alatt a fát rendesen."

Na ja! Csak az a baj, hogy nem 160 cm magasban.

Kedves Kommentelő Barátaim!

Én megértem a felháborodásotokat, hogy hazaárulást kiabáltok. Persze először ez jut az ember eszébe.

Aztán meg az jutott eszembe, hogy ez már a századik kétszázadik Gy. F. hazaárulás.

Úgyhogy leszarom. Vastagon! Nem érdekel.

Azt már 2004-ben megtette. December 5-e előtt.

Hányingerem van. A szó legszorosabb értelmében.
És csatlakozom: én is félek.
Nem tudom, mi készül itt. Nincs értelme az egésznek, az iszlám térnyerésével a baloldal veszítheti el legelőször mindazt, amiért foggal-körömmel küzd. (előlegezzük meg nekik, hogy talán egy kicsi részében hisznek is...) Miért jó nekik, hogy jönnek? Én nem hiszem, hogy ennyire ostobák lennének, hogy ne látnák: először az ő fejük hullik majd a porba, és a mai EU legszélsőjobbosabb polgára is tündérkeresztanya a fanatikus iszlámhívőkhöz képest. Nem hiszem, hogy tényleg azt gondolják, hogy sebaj, majd nagyonvicces karikatúrákkal görbe tükröt tartunk, és akkor majd jót nevetnek, és kérnek egy csülköt pékné módra. Nem hiszem. Nem hiszem, hogy Gyurcsány itt belföldi szavazatokra hajtana. Tudván tudja, mert nem hülye, hogy ezzel csak a béka segge alá ássa magát, de nem bánja, mert valamiért megéri neki.
A külföldi média is...mi folyik itt?!?! Láthatták, hogy mi történt. Ugyanolyan ütős és jól eladható képeket lehetett volna csinálni az örjöngő tömegről is,de ők inkább odavonszolnak fiatal lányt a rendőrökhöz, hogy aztán a könnygáztól gyötört arcát fotózhassák. A sajtó pontosan látta, hogy mi volt a sínre vetődő család esetén a helyzet, mégis szándékosan hamisította a sztorit.
Nem hiszek abban, hogy van valami ősi magyar átok, amiért minket mindenki bánt.
De valakinek valamiben épp nagyon keresztbe teszünk, aki mindenáron le akarja tolni az EU torkán a menekülteket.És a balos politikusok beálltak mellé.
...
hányingerem van...

Magyarország határát megtámadta egy erőszakosan rajtunk átgázolni akaró, az EU törvényeit semmibe vevő, szemetelő csürhe, akik között a hangadók lehetnek terroristák is.
A magyar rendőrség megvédte a határt.

kővel dobtak mi vízzel válaszoltunk.
A sérültek javarészt magyar rendőrök.

Ez meg azt harsogja, hogy az ellenségnek van igaza.

Ez hazaárulás rendkívüli helyzetben, nem?

Böszme még ahhoz is ostoba, hogy felfogja, most veszíti el rajongói jelentős részét!

Hát, pár százaléknyi tényleg mindig van, de ezen nem lehet változtatni.

Gyurcsányék szembe mennek az EU bizottsággal is:
http://www.vg.hu/kozelet/tarsa..

Elmondom a 2018-as választás utáni parlamenti erőviszonyokat.
70% Fidesz
30% Jobbik

Senki más nem jut be. Itt lett volna az alkalom, hogy a szocik egy kicsit nemzetinek mutassák magukat. De Szanyi ma ellenünk szavazott. A DK-s férgek is de őket nem számítom a magyarok közé, ezért azt csinálnak, amit akarnak. Pusztulnak a munkásőr nyanyák, 2018-ra legalább 60 ezerrel kevesebben lesznek.

Ezt a barmot sem fogják megvédeni rendőreink, ha egyszer arra kerül a sor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés