Szolidaritási demonstráció: Tranzitfolyosót a menekülteknek Nyugat-Európába!

2015. szeptember 13. 1:58
A Migszol szervezésében néhány százan tüntettek a Keletinél a közös és szolidáris európai menekültpolitikáért. Nyugat-Európába vezető tranzitfolyosót követeltek, és azt, hogy senkit se küldjenek vissza Szerbiába.

Európai szolidaritáson alapuló közös menekültpolitika kidolgozásáért, valamint egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért tüntetett a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) szombaton 16 órától Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt. Az este nyolc óráig tartó demonstráció egy Európa-szerte összesen 80 helyszínen szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazta a menekültek befogadását. A szervezők az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy „senkit ne deportáljanak” Szerbiába.

Senki sem illegális

A tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a demonstráció néhány száz részvevőjét, majd koncertek következtek. A zenekarok fellépései között név nélkül felszólaló civil aktivisták elmondták, hogy „egy ember sem illegális, hiszen mindenki egyenlő”. Kijelentették, hogy a civil társadalom képviselőiként nem félnek menekültektől, az eltérő kultúráktól és vallásoktól, továbbá az államtól sem.

A szervezők egyike kiemelte, hogy a sok menekült érkezése lehetőséget adhatna az elöregedőben lévő országnak, hogy növeljék adóbevételeiket. A tüntetés résztvevői egyebek mellett „Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít!” és „Jézus is egy migráns” feliratú táblákat emeltek a magasba.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őszintén: ezeket fizeti valaki, hogy ilyen hülyék legyenek? Ez már régen túlmegy az általános önszántukból hülyeségnél, szóval valami rejtett motivációs erőt sejtek a háttérben.

Javaslom, hogy ezek a tüntetők cserében menjenek el Szíriába vagy Közép-Afrikába. Elvégre egyenlőséget hirdetnek.

Egyébként, mit szól ehhez Faymann:
http://www.rt.com/news/315168-.. -buchenwald-refugees-housed-germany/

Egyébként, mit szól ehhez Faymann:
http://www.rt.com/news/315168-.. -buchenwald-refugees-housed-germany/

Egyébként, mit szól ehhez Faymann:
http://www.rt.com/news/315168-.. -buchenwald-refugees-housed-germany/

Migszolg....kinek a szolgálatában és kinek a pénzén? Norvég, vagy soroljuk a többi országot, amelyek örömmel ragadnak meg minden helyzetet ahhoz, hogy megbuktassák a törvényes magyar kormányt.

Ezen fáradoznak 2010 óta, változó szereplőkkel, forgatókönyvvel, intenzitással, persze sikertelenül. Az e cél érdekében kezdetben nagy elánnal bevetett ballib pártok kifulladtak, alkalmas vezetők, PROGRAMOK, ALTERNATÍVÁK HIÁNYÁBAN megszűntek, mint potenciális váltóerők.

Jótevőink minden oldalról a maradékot gereblyézik össze, s küldik időnként az utcára. No nem a csepeli fiatalok ügybuzgalmát látjuk a képeken, tévedés ne essék. A megvásárolható, mozgósítható fiatalok, aktivisták köre Budapesten belül is jól behatárolható. A "legszegényebb, legnagyobb nyomorban élő proletár városrészekről" van szó, ahol az éhség már oly feszítő erővel bír, hogy a szolidaritás zászlót bont.

Ők biztosan nem olvasták a palermói és a német rendőrség együttműködésében feltárt legújabb információkat a Tripoliban székelő, izraeli szálakkal rendelkező négy keresztapáról, akik kézben tartják az afrikai és a líbiai "menekültek" európai exportját. Egyszerű üzleti tevékenységről szól a történet, aminek pandantja szervezi nyilvánvalóan a balkáni útvonalat is.

Jó lenne már elfelejteni a menekült jelzőt, az igazi menekültek a török határ közelében, Libanonban, Jordániában, Egyiptomban várják azt, hogy hazájukba visszatérhessenek. Vannak, akik már évtizedek óta várnak erre, mégis ott maradtak a hazatérés reményében.

A gazdasági, jóléti szempontokból hazájukat elhagyó migránsok árasztják el Európát. Ez sok felheccelt butuska semmit sem tud a világ dolgairól, két unicum és szippantás között kimegy az utcára tüntizni. Nevetségesek.

Az alapösszefüggéseket fáradhatatlanul fel kell idézni , minden érzelmileg elvakult számára / osztrák kancellártól kezdve az ilyen tüntetőkig / :
1. A határvédelem EU-kötelesség .
2. Ezek nem menekültek , mert a táborok , ahonnan elindultak , biztonságot ad nekik .
Kész .

Azért az is beszédes, hogy a ballibek tegnapi megszervezett eus országok fővárosában szervezett demo, mintha nem hozta volna azt az eredményt amire számitottak.

Bécsben az elsőnapi húszezres szimpátia tüntetés mintha lankadt volna, mivel tegnap alig 1500- an voltak.

Ez mutattja a trendfordulot, ami lassan már a centrumhatalmakban is megfígyelhető, s nemcsak a társadalom részéről, hanem a politikai elitnél is.

A mieink nek a ballibbantoknak és az állitólagos jogvédő civileknek is fel kéne ébrednie s lassan leszállni a döglött lóról mert az már nem visz sehova.

A tüntetők gyerekes lelkesedéssel, vagy annak látszó kiszámított aljassággal hajtogatnak jól(?) hangzó jelszavakat.

Nem az ember illegális, hanem az, amit tesz, itt nevezetesen a tiltott határátlépésről van szó. Ezt a genfi konvenció is csak az első biztonságos terület eléréséig engedi meg. Ők ezt a lehetőséget Törökországba érve már kihasználták.

Nincs teljes egyenlőség. Egymás kárára pedig nem értelmezhető.

Minden ember félt valamit, fél valamitől, a védekező reflex természetes. Az ebből eredő cselekedetek nem gyűlöletből, hanem az érdekek védelméből fakadnak. Az érdekek következetes, ismétlődő sérelme viszont már jogos gyűlöletet válthat ki.

Azért distanciát kéne tenni a zsidósággal kapcsolatban, mivel a hazai magyarországi zsidóság értelmiségi holdudvara akik eddig tolták a balliberális szekeret egyre másra jelentettik meg cikkeiket, publikációikat véleményüket és állnak Orbán és a kormány intézkedéseinek szükségesége mögé.

Már csak az a kérdés, hogy a külföldről pénzelt és ezáltal az exisztenciális létük függ ettől mikor veszik észre, hogy a hazai trendváltozás is elíndúlt s már fontosabb a saját ország és nemzet és hovatartozás, mint a világuralmi neoliberális globalista világrend kiszolgálása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés