Szegedi püspök: Ferenc pápának fogalma sincs az itteni helyzetről

2015. szeptember 8. 10:09
Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkező migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.

Nem ért egyet Ferenc pápa kijelentésével – miszerint a katolikusoknak erkölcsi kötelessége segíteni a menekülteket – Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki ezzel kapcsolatos nézeteit a The Washington Postnak fejtette ki. „Ők nem menekültek. Ez egy invázió” — fogalmazott a lapnak a püspök, aki szerint ezek az emberek úgy jönnek ide, hogy közben „Allah Akbar”-t kiabálnak. A The Washington Post megjegyzi: Európa más részeivel ellentétben Magyarországon Ferenc pápa felhívásával szemben inkább Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól. 

Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel” — szögezi le Kiss-Rigó a lapnak, majd hozzáteszi: a pápa ezzel szemben nem ismeri a helyzetet. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

És noha a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják. „A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít” — fogalmazott.

A német sajtó is foglalkozik a hírrel

A püspök szavait kedd reggel címlapon hozta a Frankfurter Allgemeine Zeitung online kiadása, megjegyezve, hogy bár a magyarok nem túl vallásosak, a keresztény hagyományok fontos szerepet játszanak, és az emberek a mai napig büszkék arra, hogy Magyarország volt a nyugat védőbástyája az 1500-1600-as évek oszmán támadásai alatt. A német napilap szerint Kiss-Rigó szavai nem képezik az egyház többségi véleményét.

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

és Igaza van

a celebpápának a Vatikánban fogalma sincs semmiről

A korrupcióról?
Hogy a belügyminiszter a maffia főnöke?
Vagy az Uniós pénzek egyoldalú elnyeléséről (jav elnyeréséről)?
A Ganz Mávagban lévő ferdeszeműekről?
A hazai Al-Kaidáról?
Vagy miről?

nem, csak éppen egy olyan lecsóba csapott bele amihez köze sincs

Egyetértek a püspök úrral. El kell döntenie lassan mindenkinek, hogy a kereszténységet, vagy valami más vallást támogat. Ez nem függ pártoldaltól, a múltunkból fakad. Nyeu-tól nem várható semmi, az eu alapokmányába nem engedte bevenni a keresztény gyökereket. Már akkor megtagadta!

Hát, a tegnapi Erdő-Veres levél után hajlamos vagyok azt mondani, hogy itt most Kiss-Rigó tenyere csapódott a lecsóba. Ha néző volnék, értékelném a műsort, de sajnos szereplő is vagyok.

1. A pápának való engedelmesség keretébe bőven belefér egy püspök világi témában való különvéleménye .
2. Orbán annyira tárgyilagosan , távlatosan , differenciáltan látja a helyzetet , hogy abban minden lényeges elem a helyén van : befogadjuk a valóban üldözötteket , de elutasítjuk a lerohanást , az önrendelkezés pimasz ignorálását , a magyar nép etnikai és kulturális helyzetének erőszakos megváltoztatásának kisérletét .
3. Végre egy józan és tiszta , realista hang a katolikus egyháztól : gratulálok Laci !

1.Nincs igaza , mert mondhat mást : például , II. János Pál az albániai menekültek kapcsán nem állította , hogy az olaszoknak mindenkit be kell fogadnia , kifejezetten hangoztatta ezt .
2. Kiss-Rigó nem az államvezetést képvileli , hanem a józan-tárgyilagos belátást : menekülteket be kell fogadni de nem feltartott kézzel kapitulálva a mostani erőszakos invázó előtt !

Kár , hogy nem ismeri a tévedhetetlenés dogmáját . Tanulmámyozza , s akkor nem ír csacsiságot ...

Jól halad az ország:-)
Előbb-utóbb oda jutunk, hogy egy adott bajra azonos választ tudunk adni és mindegy, ki melyik oldalról jött és melyik egyházat képviseli ( kivéve a ballib pártokat ).

Őszentsége a liberális sajtóból tájékozódik, a szegedi püspök Szegeden a valóságot látja.
A pápai tévedhetetlenség csak a hitigazságokra vonatkozik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés