Osztrák kancellár: Kezdettől nem hittem Orbánnak

2015. szeptember 6. 12:29
Ausztria az emberiesség jegyében nyitotta meg határait a Magyarországról elindult menedékkérők előtt – nyilatkozta Werner Faymann osztrák kancellár, aki kezdettől nem hitt Orbán Viktornak azzal kapcsolatban, hogy mennyi érkezőre számíthat. Faymann tulajdonképpen megfenyegette hazánkat a határkerítés miatt.

Ausztria az emberiesség jegyében nyitotta meg határait a Magyarországról elindult menedékkérők előtt – mondta Werner Faymann osztrák kancellár az Österreich című osztrák lap hétvégi számában megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, hogy miként indult meg a menekültek rohama Magyarországról, és Ausztria miért fogadta be őket, a kancellár azt mondta: „Magyarország érdeklődött nálunk, hogy mit tegyen azzal a több ezer menekülttel, aki Németországba, illetve Ausztriába akar menni”, és „számomra kezdettől fogva világos volt, hogy a válasz csak egy közös megoldás lehet Németországgal, hiszen ezek a menekültek tovább akarnak menni Németországba”.
 
Az is világos volt, hogy az emberiesség jegyében kell eljárni, mert nem lehet megengedni, hogy „az üldözöttek lezárt határsorompók előtt álljanak a szakadó esőben” – tette hozzá Werner Faymann.
 
Arra a kérdésre, hogy valójában hány menekültről van szó, az osztrák kancellár úgy válaszolt: „Orbán azt mondta nekem és Merkelnek, garantálja, hogy nem több négyezernél. Ezt kezdettől fogva nem hittem el.”
 
Az oe24.at című hírportálon is ismertetett interjúban Werner Faymann egyebek mellett hozzátette: a Magyarországról elindult menekültek ügyében szombatra virradóra egész éjjel tárgyalt Angela Merkellel, és „nagyon hálás neki azért, hogy humánus megoldásra jutottak”.
 
Úgy vélte: „valójában Németország és Ausztria most először megmutatta, hogy a menekültproblémát csak közösen lehet megragadni”. Viszont a megoldáshoz nem elég két ország, valamennyi uniós tagállam közreműködése szükséges – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy az EU történetének „legnagyobb válságáról, kihívásáról” van szó, és hogy ő arra törekszik: a tagállamok minél gyorsabban megállapodásra jussanak a terhek megosztását szolgáló „igazságos menekültkvótákról”.
 
Arra a kérdésre, hogy miként reagál a magyarok magatartására, az osztrák kancellár kijelentette, hogy „a képek többet mondanak ezer szónál”, és a „menekültproblémát szögesdróttal” nem lehet megoldani.
 
A Magyarország elleni esetleges szankciókra utaló felvetésre azt mondta: valamennyi tagállamra vonatkozik, hogy „aki nem segít megoldani a menekültproblémát, annak a jövőben pénzügyi következményekkel kell számolnia”, hiszen „a szolidaritás nem egyirányú utca”.
 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rá kellett jönnöm, hogy némely nyugati politikusoknak tényleg elment az esze.

Mi van Faymann kancellár úr! Miért nem örül a magasan képzett migránsoknak? Ingyen kapják a legképzettebb munkaerőt, képzésük egyetlen eurócetükbe sem kerül.
Ilyen elégedetlen embert még nem láttam. Ennek semmi sem jó.
;-)

Mi van? Az Index áttért a péíréz nyelvre?

"Nem állhatnak az üldözöttek határorompók előtt a szakadó esőben"

Piréziában "határorompók" vannak?
Az Indexnél meg keresztes pókok?

A hatalom elvesztése a fő problémájuk, mivel mindenhol választások lesznek, s társadalom nagy része aggódik és ellenzi a betelepedési szándékokat. A média hosszú ídeje dezinformál és agymosást végez. Szegény elesett menekülökről társalog és a humanitárius emberjogi kérdést nyomják. Közben jőnnek a hirek a főleg fiatal erőteljes férfiakból, akik a legmodernebb mobil kommunikációs eszközökkel vannak felszerelve, és szervezetten egyre agresszivabban vonulnak az általuk preferált országok felé. A csoportban vannak gyerekek és asszonyok, de azt nem fejtik ki, hogy akár három négy asszony és a hozzá tartozó gyermekek egy férfi feleségei és legtöbb esetben nem volt választási lehetőségük, hogy jőnnek, vagy nem. Sok esetben egy-egy csoportban találhatok kiskamasz és kamaszok is akinek a szüleik nincsenek velük, hanem az egy-egy csoportot megszervezett csempészhálózatok juttatták el négyezer km keresztül az EU határához.

Most azért az osztrákok is kaptak izelitöt a vonulási utvonalokon kialakult köegészségügyi állapotokról amit maguk után hagynak. Nikelsdorfban egy Tankállomás parkolójában kb 700-100 ember éjszakázott, mivel már az osztrákok sem tudták elhelyezni őket és továbbszállitani sem.

Ma reggel a látvány magáért beszélt. Remélem, hogy a nyugati médiákban ezek a képek is bejárják a tapsikálás és a mutogatott adományok, élelmiszer gyümölcsök és ruhaosztás mellett.

Majd, ha a sogorok bekeményítenek és utána a magyarországon regisztráltak az Ő zöldhatáraikon todulnak át eldobálva okmányaikat és megjelenek tömegesen, mert ezt úgy látszik addig amig a frotnoszág Görökörszágból a szigetekről a szárazföldre szállitják Macedonia határához az egyenes útvonalhoz Magyarország felé.

hát a kibaszott nagy labanc szakértelem kitartott vagy 4 napig, aztán feladták a határkontrollt meg mindent...

frankón ráeresztették a hordát a németekre

erre legyen büszke a labanckanzler

mi meg már hónapok óta küzdünk a horda ellen!!!!

Kedves Kanecellár úr !
1. Miért a görögök helyett a munkát elvégző Orbánt bírálja , s nem a görögöket ?
2. Miért nem a német kolléganőtől kérdezi meg , hogy érdemes volt-e megvadítania a migránsokat ?
3. Miért Orbánra keni a saját gyávaságuk következményét ?
4. Miért hiszi , hogy a jogot hatályon kívül lehet helyzeni a "humanitárius" generálszósszal ? Önök megtehetik a jog önkényes felülírását ?
5.Miért őszintétlen , s miért nem vallja be , hogy a saját népét terheli túl , a saját népe önrendelkezési jogát lábbal tiporva , kizárólagosan a migránsok érdekét említve ? ?
6. Miért nem veszi észre , hogy előbb-utóbb úgyis be kell vallania , hogy Orbánnak van igaza ? Méghozzá legkéssőbb abban a pillanatban , amikor kiderül , a határok lezárása nélkül egyszerűen elözeönlenek minket , az EU-t ?

Nem hiszek az osztrákoknak, mert azt mondják, példaértékű, ahogy ellátják a migránsokat, pedig több, mint 200 ember aludt parkolóban a földön.

„aki nem segít megoldani a menekültproblémát, annak a jövőben pénzügyi következményekkel kell számolnia”, hiszen „a szolidaritás nem egyirányú utca”.

Majd fél év múlva is kíváncsi lennék a lelkesedésre szolidaritás ügyben.
Mondjuk, ha majd az osztrák gyalogok küzdenek az oda betörő, a szép élet reményében millió szám érkező migránsok megvendégelésével és a kigyúrtak szórakoztatásával.
Várjunk még az örömmel!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés