A liberalizmus boldogtalanságot szül

2015. augusztus 26. 12:45
Még az elért eredmények sem teszik tartósan boldoggá a liberálisokat, például a melegházasság legalizálása. Szinte azonnal nekiállnak ugyanis egy újabb társadalmi igazságtalanság miatt aggódni.

„Habár a liberálisok nem veszik ezt észre, a liberalizmus és a boldogság nem jár együtt. Egy »boldog liberális« szinte oximoron.

Miért? Számos okot fel tudunk sorolni. Egyrészt a liberálisok, főleg a fehér, amerikai liberálisok rendkívül kritikusak és elégedetlenek saját országukkal, kultúrájukkal, fajukkal és nemükkel. Ha nem szereted a társadalmat, fajt, kultúrát és nemet, amelynek része vagy, sokkal nehezebbé válik boldognak lenned.
 
A liberálisok emberi lények, de azt gondolják, hogy az emberiség tönkreteszi a bolygót. Amerikaiak, de azt gondolják, hogy elsősorban Amerika viseli a felelősséget  a világ legtöbb bajáért. A fehér liberálisok a »fehér privilégiumok« bűneiben fetrengenek, ami szinte minden személyes teljesítményt eltöröl, amit a magukénak vallhatnának. A liberálisok szilárdan hisznek a »közösség« fontosságában, ugyanakkor nem szeretik azokat a közösségeket, amelyeknek a részei. (…)

Alapvető és lényegi különbség van liberálisok és konzervatívok közt a felelősség eredetének megállapításában. A liberálisok a társadalmat hibáztatják a problémákért, míg a konzervatívok az egyéni felelősséget hangsúlyozzák. 

Ha elfogadod a hitet, hogy elsősorban a társadalomtól függ, hogy mi történik az életedben, alapvetően lemondasz a saját lehetőségeidről. Azaz a liberalizmus tehetetlenné tesz. Ha ezek a kilátásaid, cselekvésképtelen leszel. Az impotencia érzése pediglen biztos, hogy nem vezet boldogsághoz. Ha a társadalom a hibás a körülményeidért, meg vagy bénítva. Más szavakkal, ha meg kel várnod, míg a társadalom rendbe teszi magát, mielőtt te sikeres lehetnél, hosszú, boldogtalan és frusztráló várakozásnak nézel elébe. (...)

Még az elért eredmények sem teszik tartósan boldoggá a liberálisokat, például a melegházasság legalizálása. Szinte azonnal nekiállnak ugyanis egy újabb társadalmi igazságtalanság miatt aggódni, amit szükséges orvosolni, mint például a transzszexuálisok állítólagos diszkriminációja.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, ki ez a Ron Ross, de a kedvencem lett:-))))
Igaza van, tanítani kéne.

Liberalizmus a társadalmi entrópia növekedése, hőhalál.

Nem gondolom, hogy impotensek, nagyon is aktívak, pénzt, időt, energiát nem kímélve lobbizák ki a nekik kedvező társadalmi változásokat, akár törvényeket is.

A liberalizmus boldogtalanságot szül
Ron Ross.
De ezt hogyan?
Hisz minden porcikájuk a boldogítást keresi, azért harcol...
Úgy értem, ezért - és főleg ebből - él!

"Aki folyton csak elégedetlenkedik, az csak felnőttnek látszó valaki..."
--------------------------------------
Vagy egy feminista...amely, azután végül is liberális.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés