Menedékkérők zavarogtak egy német menekültszálláson – 120 rendőr fékezte meg őket

2015. augusztus 21. 1:15
Suhlban egy afgán férfi kitépett több lapot a Koránból, tömegverekedés lett belőle. Tizenheten sérültek meg, fotósokat és operatőröket kergetett a feldühödött tömeg, és egy irodát is szétvert.

Németországban tömegverekedés tört ki egy menedékkérőket befogadó szálláson, az összecsapásban 17 ember, köztük rendőrök sebesültek meg. Az inFranken.de videóriportjában az épületben történt pusztítás látható, illetve az, ahogy egy forgatócsoport menekül a dühös tömeg elől.

Százhúsz rendőr a száz randalírozó ellen

Türingia migrációs minisztere, a zöld Dieter Lauinger egy csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Suhlban működő tartományi központi befogadó állomáson szerda este egy afgán férfi kitépett a Korán egy példányából több lapot, mire több muzulmán vallású menedékkérő rátámadt. Az afgán férfi az állomás biztonsági szolgálatának irodájába menekült, támadói pedig megpróbáltak bejutni a helyiségbe, az őrök ezért riasztották a rendőrséget. A támadók kövekkel, betondarabokkal dobálták meg a kiérkező rendőröket, akik erősítést kértek. Végül 120 rendőr, köztük egy kommandós egység bevetésével sikerült helyreállítani a rendet.

A csütörtök hajnalig tartó összecsapásban a befogadóállomás több mint száz lakója vett részt. A támadók az MDR regionális közszolgálati televízió egy forgatócsoportjára és egy fotóriporterre is rárontottak, míg más menedékkérők megpróbálták útját állni az erőszaknak. Az összecsapásban hét rendőrautóban, két mentőautóban és további két személygépkocsiban is kár keletkezett. 

A zöld politikus szerint nem a zsúfoltság miatt történt

Lauinger a helyszínen tett látogatása során kijelentette, hogy az esetnek következményei lesznek, vallási konfliktusokat pedig semmi esetre sem lehet erőszakkal rendezni. Hozzátette, hogy az incidens nem áll összefüggésben a befogadó állomás zsúfoltságával, az ugyanúgy előfordulhatott volna egy olyan otthonban is, ahol csak 30 menedékkérő lakik. 

Bodo Ramelow tartományi miniszterelnök az MDR Info hírrádiónak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy háborús övezetekből érkezett, súlyosan traumatizált emberekről van szó, és megérti, hogy felforrnak az indulatok, amikor különböző etnikumú és vallású csoportok találkoznak. Azt viszont egyáltalán nem lehet tolerálni, hogy valaki „széttép egy Koránt és a vécébe hajítja”. A szélsőbaloldali Balpárt politikusa szerint az erőszakot azzal lehet elkerülni, hogy a menedékkérőket etnikai, vallási megoszlás alapján elkülönítve helyezik el. Így egy szerdán megnyitott otthonban csak eritreai menedékkérőket szállásolnak el – mondta Türingia miniszterelnöke.

Poszttraumás stressz

A menekültügy területén tevékenykedő aktivistákat és szervezeteket összefogó Türingiai Menekült Tanács szerint az egyes csoportok elkülönítése nem megoldás, a konfliktus pedig az állomás túlterheltségéből fakadt. Az 1200 ember befogadására tervezett intézményben szerdán 1579 menedékkérő lakott. A higiéniai körülmények rosszak, ételosztás idején gyakran 2 órán keresztül kell sorban állni és egy emberre 3,5 négyzetméternél is kevesebb tér jut, ami ellehetetleníti a magánéletet. Az augusztus elején történt első, valamint a szerdai második incidens jól mutatja, hogy ilyen körülmények között könnyen elszabadulhatnak az indulatok – olvasható a civil szervezet állásfoglalásában.

A német pszichoterapeuták szövetségi kamarájának (BPtK) becslése szerint a németországi menedékkérők 40 százaléka a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) nevű szorongásos zavartól szenved a hazájában vagy menekülés közben átélt megrázkódtatások miatt, de csupán körülbelül 5 százalékuk részesül pszichoterápiás kezelésben.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előreláthatólag nemsokára nálunk is ez lesz a helyzet, nincs is annyi rendőrünk, hogy mindenhova százával küldjük őket.Mit lehet tenni? Nem kell elfogni, aki innen el akar menni, akit lehet, haza kell küldeni, a táborokat Borsodba telepíteni, ott jól el volnának a cigányokkal.

Az unio bevándorlást támogató politikai ellitjei annyira gögös nagyarcú tudatlan és müveletlen emberekből áll, hogy az gondolják, hogy a pénz az amivel megoldhatnak mindent, de az ismeretanyaguk null, mivel sem történelmi sem társadalomismeretük nincs nem is kíváncsiak rá, mert ők mindent jobban tudnak.

Hiába fígyelmeztették őket egyes elemzők, és olyan politikusok főleg a keleteuropaiak, hogy nem fekete-fehér minden, nem lehet népeket főleg más kulturáju embereket saját gazdasági és geopolitikai érdekeik mentén mozgatni, állaszervezeteiket szétverni, mert visszaüt.

Most semmi más nem történik, minhogy europába importálták azoknak az országoknak az eddigi belpolitikai vallásháboruit amit eddig is a saját határaikon belül vivtak, sőt a szomszédos országokkal való ellenségeségek is itt játszodnak le.

Ezt nem lehet sem ráolvasással sem az állítólagos integrációval kezelni, mivel évszázados sőt van, hogy ezeréves kulturák kialakulása során alakult ki.

Emlékezünk csak az azeri örmény szembeállásra, ami intő jel lehetett volna a NATO nagyokosai számára, hogy nem azonos helyen és egyidőben akarják őket kiképezni a külömböző országokban lévő iskolákban.

Ennek ekladens példája volt a magyarországi "baltás gyílkos" esete aki azóta is hazája nemzeti hőse.

A menekült táborokban úgyanez játszódik le mivel aki "bátran" kiáll a saját igazságosnak vélt bosszunak az hőse lesz a táborban a sajátjai előtt. Mivel a másik csapat meg megtorolni akar és ezért ezek az aprónak tünő konfliktusok egyre jobban fognak exkalálodni ahogy nővekszik egy egy azonos nézeteket való csoportok száma akik egymással szembeállnak.

A mi szóhasználatunk szerint ezek a bandaháboruk , teljesen mindegy, hogy ezek milyen okokból állnak egymással szemben. Jelen esetben etnikai vallási kulturális okokra vezethetők vissza.

Innen már csak pár lépés, hogyha elérik a kritikus tömeget, hogy úgyanezen okok alapján az őket befogadó őslakoság ellen forditsák haragjukat, ha nem kapják meg azt amit ők jogosnak éreznek, hísz ha belegondolunk nagyon sok pénzt fízettek azért, hogy nekik felfestett rozsaszin álmvilágba bejusanak.
Egy ídő után nem a csempészeket fogják okolni, hanem azokat akik nem biztosítják számukra azt amiért utrakeltek.

Nem tudom, hogy europa egy ilyen tehetettlen korlátolt vezetés mellett és a tagállamok ellentétes véleménye mellett egyáltalán vissza tudja-e forditani vagy legalábbis enyhiteni tudja az exkalációhoz közeli állapotot.

Tehát különböző vallási és etnikai okokból külön kell őket választani, mert különben legyilkolják egymást...és ezekre fog épülni a jövő multikulti Európája.
Hát kösz, bazdmeg.

Érdemes elolvasni Mándoki Lászlót, hogyan kezelték a menekülteket akkor, amikor ő disszidált:

"Aztán jött a menekülttábor. Azt hogy élte meg?

Illegális bevándorló voltam, ami már akkor is azt jelentette, hogy visszatoloncolják az embert a legelső szabad országba, amin átjött. Engem Dániában kaptak el, és vissza kellett volna mennem Ausztriáig, amelyik semleges országként nem írta alá a genfi egyezményt. Akit oda toloncoltak, az ott maradt a lágerben, ahova ugyan érkeztek sorra az amerikaiak, ausztrálok, svédek és norvégok, hogy vigyék magukkal az orvosokat, mérnököket vagy esztergályosokat, de a művész nem kellett senkinek. Ismertem egy csodálatos magyar rockzenészt, aki öngyilkos lett emiatt a táborban. Ezért én mindent megtettem, hogy ne toloncoljanak vissza Ausztriába, és így tudtam bekerülni a német központi menekülttáborba."

http://www.origo.hu/kultura/20..

Macedónia pedig már oda jutott, hogy az infrastruktúra nem bírja el a menekültek áradatát, rendkívüli állapot mellett a katonaságot vezényelték a határra. A menekültek már összecsaptak velük, érik az első fegyveres konfliktus. De azért még mindig hallani kell a mantrát a szerencsétlen menekültekről, és arról, hogy nem kell a fegyverrel őrzött kerítés. Rövid időn belül több is fog még épülni, a megoldást nem az EU, nem Juncker és Martin fogja kitalálni konyak és szivar mellett.

Régi bünnek hosszú az árnyéka. Europa saját korábbi többszázévvel ezelőtti gyarmatositó tevékenységével kezdödött el az a folyamat ami mostanra bontakozott ki teljes valóságában. Igaz, hogy közben a gyarmatok folyamatosan a függetlenségi mozgalmaik kapcsán visszanyerték függettlenségüket, de a gyarmatok polgárai jogot nyertek a volt gyarmattartó országba költözni. Így indult meg a volt gyarmatokró az eltérő kulturáju más vallású muszlimok europába való tömeges megjelenése. Általában ezek az emberek képzett felsőközéposztályból vállakozásokra alkalmas polgárok voltak.

A felhigulás pont a németek a török vendégmunkások betelepitésével inditották el majd mivel a volt gyarmati országok továbbra is gazdasági kereskedelmi kapcsolatban voltak s sok esetben ugyanúgy kihasználták lerabolták ezeket az országokat, mint korábban de más ruhát öltöttek rá.

Ennek következtében ezekaz országok főleg afrikai nem tudtak igazán őnálló gazdaságot és jólétet kialakitani. Aszociális helyzet egyre jobban kiélezte az etnikai konfliktusokat is. A másik sikon meg ment az USA és az eu is bejátszott, háboruk kirobantásába a demokrácia exportálása fedőnéven stabil államszervezeteket vertek szét, ami után káosz maradt ami mai napig tart. Az igazi ok gazdasági és geopolitikai háttérbe keresendő.

Az utolsó csepp volt az Afrikai Tavasz néven jegyzett mocskos háború, amiben szégyenszemre europa játszotta a főszerepet s ennek folyamányaként az USA Siriában kirobbantotta az egész térség destabilizációját.

Most éljük meg az afrikai országokból volt gyarmatokró beindult népvándorlást, valami közelkeletről siria, Afganisztán, Irakból, de Pakisztán és India és volt gyarmatokról is érkeznek.

Ezeknek az embereknek a célállomása németország és anglia, mert ezt a két nyelvet ismerik konyhai szinten az iskolázatlan tömeg és társalgási szinten az ottani ugynevezett tanultabb középosztály.

Lehetne még további részletesebb okfejtést is tenni, de nem érdemes, mivel a mult hibáit nem lehet nem megtörténté tenni. Az kellene, hogy legyünk észnél és talán korigálni és enyhiteni lehetne a mostani örületet.

BIZTOS, hogy Európának el kell viselni a primitív baromságaikat?? Rendezzék le a jihadjukat egymásközött otthon.

Aki zavarog, balhézik instant kipaterolni!

Az afgán már torkig volt az iszlámmal, végre kijut a hazájából, és még itt Európában is a fanatikus társait kell hallgatnia. Nem tud szabadulni ettől a rémálomtól, hiszen ha elhagyja az iszlám vallást, akkor még itt is bajba kerülhet. Ő még jól járt, az afgán kislányt, - akit hamisan azzal vádolták meg , hogy elégetett egy koránt az egyik afgán mecset előtt- kegyetlenül meggyilkolták, és a helyi imám még helyeselte is ezt az aljas gyilkosságot(érted egy pap!!!!!!!). Ez sötét középkor, vagy még annál is rosszabb.

Ó,te mocsok, gondolhatod, a föld alá, a temetőbe még nem lehet őket telepíteni, mert még élnek,jobb helyük lesz ott,ahol hasonló mentalitású emberek élnek.
És a szaporításukban alighanem neked van részed!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés